"Men det är ju haaaalt, Kim!"

 
Bucketlist of 2016: Åka skridskor med Kim (leftover från ifjol).
Åkte skridskor med Kim idag. Har velat göra det i tre hela år. Tragiskt att det dröjt ända tills nu, haha. Är dock osäker på om de som såg mig skulle kalla det jag gjorde att åka, eftersom jag egentligen bara stod och gled runt på samma kvadratmeter. Like, hello, it's pretty neat in my comfort zone. Nä. Skridskor är en konst jag aldrig behärskat. Lärde mig aldrig att åka som barn eftersom jag hade konståkningsskridskor. Konståkningsskridskor! Som första skridskor?! DET ÄR FEL! Jag var liksom doomed to fail.

Men jag ville testa åka. Med Kim. Och nu har jag fått det. Fint ♥

Hej då 2015 ▲ Del 2


MAJ

Målade årets enda alster (tyvärr blev det inte mer än ett), en tavla av ett grimas-foto jag tog på Kim en gång, samtidigt hade Kim lan i Ivys blivande rum. Var till IKEA och handlade lite nytt till lägenheten, framför allt till vardagsrummet och kontoret. Sedan lade jag visst en rätt stor beställning (för att vara jag) på Forever 21 också, köpte bland annat finaste blommiga klänningen. Färgade äntligen min dipdye blååååå. Började se Prison Break med Kim, fastnade och nördade alla säsoger. Bakade min första våningstårta någonsin. Det var även första gången jag använde sugarpaste och det blev inte alls som jag tänkt. I slutet av månaden kom Twiggy och Krille på besök. Vi åt gott, var på Merry Can och såg Neverstore och Linus Svenning på O'Learys (och jag drack alkoholfria drinkar).

Var gravid: Vecka 27+3 till 31+5. Var till mormor och visade upp magen och sen fick småpanik över att det bara var tio veckor kvar till BF.


JUNI

Insåg att jag gått upp en bh-storlek: från 75B till 80C (och nu efter jag slutade amma tror jag att jag gått ner till 75A igen, haha). Vi byggde en trätrall på balkongen och jag bakade kanelbullar för första gången i mitt liv. Försökte fira nationaldagen så gott det gick. Hittade en ursnygg serveringsvagn via en köp- och säljsida på Facebook. Den ger mig Harry Potter-vibbar. Så fin. Något annat fint: En kväll höll jag på att falla ner i ett depphål där jag satt hemma framför datorn, så jag flydde ut med kameran i min ensamhet i stället.
Vi fick en inneboende då min bror Stefan flyttade in i Ivys rum. That was intresting. Kände mig ledsen över en planlös midsommar, men så blev det en fin dag ändå. Solen sken, var ute och plockade blommor, åt supergod middag hos mamma och avslutade i Eden hos släktingar. Årets vackraste: Solnedgången på väg hem från Åviken. Oh ehm gee! Besökte Rotsidan med Kim och Malin och hade kubbkväll med vänner. Årets mysterium: Fågelmordet på balkongen. En död fågel av duvstorlek utan huvud. How did it happen?!

Var gravid: Vecka 31+6 till 36+0. Var på tillväxtultraljud och graviditeten började kännas rejält jobbig med svullna fötter och händer, halsbränna och sura uppstötningar.


JULI
Åkte till Skellefteå för att hälsa på Twiggy och Krille. Då var vi en snabbis till Piteå och åt gigantiska mjukglassar. Såg absolut sista avsnittet av Revenge, så braaaaaa. Var på Nätramarknaden och Summer in the Park med Malin (fick en guilty pleasure i form av Ingen annan rör mig som du blev därefter min guilty pleasure, shhh don't tell) samt loppissafari med mamma. KIM OCH JAG BLEV FÖRÄLDRAR GODDAMMIT! Jag bodde två dygn på BB (vilket var rätt tråkigt), sedan fick vi åka hem till katterna men första natten hemma blev jättejobbig för Ivy ville inte sova. Annars var det både skönt och jobbigt att komma hem. Omställningen var jobbig, jag ville bara vara ifred och var arg på Kim rätt ofta. Fick skitstora bröst då de började producera mjölk. LOL. Arin Ilejay lämnade Avenged Sevenfold och Vicky lämnade oss. Vi var tvungna att ge bort henne då hon inte trivdes med Ivy. Gullkatten, saknar na. Och så bakade jag ju en superfin sommartårta.

Var gravid: Vecka 36+1 till 37+6. Var enormt less på att vara gravid. Kände mig så tung och stor. Men så den 13 juli ploppade Ivy äntligen ut, två veckor innan BF. Livets mäktigaste händelse, fer sure.


