VLOGG: BB-väskan

 
Härmade Kenza och spelade in en BB-väska-vlogg (nu vet jag att hon inte är den enda som gjort en sådan, men här träder jag fram och erkänner att det är just henne jag härmar, okej). Tyckte det kändes kul eftersom jag varken knappt bloggade eller instagrammade, och verkligen inte gjorde vloggar under min förra graviditet. Jag vet inte ens om jag har sparat listan jag hade till min första BB-väska. Men denna gång finns den på film!
 
Ber om ursäkt för alla jumpcuts men jag är tydligen proffs på att ta pauser mellan varannat ord. Det hade jag ingen aning om förrän jag började klippa.

PS. Inspelningsdatum var den 13 augusti, i vecka 38 (37+1). I skrivande stund är jag i vecka 40 (39+3)

Krampen i kroppen är kommen

 
Hej. En Ida i vecka 40 här. Ingen bebis ännu. Men ack så ont jag börjar få, och svullen är jag överallt. Dessutom känns det som att alla i vår närhet bara går runt på helspänn, och ba "Kommer den inte snart?! Vad sitter det i?". Jag har inte ens nått due date. 1 september är på söndag.
 
Hinner med en recap till alltså, vecka 24 - 27!
 
Maj 2019: Vecka 24
Blev på enormt fix-humör. Det brukar kallas att boa, men inte specifikt för bebisen utan snarare hinna fixa så mycket i hemmet som möjligt innan bebis. För till hösten lär det inte bli så mycket.

Hade också väldigt strulig mage. Har känslig mage i vanliga fall, men under graviditeten blev det värre, och speciellt runt vecka 24. Hade min värsta jobbkväll någonsin. Hade så sjukt ont i magen, krampanfall. Men jag var tvungen att härda ut och stanna för det fanns ingen som kunde ersätta mig. Det var hemskt.
 
 
Vecka 25
Börjar få kramp i vaderna om mornarna. Som senadrag, fast i vaderna. Sjukt ont.
Börjar även trappa ner medicinen jag fick mot ångest för två år sedan. Det fanns en minimal risk för bebisen, men minsta lilla risk räckte för mig. Mitt mål från början var ändå att en dag känna att jag inte behöver dem längre, och jag har klarat mig fint utan hittills. Märker knappt någon skillnad.

Vecka 26
Barnmorskebesöken blir från och med nu tätare. Fick lyssna på Bebis hjärtljud för första gången!
Och på jobbet anpassade de mina stängningar så att jag fick börja senare = inte lika långa pass.
En morgon vaknade jag och blödde näsblod som varade i typ 30 minuter. Aldrig varit med om något liknande!
Börjar även träffa en dietist.
 
 
Vecka 27
En vecka av många långa jobbpass som tärde enormt på mig. Mycket folk och lite personal ledde till ofrivillig fasta med sena raster. En dålig vana denna graviditet har varit att lura magen med hjälp av Coca Cola Zero de dagar jag jobbat, men vissa dagar hann vi knappt ta drickpauser. Älskar inte Burger King efter detta.

Nästa recap kommer om en vecka, oavsett om bebis är innanför eller utanför magen.

Mot Kolmården!


Under förmiddagen den 30 juli begav vi oss söderut.


Campingfrukost! Vi tältade på First Camp Norrköping, Kolmården.

 
Kolmårdens Djurpark! Vi spenderade halva dagen i Bamses Värld för Ivys skull. Hon fick krama Bamse och Lilleskutt samt åka snurrkarusell med pappa. Lyckan!
 

Alla fina djur, mjukglass och sälshow!


Delfinshow, en sån "klubba som är runt med en regnbåge" och godaste kebabtallriken (men lite väl liten). Och Kim fick åka bergochdalbanan Wildfire, fusk.
Fin dag! Den första av två!

Preggo fashion!

 
Mina favoritoutfits från i sommar!

Det är rätt tacksamt att vara gravid på sommaren, rent modemässigt. Kanske inte när det är 30 grader varmt, men då är det väl aldrig lätt att klä sig. Här efter Norrlandskusten var det dock mestadels en sval sommar.

