Inglot AMC Pure Pigment eyeshadow


Inglot AMC Pure Pigment eyeshadow, #22 & #86
 
Titta på dessa fina som jag klickade hem i somras! Underbara vackra multichromes. Ohhhhhhhhh. Nr 22 är ljust lila och skiftar i guld-ish, medan Nr 86 är roströd och skiftar i rosa. Wooooow.

Mitt intresse för smink har gått upp och ner genom åren (när jag var 16 ville jag faktiskt bli make-up-artist, men var för snål för att köpa massa dyrt smink), och just nu skulle jag säga att det är ganska mycket upp.

Gaj & Partaj med Sicksack



 
En kväll i höstas fotade jag 1. Första gången med manuella inställningar (because I've been a lazy ass), 2. För första gången i RAW (för palla ha RAW-filer assow), och 3. För första gången en konsert (med en systemkamera och som fotograf vill säga). Och jag måste säga att 1. Det var inte så svårt som jag trodde, 2. Hur underbart som helst med RAW ju (fotade dock i .jpeg mot slutet för att spara minne), och 3. Det var skoj!

Mina och Kims kompisar har ett cover-band som heter Sicksack, och som en hyllning till Pistvakt fixade de ihop showen Gaj & Partaj där de spelar massa Pistvakt-covers. Befinner du dig i norrland kan du få avnjuta den i både januari, februari och mars på olika orter.
Länkar till deras Facebook-sida här: Sicksackband

En plats, två yrken

 
Den här veckan har jag, förutom att jobba på Burger King som vanligt, också praktiserat som plattsättare. Också på Burger King. För det är så att vi håller på att renovera hela restaurangen. Och eftersom jag har utbildningen för det frågade jag om jag fick vara med, i brist på annat liksom, och det fick jag.
 
Så mellan tisdag och onsdag har jag hängt med tre plattsättargrabbar från Stockholm och hjälpt dem lite här och var. Satt en vägg i en av toaletterna, fogat den andra toaletten, satt sockel, lagt lite golv här och lite mer där, samt satt en del av väggen som kommer agera bakgrund till våra framtida snabbkassor. Kult vare.

Jag har ibland gått och tänkt att jag kanske inte kommer klara av ett fysiskt 07-16-jobb, utan mitt-i-veckan-ledigt. I våras var jag nämligen två månader med Skanska Direkt i Umeå. Pendlade och blev hemifrån mellan 05:30 och 17:30 varje dag. Jag blev helt gråtfärdig. Jag trivdes nog inte riktigt där.
För efter den här veckan känner jag mig inte alls utmattad som jag gjorde då. Det var bara kul. 8 timmar som plattsättare kändes som mindre än 4 timmar i BK-uniformen. Wow. Slitigt fysiskt, visst, men mentalt kändes allt bara bra. Så jag är inte längre orolig. Jag är redo för att bli lärling nu! For real!
 
Avslutar med två quotes:
K: Du kan ju det här!
J: Har du fogat mycket förut? För det här ser jättebra ut.
 
Me gusta.

Första julen i huset

 
Nu är det december! December betyder bara en sak och det är jul. Därför kör vi en throwback till förra årets jul; Vår första jul i huset!
 

Ivy hade en paketkalender med ett paket varje advent som innehöll julgranskulor till hennes julgran (hon fick vår lilla vita då vi köpte en traditionell grön).
 

Jag hade också en kalender, en Lindor-kalender. Till höger ser ni hur Ivy klädde granen för ett år sedan. Alla kulor på samma gren! 


 J U L A F T O N !
 
 
Farmor och farfar kom till lunch och Ivy fick sina första julklappar.
 

Ett icke så traditionell julbord. Kim och jag åt pulled taco chicken. Så gott!
Våra kvällsgäster var mamma och min bror Stefan.
 
 
Kvällen avslutades med julklappar, godis och annat gott, samt det klassiska spelet Den försvunna diamanten.
 

Juldagen spenderades hos svärföräldrarna och hundra julklappar till skulle öppnas. Puh.
Till höger ser ni min julaftons-outfit.


Ivy framför sin juldags-skörd. Jag tror hon är nöjd ♥