AUGUSTI
Tyckte det var skönt att sommaren blev rätt sval och tråkig vädermässigt eftersom vi hade en liten bebis. Började prenumerera på Messy Box, en box med scrapbook-saker från abeautifulmess.com. Lämnade Ivy ensam med Kim för första gången. Spelade minigolf med vänner = bra kväll. Twiggy och Krille var på en snabbvisit för att träffa Ivy. Sedan började Ivys skrikperiod med strulig mage och kvällarna blev helt plötsligt superjobbiga. Började ta långpromenader nästan varje dag (20 promenader / 10 vilodagar per månad).
Åkte båt till Vågön vid två tillfällen, först för en helg med övernattning och sedan på stugsista. Hade takpicknick med Harriet. Mitt barndomshem blev sålt (till min kusin, så kul). Årets kroppsliga mysterium: Drabbades av en skum klåda som varade i två veckor. USCH! Fick aldrig reda på vad det var. Hittade en asbra ny serie; Mr. Robot. Längtar så till säsong två. I slutet av månaden gick Kim tillbaka till jobbet efter pappadagarna och semestern, och lagom tills dess skrev vi på papprena om delad vårdnad. Till sist började jag pyssla med Ivys fotoalbum, det kommer bli så fint då det är klart!

Slut på del 2 och hej!
Var missnöjd med hur jag valt att presentera årsresumén i första delen så jag gör om och gör... inte rätt, men i alla fall bättre. Det vill säga, jag bara rabblar upp det mest minnesvärda som hände varje månad. Superfantasilöst, men jag har slut på inspiration och gillar inte de årsresumé-listorna jag hittat.

Making friends

I brist på annat, här är en bild på mig.

Fick utmana min social fobi (japp, särskrivning på det) rätt rejält idag / igår. Var nämligen och fikade med en person jag inte kände (också mammaledig, så hon hade sin bebis med = bra icebreaker) och som jag bara Facebook-chattat med innan (men bara för att bestämma att vi skulle ses). Soooo wow. Kvällen innan mådde jag rätt dåligt. Ni vet, som när en går runt om söndagskvällarna och inte vill att det ska bli måndag, fast värre. Ville inte gå och lägga mig för att jag inte ville att set skulle bli nästa dag... så fort... Men så blev det nästa dag och jag blev för upptagen med morgonrutinerna för att kunna vara nervös och lurade mig själv att vara glad genom att tänka att vi (Ivy och jag) bara skulle ner på stan och kika runt, "Ja, vad kul".

Det funkade. Det gick jättebra, för hon jag träffade var väldigt social och lättsam (har jättelätt att känna mig obekväm med folk, även med folk jag känner eller är bekant med, ofta för att jag tror att de har vissa förväntningar på hur jag ska vara och då måste jag leva upp till dem och oftast resulterar det i att jag begränsar mig själv), och som sagt bebisar, bra icebreaker.
Det känns jättekul och bra, dels för att jag kanske får en vän med barn i Ivys ålder och dels för att det känns som ett personligt achievement för mig. Ofta efter sociala möten av alla slag brukar jag känna mig dålig, att jag inte var som jag ville vara, att jag formulerade mig fel då jag väl sa något, men den här gången känner jag inte så.
Och damn, vad mycket lättare dagen blev då jag fick komma ut ett tag. Att ha en anledning till att ta sig ut.

För jag har inga (nåväl) problem med att vistas bland folk (oftast). Det är mer konkret kontakt det blir jobbigt. Ibland räcker det med blickar.
Jag har inte skrivit så mycket om social fobi här på bloggen, men jag har många gånger tänkt att jag ska. För jag har ett draft någonstans i mitt huvud, grejen är bara att jag måste hitta tid och ork och inspiration till att få orden från mitt huvud till papper (läs: digitala bokstäver i telefonen).
Jag har i alla fall börjat gå KBT för detta nu. Finally! Det känns så bra och det känns redan som jag gjort framsteg. Har hatat den här delen av mig själv så länge för det har förstört så himla mycket vi mitt liv. Gah. Jag vill inte ha den här onödiga försvarsmekanismen som gör att jag begränsar mig själv längre. Jag tvivlar på att jag någonsin kommer kunna stå framför en grupp med stor människor och hålla föredrag, men jag kräver inte det heller, jag önskar bara att kunna leva normalt utan att behöva begränsa mig själv fast jag egentligen inte vill. 
Dagar som dessa visar att jag är på väg i rätt riktning, och hjälper mig att fortsätta. Because bra erfarenheter, that's why. 

Throwback: Star Wars, The Exhibition

 
Tänkte att en throwback till Star Wars: The Exhibition 2008 sitter fint nu då det råder Star Wars-hype världen över.
Bilderna är superkassa av tre anledningar: jag var inte en jättebra fotograf 2008, kameran var inte den bästa och det var supermörkt inne i muséet, men ja, det är bara att gilla läget.

Precis som Harry Potter-utställningen som kom till Norrköping 2014, var (är?) Star Wars: The Exhibition en kringresande utställning med props osv från filmerna. Sommaren 2008, då jag var 15, var denna utställning på plats i min hemstad. Min kusin fick äran att vara en av de två som fick gestalta Darth Vader, och jag ångrar nästan att jag själv inte sökte sommarjobb som Storm Trooper. Hade varit coolt, haha.
 