Här kommer en lista på vad jag tyckt om att ha på mig under min graviditet.
› Lång eller midi-kjol som går över magen, tillsammans med en croptop. Tight överdel till en vid kjol och vice versa. 
› Klänningar! Både tighta och vida sådana, men aldrig kortare än strax ovanför knäna.
› En kombo av ovannämnda; En croptop över klänningen.
› Mina gravidtights tillsammans med en lång överdel. Äger dessvärre inte så många oversized överdelar som täcker min mage.
 
Färgskala: Har fallit hårt för "fula" färger som senapsgult, rostig orange, brunt och beige.
Skor: Sneakers! Har även jättefina sandaler, men har haft så lätt att få ont i fötterna nu under graviditeten, så dessa har jag undvikit.

Ultraljud och fosterrörelser

 
Igår gick jag in i vecka 39. Jag har aldrig varit gravid såhär länge förut, för Ivy kom i vecka 38 (37+6). Och bara därför känns det redan som att jag gått över tiden.
Men nu kör vi en throwback till vecka 18 - 23!

April 2019: Vecka 18
Magen putar lite, jag känner absolut bebisen därinne och ja, redan här började jag använda amnings-bh då alla mina vanliga endera blivit försmå eller helt obekväma.

Vecka 19
Började kika på barnvagnar. Vi hade begagnade på lån sist, men de var supergamla och inte helt smidiga. Så vi tittade både på billigare nya, samt begagnade. Men de begagnade är ju också svindyra?!

Denna vecka blev lite kortare, för vid Rutinultraljudet blev BF tidigarelagt till den 1 september istället för den 3:e, så vips var det vecka 20!

Vecka 20
Note: "Jag mår relativt bra nu men illamåendet direkt efter frukost vill verkligen inte ge med sig. Mår verkligen skit."
 
Början av vecka 20 vs slutet av vecka 23

Vecka 21
Sura uppstötningar är numera ett faktum. Jag kan inte ligga ner efter jag ätit för det står mig upp i halsen. Jag känner mig helt full, ända upp i strupen. Kan absolut inte rapa liggandes, då kommer det kräks. Underbart!

Kim kände fosterrörelser genom magen för första gången!

Vecka 22
Ivy pratar mycket om att bli storasyster och tycker det är spännande att mammas mage växer. Den börjar verkligen synas nu, men när jag säger till Ivy att titta vad stor, så säger hon "Nä, inte nästan", sen vill hon gå och visa fotot i sovrummet (från när jag väntade Ivy) där mammas mage är STOR på riktigt.

Började kunna se fosterrörelserna genom magen!

Vecka 23
Hände en läskig grej:  Satt i soffan ikväll och helt plötsligt blev jag yr och svimfärdig MEDAN JAG SATT NER. Hade lite hjärtklappning, flimmer för ögonen och det kändes som att jag skulle spy. Lade mig ner för att vila men då kraschade magen istället.
Usch. Det var vidrigt.

Nu får vi se om jag hinner göra någon mer recap innan Bebis kommer!

Gatufesten

 
Det visade sig att vi flyttade till ett mycket trevligt kvarter. Varje år i augusti anordnas nämligen gatufesten på vår gata vartannat år, och på gatan ovanför vartannat. Vi grillar och äter tillsammans. Kanske blir det en och annan lek. I år fick barnen turen att bada bubbelpool också.
Tack vare graviditeten var jag dock sjukt himla trött och otaggad, men i slutändan tyckte jag ändå att det blev mycket trevligt. Och Ivy hade kul. Hon hängde med granntjejen och fick väldigt mycket godis.
 
Från och med nu är jag förresten rätt spänd. I skrivande stund är jag i Vecka 37+6, precis som på dagen då Ivy föddes. Det kan verkligen hända när som helst nu. Samtidigt har jag en känsla av att den här bebisen vill stanna kvar lite längre. We'll see...

Blue leppard

 
En av de bästa sakerna med att jag i nuläget inte jobbar på Burger King... ATT FÅ MÅLA NAGLARNA NÄR JAG VILL! Och spara ut dem.
Dessa leopard-naglar gjorde jag dock i maj när jag hade några lediga dagar i rad. Älskar det blå nagellacket!
 
OPI - Don't Pretzel My Buttons // H&M - Stockholm

Äntligen ett put!

 
I realtid är jag i vecka 38, vilket räknas som en fullgången graviditet. Det var i slutet av denna vecka (37+6) som Ivy föddes. Samtidigt som jag är redo nu (det börjar bli tungt, revbenen skaver mot magen, och bara ugh), så tror jag inte att Bebis kommer att komma denna vecka. Faktiskt. Det känns snarare som att jag kommer gå över tiden.
 
