Min födelsedags-önskelista

 
Hej hej! Jag fyller år om en vecka! Jag älskar födelsedagar, men just i år orkar jag typ inte bry mig. Nån annan får fixa. Kanske orkar jag baka en äppelpaj eller två i alla fall, då vårt träd liks svämmar över av frukt.

Här är min önskelista i alla fall!
#nevergrowingup

 Naturgodis 
 Liten karaff för olja, Eva Solo/Rosendahl
♥ Rosa sweater, Bikbok ♥
 Lampa till hallen, Bankeryd/Royal Design 
♥ Glittriga/shiny kängor/sneakers, som dessa från YRU ♥

Vardagsrummet



Fler bilder på vårt vardagrum / matplats. Före- och efterbilder finner ni h ä r.

PS. Vi flyttade Ivys kök till vardagsrummet. Tidigare stod vitrinskåpet där, och granen under julen.
Suverän plats. Ivy föredrar att leka i vardagsrummet och köket är en favorit.
Kan säga att det används bra mycket mer nu än då det stod i hennes rum.

Vanilj och läder


 
Oldie but goldie!

En gammal outfitta från sommaren 2016 som föll i glömska.

Söt klänning tillsammans med hårda accessoarer. Helt klart min stil. Typ.

Skorna är förresten mina numera sönderslitna favoriter. Helsvarta ankel-platsforms-Converse.
Hatar när ens favoriter går sönder. Måste hitta ersättare ASAP!

A house has a heart


Vardagsrummet: before & after

Vi börjar med hjärtat av huset. Vardagsrummet. Matsalen. En gång i tiden var matsalen ett vardagsrum, och vardagsrummet var ett minimalt sovrum.
Här ovan ser ni planritningen av vårt hus. 90-nåt kvadrat. Helt lagom. Och som ni kan se valde vi att plocka lite väggar för att göra planlösningen mer öppen. Vi tog även bort dörrarna, inlusive karm, och fodrade om helt.

Ska visa några bilder på hur det såg medan vi höll på. Och med vi menar jag inte Kim och jag, för vi jobbade hela tiden, så det är Kims pappa / morbror / morfar som ska ha cred.
Look at this mess:

 
Efter grovgörat ni kan åskåda ovan var klart målades väggarna vita, direkt ovanpå de gamla tapeterna (i hallen var det dock målad board, i en konstig gröngul färg). Då det var olika rum och därmed olika golv rev vi bort det gamla och lade på ett mörkt laminatgolv. Där hjälpte faktiskt Kim till för övrigt.
Ovansidan av den öppna spisen (som inte får eldas i btw) har jag klätt om med grå marmor-dekorplast. Innan var det illa målat i grönt för att efterlikna något slags stenmaterial.
And this is the aftermath:

 
Åh, alltså. Älskar att jag såg potential i det här huset som alla andra ratade. Visst, när en ser alla utgifter vi har framför oss är det inte riktigt lika kul, but still. Älskar vårt hus ♥
 

Unholy Confessions


Lyssna på orginalet först! Hehehehehe.

Min kompis Jason övertalade mig om att jag kunde sjunga, så vi gjorde en cover av Unholy Confessions i vintras. Den låten är så sjukt bra som den är. Älskar den. Men för några år sedan blev jag som besatt av att höra en akustisk version. Hittade ingen som uppfyllde mina kriterer. Så vi gjorde en egen.

Jason är förresten sjukt bra på musik (medan jag är halvt tondöv, känns det som). Är sjukt tacksam över att han ville göra den här covern med mig, och jag hoppas att vi kommer att göra fler.

Vi tar vid där vi lämnade senast

 
Den 18 februari 2018 höll jag på att spricka av känslor. Det fanns ett ämne jag behövde skriva av mig om. Minns ni?
Sedan gick det väldigt snabbt utför. Allt föll isär. Igen. Payback is a bitch I guess. Och med det dog även skrivglädjen.

Den 17 november 2017 var den sista gången jag bloggade dessförinnan.
Det var väl ungefär då jag och Kim åkte till Stockholm för att se Rise Against och Sleeping With Sirens.

Hade en fin jul. Första julen i huset.

Skolan. Jobbade ihop med Vanessa och Hannes vilket resulterade i vänskap. Den första lite tightare än den senare.
Gjorde mindre och mindre träarbeten och mer och mer kakel, sen hade jag praktik på Skanska / NUS i Umeå i två månader. Det var en lärorik men stressig tid.

Och nu har det varit sommar. Värme. Sol. Då mår jag bra. Och två veckors ledighet. Det behövde jag.
Solat, badat, geocacheat och hittat massa coola locations. En sväng till Furuvik. Bara bra.

Nu har jag bara en månad kvar på Movant (skolan). Måste hitta en praktikplats. Eller lärlings-plats. Stressen. Paniken. Jag har ju Burger King att falla tillbaka på, men vill inte fastna där.

Go pink or go home

 
Tja. Jag tänker låtsas som att jag inte varit borta från bloggen lika många månader som en är gravid. Minst. Istället tänker jag visa min nya hårfärg - which is super pink! Yaaaaas!

Sedan tänker jag publicera ett litet kollage på alla hårfärger jag haft sedan jag gjorde det där super-mega-kollaget på alla mina håfärger sedan jag först började färga håret. Minns någon det? H ä r är en liten påminnelse. Bara för att jag tyckte det var kul sist...

 
2016-håret blev rätt meh väldigt fort, därför gick jag till frisören till hösten och lät Izabell fixa rosa-rött.

2017 var en mess. Klippte av håret. Färgade det mörkt bara för att inse att de röda tonerna lyste igenom, så jag blekte det två gånger. Var orange halva sommaren och brun-aqua-ish halva. Egentligen ville jag ha så mörkt det bara gick med rosa toppar, vilket jag fixade till hösten, med gråblått däremellan (finaste kombon imo).

2018 längtade jag efter en blond kall nyans, istället blev det rött (och kortklippt). "Det blir ju så fint orange då en bleker rött hår" och satsade på orange. I sommar blektes håret rejält av solen så jag har varit blond tills nu. Nu är det rosa, and I like it.