Under invigningshelgen gick det runt massa Star Wars-karaktärer på stan för att locka besökare, vid Leklust hade de byggt upp en miniutställning med Star Wars-lego och i hockeyarenan fanns Naboo Starfighter-skeppet för det fick inte plats på muséet. Själva utställningen var mycket intressant, tycker det är coolt att se filmprops och sånt som varit med på film på riktigt (som om jag är med om det ofta, haha).
 
Ser ni bilden där jag posar gärnt bredvid Anakins kläder? I was like "Det här är det närmsta jag kommer komma Hayden Christensen!". Helt överlycklig, haha.

Jag är lessssssssssssSz


Gaaaaah. Jag är less! På att vara föräldraledig. I'm so booooooored. Och trött. Haha. Få betalt (it ain't much though) för att vara hemma med en bebis kanske låter rätt bekvämt, och det var det förut men inte nu längre.

När jag tänker tillbaka på hösten så känner jag bara "Oh, how peaceful! Beautiful!". Kim jobbade få och korta pass (inte jättekul för ekonomin, but oh well), dagliga promenader (Ivy somnade oftast), fler blöjbyten men mindre äckligt bajs och många amningsstunder som tillät mig att chilla, softa, vila, koppla av, call it wathever you want. Kunde sitta i soffan och titta på serier och film, läsa bloggar eller blogga själv. DET VAR NAJS! Det var som att ta naps fast medan man är vaken. Kanske slänger rejält med rosa fluff på mina minnen nu, but I sincerly doubt it. Jag hann med saker! Även då Kim var på jobbet. Kanske inte jättemycket

Saknar inte sensommaren dock. Kvällarna av otröstlighet och gallskrik (tog mig genom den tiden med hjälp av Spotify och Musixmatch, dvs försökte överrösta henne med sång). Hahahahaha. Nej.

Men nu. Nu är det helt plötsligt jättejobbigt. Gaaaaah. Kim jobbar minst fem pass i veckan (ca$$hing tho), vanliga 8-timmars pass som en vanlig Svensson. Bara det att det typ bara är kvällspass så jag är lämnad ensam från när jag och Ivy kliver upp på förmiddagen fram till åtta, nio eller tio på kvällen. långa dagar och det är långtråkigt. Ensamt. Ivy's only fun for so long, and let's face it, att umgås med en bebis är inte samma sak som att umgås med en vuxen människa.
Ammar bara då Ivy vaknar under natten / morgonen så jag har inte kvar mina fina, lugna soffstunder. Nog för att det finns fördelar med att inte längre amma, men saknar dem. Bebisen var nöjd och jag var nöjd. Min enda egentid är då Ivy sover (ca aldrig), och den tiden ägnar jag åt att få i mig mat. Har försökt att göra lite eget men det är så frustrerande att behöva avbryta var femte minut (det här inlägget tog fyra dagar att få klart, anti-lol) att jag har insett att det bara är att ge upp och ha Youtube igång i bakgrunden hela dagarna istället.
Promenaderna har jag inte kommit igång med igen sen jag var sjuk pga kallt och för lat #hatarvinter. Har i alla fall börjat gå ner till Ica för att handla en till två gånger i veckan #progress. Gjorde det idag. Dagens roligaste.
Men mest har jag bara myror i huvudet. Kom och spela spel med mig. The Amazing Labyrinth? ANYTHING!

Så. Tack. Nu har jag fått klaga lite. Imorgon har Kim splitt-pass. Det är bättre. Då är han hemma under eftermiddagen så både jag och han får ett break.

# Hashtag # Skrev det här inlägget med Clara Henrys röst. Watdefuck?!

Philomena

Vilken fin film. Eller tragisk. Bra. Intressant. (bildkälla)

Philomena (2013) har funnits på min never-ending lista av filmer jag vill se i ett par år nu, men jag har alltid avfärdat den som tråkig trots att den funnits på listan av en anledning (handlingen verkade intressant).
Jo, för mitt huvud funkar så. Jag älskar film, men jag har ADHD och oftast när se film kommer på tal får jag myror i huvudet och så känner jag bara "Ahhhh se film så jobbigt det kommer ta så lång tid gahhhh måste sitta ner så länge OMG orkar inte fokusera på nån made up handling buhuhu!". Jag tror att jag inte orkar sätta mig in i en bra, välgjord, djup film som lämnar en bra känsla efter sig efteråt. So I'm like "Meh, orka... Eller... Jag vill se en rolig film, en lättsam komedi eller high school-drama, annars får det vara". Men så sitter jag där sen framför en dålig Adam Sandler-film och dör inombords samtidigt som min inre kritiker öser hat över varje stereotyp kliché som dyker upp i var och varannan scen. Som tur är när jag ser på film med Kim blir det oftast hans val av film som vinner (thrillers, action och sci-fi, ibland relativt lättsamma, ibland lite svårare) och då slipper jag ångra hur jag spenderade mina två senaste timmar (utom när vi såg Jupiter Ascending från förra året, gah vad dålig).
 