Men tills vidare, en recap av vecka 14 -17.

Mars 2019: Vecka 14
Det värsta illamånedet började lägga sig. Men dagtid, närmare bestämt efter frukost men före lunch, höll det i sig. Varje. Dag.
Lade märke till att jag blivit mycket mer känslig för snurriga bilder (typ på film) och blinkande lampor. Hade huvudvärk ofta.
Och så var det tuttarna. Plötsligt kändes alla mina BH:ar för små och bröstvårtorna "hoppade ut".

Vecka 15
Rolig vecka. Huvudvärken fortsätter, och gör mig illamående och spyfärdig. Ont i brösten och ryggen om mornarna när jag vaknar. Sedan är jag extremt trött jämt. Fortfarande.

Ur dagboken "Det stod i appen (Preglife) att tröttheten bör ha försvunnit nu, men fuck no. Kanske krävs att man får sova också..."

Började också få oroskänslor över att något kommer gå fel i graviditeten. Mest pga att jag inte tyckte att det syntes än.

31 mars - Smol bump.
 
Vecka 16
Det kanske börjar synas ändå. Och är det kanske bebisen som rör sig när det bubblar till i magen? Jo, så är det nog. Mys!
 
Ett av mina problem under graviditeten hittills var att jag hade problem att rapa. Luften liksom fastnade i bröstet. Och från och med den här veckan övergick det till sura uppstötningar. Yay! So much fun!

Vecka 17
Offentliggjorde graviditeten på Instagram samt för alla mina kollegor på jobbet. Det börjar synas nu. Inte så mycket på morgonen, men så fort jag har ätit något finns där ett litet put.
Har också bestämt mig för att bubblet i magen är Bebis som rör på sig.

Shoe porn

Direktlänkar: 1 / 2 / 3 / 4
 
Fick precis hem ett par vita sneakers samt ett par chunky booties, så I'm all good for now. Meeeeeeeen alltså skor. Kan sitta och titta på skor i timmar. Älskar skor.

När det kommer till sneakers älskar jag Bershka (typ som Urban Outfitters fast till H&M-priser). Jag har två par sneakers varav mina favoriter kommer därifrån (dessa).
Annars är min absoluta favoritsida för skor dollskill.com. Inte för att jag någonsin köpt något därifrån, men typ allt på den sidan är övercoolt. Det finns verkligen udda och speciella skor där. Love it.

Det jag vill komma fram till är att jag vill ha samtliga skor ovan, tack och hej.

2009 vs 2019 - 10 year challenge fast bättre

Jag hakade faktiskt aldrig på The 10 year challenge när den var igång, fast jag egentligen ville. Faktum är att jag redan innan 2018 blivit 2019 tänkte tanken på att jämföra mig och mitt liv då och nu. Varför just i år, undrar ni. Jo, för att det var år 2009 jag började blogga.
 
 
2009 | Januari | 2019
Då: 16 år. Singel. Går första året på gymnasiet, där jag går estetiska programmet; Bild & formgivning. Hatar snö och vinter.
Nu: 26 år. Sambo och ett barn. Jobbar deltid på Burger King (för en heltid skulle få mig att bryta ihop pga de oregelbundna arbetstiderna) och har precis blivit gravid (mår skit). Hatar snö och vinter.

PS: Skulle göra vad som helst för att få lika fin hy som då! I vintras var den kaos. Röd, kliade, gjorde ont, bölder.
 
 
2009 | Februari | 2019
Då: Har två kaniner. Älskar Tokio Hotel, men har aldrig varit på en "riktig" konsert. Jätteblyg med har aldrig hört talas om social fobi.
Nu: Har två katter. Åkte till Stockholm och såg Escape The Fate med Izabell och Twenty One Pilots med två främlingar. Har haft diagnosen ADD + social fobi i fem år, men tack vare jobb och plugg kan nog social fobi strykas.
 
 
2009 | Mars | 2019
Då: Börjar blogga! Twilight är min favoritfilm. Älskar mode och drömmer om att bli modell eller kläddesigner. Hatar sås.
Nu: Är sämst på att blogga, men bättre på att fota. Har för många favoritfilmer, men föredrar drama och biografiska filmer. Tycker mode är ganska kul, men skulle aldrig vilja bli modell. Jag ska ju bli plattsättare! Älskar inte sås, men de såser jag gillar älskar jag. Typ morötter i vitlöksdipp, underbart!
 