Så... ja... Philomena såg jag dock själv, och jag är glad att jag äntligen fick för mig att se den, för jag tyckte om den. Jag gillade de två huvudkaraktärerna tillsammans, Martin bitter (well, han var milt deprimerad sades det) och Philomena glad och härlig trots omständigheterna... Dessutom hör det inte till vanligheterna att huvudkaraktärerna i filmer jag ser är 50+. Så tanken med det här inlägget är inte bara ett filmtips, utan även lite omväxling bland filminläggen.

Här är handlingen:
En världstrött politisk journalist bestämmer sig för att skriva om en kvinnas sökande efter sin son, som fördes bort från henne för decennier sedan efter att ha blivit gravid som 18-åring och tvingats leva i kloster.

Hej då 2015 ▲ Del 1


Mitt årliga årsresumé-följetång på tre delar har äntligen äntrat cyberspace. Att göra ett kollage med mitt face månad-för-månad har av någon anledning varit tradition sedan 2011. Oklart vad jag vill ha ut av det, but here it is. 2015 var för övrigt inget bra selfie-år. Halva året var jag gravid och hade bad-face-day varje dag och när Ivy föddes blev det roligare att fota henne.

Saker jag fick bocka av från min Bucketlist of 2015 (obs, detta är bara hälften av sakerna)
Bygga ihop allt mitt Lego. | Flytta till en större lägenhet. | Överraska Kim med en Daim Chocolate-glasstrut. | Testa friterad glass. | Testa alla GB Glace-nyheter av intresse. | Baka en fin tårta. | Åka båt. | Bli mamma. | Dricka vin på balkongen med Kim. | Gå på bio minst 6 gånger (det blev totalt nio biobesök). | Läsa minst fyra böcker. | Ha fler picknickar och utflykter.

Saker som följer med till min Bucketlist of 2016
Åka och simma. | Lära mig göra en drömfångare. | Göra en molnlampa till Ivy. | Gå på krogen och dansa. | Framkalla gamla filmrullar. | Beställa efterrätten först på restaurang. | Åka skridskor med Kim.


JANUARI
Började året precis som jag avslutade det förra; i Thailand. Sol, bad och fruktsmoothies. Monkey Island och snäckplockning. En rättvis dine-and-ditch (eftersom det inte blev mycket till dine på den restaurangen). Årets jobbigaste omställning: Att komma hem till ett iskallt Sverige efter Thailandsvärmen. En lättnad: Att återigen få äta mat införskaffad i en svensk mataffär.
Mitt barndomshem lades ut för försäljning. Det blev dock inte sålt förrän långt senare, men det kändes ändå väldigt deppigt. Årets comeback: När och Fjärran-spelet från 2004. Vi insåg att det faktiskt var kul när jag, Kim och brorsan spelade det en kväll. Kul, men svårt.
Fick äntligen ett namn på den jobbiga relationen till mat jag växt upp men i och med att jag upptäckte selektiv ätstörning. Kände mig träffad som bara den. Annars kändes allt mest betydelselöst.
 
Var gravid: Vecka 10+2 till 14+4. Var lite orolig över att jag gått ner i vikt efter Thailand och ännu inte kunde märka av någon mage.

 
FEBRUARI
Årets deppmånad. Mådde rätt dåligt. Över det som varit, över det som kommer. Mycket tvivel på mig själv, mina drömmar och typ allt. Men livet gick vidare och vi hittade en lägenhet på andra sidan stan, en fyra på 93 m². Så vi började packa ihop vårt första hem.
Fick för mig att göra nail arts i Melodifestivalens färger (igen) och testade att göra en semel-kladdkaka med enbart positiva reaktioner. Mycket godare än den traditionella semlan. Mums!
Började göra smoothies för att få i mig mer frukt och grönt och Kim köpte en ny bil, en svart Audi A6 (kombi). Det dröjde dock ända till september innan vi kunde använda den pga strul. Hatar bilar. De ba strular.
På Alla hjärtans dag drömde jag årets värsta dröm (del ett). Drömde att ett gäng beväpnade personer bröt sig in i vår lägenhet och under vapenhot tvingades jag döda Kim med en eldkastare. Så jag blundade och dödade honom. Det var den värsta känslan jag någonsin varit med om. Kunde inte sluta gråta då jag vaknade. Fy fan.
Den 28 februari blev årets värsta dag i verkligheten. Vi började flytta in i nya lägenheten, men så blev allt kaos efter att jag fått gamla sår upprivna. Jag sa att jag ville dö, men egentligen ville jag bara vara ensam.

Var gravid: Vecka 14+5 till 18+4. Lillmagen började synas så smått (men typ bara på morgonen då jag låg ner).

 
MARS
Vi flyttade!!! Levde utan internet hemma hela månaden (plus en bit in i april). Spenderade många dagar hos mamma för att sno internet (och slippa vara hemma i min ensamhet och göra inget). Årets social fobi-overload: Rekryteringsmässan på Arbetsförmedlingen. Fick hjärtklappning och blev yr. Ville försvinna alternativt gråta eller typ både och.
Men i närheten av AF ligger biblioteket, och där fyndade jag 9 nummer av PLAZA Interiör (från 2013) för 30 kronor. Fint vårfynd! Årets första grillning ägde rum hos Kims föräldrar följt av Melodifestivalens final. Tycker fortfarande att vinnarlåten Heroes är lame.
Hade gravidcravings all sweet everything. Var sjukt sötsugen precis varje dag. Glee sände sitt absolut sista avsnitt, tittade på det och kände mig lite tom inombords. Inget mer Glee efter fem fina år tillsamman, buhu.
Slutligen fick jag min diagnos ADHD (ADD).

Var gravid: Vecka 18+5 till 23+6. Magen bara växte och växte. Var på rutinultraljud och det var så häftigt (och en lättnad att få veta att vår lilla verkade Ivy mådde bra). Vi fick höra på hennes hjärta för första gången, och jag kände första sparkarna. SÅ HIMLA FINT! Vi började berätta för släkt och vänner.

 
APRIL
Jag åt äckligt mycket godis för att påsken hände. Creme eggs and kolaägg though... De säljs bara en gång om året och då måste en passa på! Var hos Ida och planterade basilika, jalapeno, pepparmynta och persilja. Det var så fint att få se dem växa sen. Saknade lägenheten i Ås en del.
Årets reunion: Fika på UH med Izabell, Harriet och Emelie. Mysigt! Vet inte ens hur länge det var sen vi sågs alla fyra innan dess. Och så äntligen fick vi internet igen. Spelade in en vlogg med Stefan, Jonatan och Kim där vi testade Thailändskt godis, men som tyvärr aldrig blev publicerad. Vill ju publicera den men det här med att klippa... Hittar inte tillfälle!
Sedan var jag ju på jobbintervju. Say what? Fick dock inte jobbet eftersom jag var gravid och skulle få barn mitt i anställningen. Var på Isgalan med Malin, firade säsongspremiären av Game of Thrones med läsk ur finglas, kvällsfika och självklart avsnittet. Tyvärr var ju säsong 5 en besvikelse. Och på sista april grillade vi hos Jerry, jag gjorde en jättegod mangodrink och sedan var vi och tittade på en majbrasa. Det var trevligt.

Var gravid: Vecka 24+0 till 27+2. Avslöjade min graviditet på bloggen och många trodde att det var ett aprilskämt. Haha. Magen blev stor och halva min garderob förliten.

If you don’t like to read, you haven’t found the right book.

 
Jag fick många fina julklappar, bland annat ett gäng böcker. Är typ förvånad (men glad) över hur många böcker jag fick.

• The Amazing Book Is Not On Fire (The World of Dan and Phil) av Dan Howell & Phil Lester
Mina favoriter i Youtube-världen, bästa Dan och Phil. Boken verkar lite rörig men den är säkert kul. Den verkar kul. Fick den av Kim.

Sweet Food & Photography av Linda Lomelino
Min idol då det kommer till bakning, hon gör de finaste bakverken och tar underbara foton. Har hennes första bok också. Fick den av mamma.

Ja jag har mens, hurså? av Clara Henry
Känns som en bra bok att ha. Inte för att jag gillar mens mennnnnnn... Jag gillar Clara och levde med mensskam under hela min tonår såatte... Å mitt forna jags vägnar tillägnar jag denna bok. Kanske kan Ivy uppskatta den om typ nio, tio år. Från Kim.

Soda, lemonad & snacks av Tove Nilsson
Den här boken var en julklapp från mig till Kim, men ville ha med den ändå för 1. Jag bor med innehavaren av boken = boken bor i mitt hem, och 2. Det verkar spännande att lära sig att göra helt egna syrups till drinkar och SodaStream. Ba "Tja, egengjord Cola, mhm, do ya want?".

Den högkänsliga människan av Elaine N. Aron
Pappa tyckte jag skulle ha den här boken. Kanske är det en hint om att jag är en sådan person som boken handlar om och att jag borde lära känna mig själv? Jag vet inte. Det visar sig väl när min #ungdomsfantasyforever-hjärna tar sig an detta filosofiska verk.

Det är något som inte stämmer av Martina Haag
Min hjärna är egentligen för efterbliven för att läsa vuxenböcker #ungdomsfantasyforever, men jag har läst massa bra om den här boken och jag dras till att se / läsa / reblogga / whatnot saker som framkallar ont i hjärtat. Från mamma.

How To Speak Emoji
Boken som lär dig snacka med enbart emojis från min bror. It's a joke. It's funny.