 
2009 | April | 2019
Då: Har precis ljusat upp mitt hår för att såsmåningom bli blond. Ritar helst kläder och människor. Vet knappt hur man håller i en fogsvans.
Nu: Färgade mitt vattenmelon-hår svart. Ritar inte så mycket längre, men pysslar och fixar massor i hemmet (finns alltid någon vägg som behöver målas eller en träbit som behöver kapas).
 
 
2009 | Maj | 2019
Då: Har en fet crush på en kille jag inte känner. Skrik i musik är vedervärdigt, men Losing You av Dead By April är ju faktiskt bra. 
Nu: Är asexuell tack vare graviditeten. Fett skönt faktiskt. Skrik i musik är också rätt skönt. Typ Don't Lean On Me med The Amity Afflicion, så bra.

PS: Saknar Baked Alaska så himla mycket, det var min favorit.
 
 
2009 | Juni | 2019
Då: Ögonbryn? I don't even know. Tycker inte direkt om barn. Tar första doppet 13 juni.
Nu: Lämnar inte huset utan målade ögonbryn. Ögonbryn! Babyshower för barn nr 2! Bada? Väntar nog lite till.

Fortsättning följer...
 
Jag vet inte hur mycket det framgår av det här inlägget men det är enormt stor skillnad på mitt liv då och nu. Vilket inte är så konstigt. Det har gått tio år. Då var jag pretty much ett barn, och nu HAR jag barn. Jag är vuxen nu. Det hade varit konstigt om jag INTE utvecklats under dessa år, om jag inte ändrat tycke, smak, och vidgat mina vyer, fått fler erfarenheter, ett mer öppet sinne.
Jag tror att mitt 16-åriga jag hade varit missnöjd med mitt nuvarande liv om hon fått chansen att se det. Och det är klart att jag ibland känner att jag inte är där jag vill vara, men jag vet vart jag har varit och varför jag är här nu. Och jag trivs ändå med mig själv och min tillvaro i nuet, samtidigt som jag vill framåt. Och det är ju det viktigaste.

Konsten att vara konstant bakis utan en droppe alkohol

 
Hej hopp i sensommarn! Var på Kolmården djurpark med familjen förra veckan, och nu har jag typiskt nog blivit förkyld. Så innan jag tar tag i alla djurbilder från minisemestern kör vi gravid-inlägg nummer två, vecka 10 - 13.

Februari 2019: Vecka 10
Illamåendet fortsätter och jag blödde näsblod två gånger. Sedan hände humöret. Irriterad och ledsen.
 
Ur dagboken: ”Såg mig själv i spegeln efter att ha sköljt ur hårfärgen och jag var bara så himla ful i min handduksturban. Sen kom alla andra känslorna. Att allt är jobbigt nu. Att min kost suger och att jag förmodligen kommer dö snart. Att min kropp kommer tyna bort. Och hur ska jag klara av att vara mamma till två barn? VARFÖR SKA JAG HA ETT TILL BARN? JAG SER INTE ENS UT SOM EN MAMMA???”

Vecka 11
Var i Stockholm och avverkade två konserter. Ingen visste något, jag bara bet ihop. Det gick faktiskt bra, men var helt slut sedan.
Spydde för första och enda gången denna graviditet. Åkte Finlandsfärja och blev sjösjuk nämligen. Jag brukar bli åksjuk, men jag har aldrig spytt av det förut. Jag undrar om graviditeten gjorde allt värre.

14 februari - Ännu syns inget utanpå, men inuti känns allt.

Vecka 12
Finns inte så mycket noterat i vecka 12, men att gå in i vecka 12 är alltid en milstolpe, för efter den veckan minskar risken för missfall.
Vet också att jag mådde sjukt dåligt en av dagarna den veckan. Den dagen då jag var ledig. När jag jobbar är jag liksom tvungen att bita ihop, men hemma utan måsten, ja, då känner jag allt. 

Vecka 13
Hade den officiella inskrivningen hos barnmorskan. Tog massa blodprover, och hon kom inte åt kärlen så det tog sjukt lång tid. Hatar sprutor och blodprov. Speciellt när man känner nålen inuti armen, man ba HUÄÄÄÄ.