• 1000 Feelings For Which There Are No Names av Mario Giordano
Ännu en ba-för-kul-bok, fast från Kim. Fast när jag bläddrade igenom boken hittade jag en feeling-for-which-there-is-no-name som jag visst kunde finna ett passande adjektiv till. Fail av boken.

PS. Rubriken är en quote av J.K. Rowling.

Death comes for us all in the end

 

Det dör människor varje dag, men vissa dödsfall påverkar en mer än andra. Konstigt vore annars, annars skulle vi gå runt med konstant sorg och det går inte.
Den senaste veckan tog livet slut för två stora personer. Båda 69 år gamla. Båda till offer för ett av jordens sämsta påhitt, cancer. Först David Bowie, och nu Alan Rickman. Jag tror få har missat detta. 
 
Måndagens ledsnaste ögonblick var då jag berättade för mamma att Bowie dött. Hon hörde dock inte vad jag sa, bara att jag nämnde David Bowie.
Mamma (glatt): Åh, kommer han till Sverige?!
Jag (ledset): Nä... Han har dött...
Mitt hjärta sjönk lite där.
Annars är det knappt så jag vågar erkänna min egen dumhet över att ha antagit att han var död redan när jag skrev det här inlägget för fem år sedan, eller kanske var det snarare så att jag aldrig reflekterade över huruvida han var vid liv i vår samtid bara för att jag förknippat honom med ett färgsprakande sjuttio- och  åttiotal. Känner verkligen hur min allmänbildning sjönk till en väldigt låg nivå. I'm so sorry.

Och Alan. Blev så himla ledsen då jag fick veta. För mig har han mest varit Professor Snape som det Potterhead jag är. Bilden med qouten har jag haft sparad i telefonen sedan jag fann den. Den har varit en melankolisk hjärtevärmare för mig, men nu gör den mig helt plötsligt ledsen. Fortfarande så bra, men så sorgligt. För han blev aldrig åttio år.
 
Rest in peace. ♥

6 månader

 
Den här bebisen blir 6 månader idag. Inte så liten längre. Hon mumsar gröt istället för bröstmjölk. Hon sitter själv (kanske inte 100%-igt, vågar bara ha henne på mjuka platser som i sängen och på soffan utan stöd). Hon har upptäckt att vi har en katt och tycker att han är jättekul att titta på och försöka "klappa". Och prata med. Hon är jättelätt att få att skratta, det räcker typ att mjaua som en katt. Men hon är fortfarande lika omöjlig att få att sova om kvällarna. Gah.

Sedan måste jag bara inflika att jag ju är dubbelmoralen själv. Gjorde min Instagram privat för jag vill veta vilka som kan se mina bilder då jag lägger ut en del på Ivy, men så lägger jag upp foton på henne här på bloggen där jag inte har någon koll alls på vilka som läser / kollar. Men tycker det är svårt det där... Vill ju inte köra en Blondinbella heller (hon visar inte barnens ansikten).

Your words cut deeper than a knife


Kim lyssnar en hel del på covers på Youtube, och visst är de talangfulla (Kims favorit(er) Kurt Hugo Schneider och hans vänner är ju dessutom väldigt kreativa både med musiken och videorna) men jag känner att det liksom är samma dåliga poplåtar som spelas på radion om än i ny tappning. Tycker jag covern är bra tycker jag i regel att även originalet är åtminstone någorlunda okej också.
 
Typ som Stitches (bra bra bra). Fastnade för en del av texten (för att jag är expert på att relatera till låtar, hur långsökt det än kan tänkas bli... just i detta fall är det dock rätt accurate) då Kim spelade upp en cover av den av ovannämnda Kurt & co. Hörde den sedan på radion för att inse att enda skillnaden förmodligen är att orginalartisten inte använder en kylskåpsdörr som instrument. Har också fått en rockversion av låten spelad för mig, vilket även det klär den bra. Men jag tror jag har bestämt mig för att jag gillar Sam Tsui's version bäst. 
 
I thought that I'd been hurt before
But no one's ever left me quite this sore
Your words cut deeper than a knife
Now I need someone to breathe me back to life
 
Got a feeling that I'm going under
But I know that I'll make it out alive
If I quit calling you my lover
Move on
 
You watch me bleed until I can't breathe
Shaking, falling onto my knees
And now that I'm without your kisses
I'll be needing stitches
Tripping over myself
Aching, begging you to come help
And now that I'm without your kisses
I'll be needing stitches

Namnlampa


Gjorde den här namnlampan till Ivys tremänning Tuva i höstas. Det var inte alls svårt. Målade en träskiva vit, köpte bokstäver på Panduro som jag sprayade svarta, mätte ut och borrade hål för lamporna i bokstäverna och träskivan var för sig, limmade fast bokstäverna, köpte en ljusslinga på JULA (den hade tre lampor för många, men jag gömde dem på baksidan) och tryckte i lamporna i hålen. Fäste ljusslingan genom att försiktigt hamra fast häftstift över kabeln. Enda minuset är att det kanske blev en lite väl starkt lysande ljusslinga, men annars uppskattades lampan väldigt mycket.
 
Haha, fast mamma ifrågasatte om jag verkligen borrat hålen själv. Som om jag inte skulle kunna hantera en borrmaskin liksom. LOLzoororirhfirö. Jag kan hantera en borrmaskin. Det är inte svårt att borra hål i saker. Att byta borr är däremot svårt. Fattar inte.

Närmast i dåtiden

 
Min senaste skärmdump i telefonen. Japp, jag beskär alltid mina skärmdumpar pga fult med det överflödiga längst upp och längst ner osv. Den föreställer för övrigt en del av min beställning från H&M.


Mitt senaste klädköp. Rea på H&M. I went there for koftan, de andra två ba råkade slinka med. Samt fyra plagg till Ivy.

Min senast lyssnade podcast. Lyssnar inte på podcasts.

Mitt senast skickade sms. "Ja. Jag var ute igår för vi var och handlade. Det var askallt! Nä, hon var trött 💤", till mamma.


Min senaste postade bild på instagram. Bildtext: Sitta och leka 👶.

Mitt senaste inkommande messenger-meddelande. "Hon undrar xD" från Kim. Hans syster undrar om Ivys klänning (bilden ovan) är från henne.

Min senast taggade bild på facebook. Det händer så sällan att jag inte minns. Hänger inte på Facebook så ofta. Tycker det är så tråkigt.


Min senast pinnade inredningsbild. Inredning är min favoritgrej att kolla på Pinterest så ni får de tre senaste ♥ Vardagsrum, garderob och barnrum.

Mitt senast skickade mail. Om jag inte räknar det jag skickat till mig själv (brukar skriva dagbok i anteckningar i telefonen eftersom jag inte har tid att sätta mig ner vid datorn för att skriva nu när jag har Ivy, men sedan mailar jag texterna till mig själv så jag kan spara dem i ett openoffice-dokument) var det ett kort brevväns-mail till Daniella.

Mitt senaste fynd. Hoppas på koftan ovan, men har inte fått hem den ännu (duh, beställde liksom i förrgår) så kan inte uttala mig än.


Min senaste tv-serie-obsession. Vet inte om jag kan kalla det obsession, men började se Limitless som är baserad på filmen med samma namn (som är braaaaa) i höstas and I like it a lot. (bildkälla)

Min senast använda emoji.

Min senaste anteckning i mobilen. Skrev upp Ica Kvantums extrapriser av intresse för vecka 2 för sådan är jag.

Min senaste att följa på instagram. Fattar inte frågan till 100%, men den senaste jag började följa var pappas sambo.

 
Min senast taggade bild på instagram. It's true. Twiggy taggade mig.

Mitt senaste dyra köp. Jag skulle inte vilja påstå att jag gjort några dyra inköp alls det senaste halvåret. Och det dyraste jag planerar att köpa inom den närmsta framtiden är en vit MALM-byrå med fyra lådor till hallen från IKEA, vilken inte är särskilt dyr egentligen.

Min senast sedda film på bio. Star Wars: The Force Awakens och åh vad jag vill se den igen! På bio alltså.

Min senast lyssnade låt på Spotify.

 
Lista hittad hos Catarina.

Friskförklarad

 
Jag är härmed friskförklarad! Wohoo! Av mig själv. För att jag orkar leva igen. Och jag är hungrig. Egentligen är jag nog inte helt frisk eftersom jag fått snuva och fortfarande har en dryg hosta, men jag jämför med mitt sängliggande jag under julveckan och förra veckan. Det var inte nådigt. Men så i tisdagskväll kände jag mig äntligen som mig själv igen (fick i mig riktig mat för första gången sedan julafton, maaaat) och i onsdags kunde jag vara hemma själv med Ivy precis som vanligt. Så. Skönt. Att. Vara. Tillbaka.

Men jag sitter inte här utan men. Kanske för livet. Den här influensan har lämnat mig med en skräck över att drabbas av influensan igen. Eller bara feber. Men enligt statistiken kommer det dröja ca ett och ett halvt år innan jag drabbas igen #börjarbävainförsommaren2017

Nu ska jag mata bebis och fortsätta leta bilder till min årsresumé (för en sån måste man ju ha).

I thought I sold my soul, but he kept the receipt

Bring Me The Horizon | Fryshuset | 14 november 2015
 
Kim och jag ville inte köa så vi kom dit vid den utsatta tiden för insläppet. Kön sträckte sig dock ända ner till spårvagnen (dvs långt) så vi fick köa vare sig vi ville eller inte. Det tog över en timme att komma in, och det slutade liksom inte komma folk så länge vi stod där heller. Vi hann precis så vi gick se första förbandets (Beartooth) sista låt. Jag gillade den.
 
Andra förbandet var PVRIS, som jag vet uttalas Paris men jag ändå inte kan låta bli att kalla Purvis (skitbra namn, k). Bra band. Ska definitivt börja lyssna på dem. Älskar låten My House. Och Fire. Tips, tips!
Not so fun fact: var tvungen att gå och köpa öronproppar under första låten för jag hörde bara skrän, och insläppet höll fortfarande på då. Scheisse.
 
Sedan var det slutligen dags för huvudakten, Bring Me The Horizon! BMTH live för fjärde gången! Därmed det band jag sett flest gånger, man kan ju undra om jag börjar få slut på nya band att se (falskt).
De öppnade med Doomed, vilket är en rätt lugn (men bra) låt, så det blev lite av en överraskningen. Jag hade väntat mig typ Happy Song som de istället körde en bit in i setlisten. 
Som första encore körde de Blessed With A Curse och jag blev helt lycklig. Tydligen har de kört den låten alla gånger jag sett dem, men tydligen har jag inte varit så uppmärksam på det, haha. Älskar i alla fall den låten Så. Himla. Mycket. Jag menar, lyssna på detttttttta right here. It's guitar-gasm.
 
Det var en bra konsert, men inte min favorit av de gånger jag sett dem. Både Fryshuset, december 2013 och Bråvalla 2014 hamnar före på topplistan. Men jag hoppade, sjöng och moshade (minimalt, men ändå) som om jag vore 19 and it was funzzz, även om jag i stunder kände mig för gammal (tror det mer handlade om ovana, Bråvalla 2014 var ju senast jag öste publikhav), haha.
 
Efteråt ville jag bara hem och dränka törsten med läsk och vatten och allt kallt som går att dricka, men fick vi det? Nej! För ett slutsålt Fryshuset innebär 1,5 timmes väntan i ett trångt och kvavt trapphus innan man kommer till garderoben och slutligen ut. Ville typ avlida och hela konsertupplevelsen blev förstörd. Var. Så.Less. Jag försöker dock förtränga det och bara minnas det bra.

Jag tror det blir bättre

 
Jag är fortfarande sjuk, men jag vill tro att jag börjar bli bättre. Det är dock svårt att vara hoppfull då det går så segt. Bilderna är från i onsdags. 
 
Var på vårdcentralen i måndags, men allt såg normalt ut och proverna visade på virusinfektion = influensan, som de inte kan göra något åt. Måndag och tisdag kväll hade jag feber på 39,8 och 39,4 grader. Igen. På onsdagen var jag helt slut i kroppen (precis som dagarna innan) och irriterad på att jag fortfarande hade hög feber om kvällarna, så jag ringde vårdcentralen igen.
Fick komma dit och ta prover, och trots att de visade på att jag blev bättre var jag likblek med en alldeles för hög vilopuls (hade knappt orkat mig ur sängen och var helt anfådd då jag satt upp), så de skickade över mig till akuten för mer prover.
Om jag ska vara ärlig kändes det jättebra. Fick dropp, fick vila, slappna av. Speciellt bra kändes det att få dropp. Har haft dålig aptit sedan den 20 december, och ännu värre blev det efter julafton. Har gått ner 6 kg och känner mig helt utmärglad. Dessutom har jag nästan tappat min bröstmjölkproduktion (försökte amma som vanligt, men så tog det längre och längre tid för brösten att fyllas på igen så det höll inte, är så himla ledsen).
Några andra resultat än en virusinfektion som kroppen skulle / höll på att ta hand om på egen hand fick jag inte. Självklart hade jag hoppats på någon slags mirakelmedicin, men den här gången kändes det ändå okej. Det känns som att de gjort allt de kan, tagit alla prover. Försöker lita på att min kropp sköter det här själv.
Min kropp känns fortfarande helt slut på, men det känns som att jag är på rätt väg. Fast helst vill jag bara lägga mig i en grav för att sedan återuppstå som ny. Är ledsen över att jag missade hela julen, nyår bryr jag mig inte så mycket om.

Firade världens lugnaste nyår någonsin igårkväll. Hade bara 38,3 graders feber vilket kändes som ett så stort framsteg att jag gjorde lyckovolter inombords (peppar, peppar, ta i trä). Vilade hela dagen och gick och satte mig i soffan vid elva. Skålade in tolvslaget med Pomac och såg på fyrverkerier genom fönstret. Sedan gick jag och lade mig.
 
Nu längtar jag efter att kunna hjälpa till med Ivy igen. Saknar min bebis. Jag längtar efter att få städa, att orka gå ut på en promenad, eller bara orka gå från ett rum till ett annat utan att behöva sitta ner...
Det är svårt att älska en kropp som inte orkar göra mig frisk, men jag försöker. Det går bara så jäkla segt.
 
Gott nytt år.
Shit vilken novell det blev... Längtar tills jag är frisk så jag orkar blogga... som vanligt... om roligare saker... med foton... heheheh