My face - uppdateringen: Så mycket bättre

 
Min hy har blivit bättre! Inte som den var när den var som bäst, men ändå tillräckligt bra för att faktiskt vara nöjd och trivas. Samtidigt är det så att jag knappt vågar skriva detta av rädsla att det kommer bli värre igen (vidskeplig much). Är visserligen livrädd oavsett, att utslagen kommer tillbaka till vintern. Eller över huvud taget.
 
Nu är min hy nästintill som den var för 3 år sedan, innan hela ansiktet blev fucked up. Jag är lite röd om hakan, näsan och kinderna närmast näsan, men har inga utslag, så det känns okej. Jag tror att jag har rätt torr hy, åtminstone var den det i våras när jag fortfarande hade en del utslag.
 
Redan i juni när jag skrev inlägget om min hy hade det börjat bli bättre, och jag har fortfarande ingen aning om varför. Var det sommaren? Mitt byte av ansiktsrengöring? Bättre moisturizer? Båda? Det enda jag vet är att jag inte vågar riskera att ändra på något när det äntligen blivit bra igen.
 
 
Avslutar med att lista de produkter jag använder.

Ansiktsrengöring: Exuviance Purifying Cleansing Gel som de rekomenderade när jag var på anisiktsbehandling förra året. Gillar att den har stor förpackning som räcker minst ett halvår, till skillnad från min moisturizer som bara är lite billigare men har betydligt mindre förpackning. Tvättar ansiktet med denna morgon och kväll.

Moisturizer dag: La Roche-Posay Rosalic UV Riche för rödaktig hy. Den var dock slut i lager senast jag beställde, så provar La Roche-Posay Toleriane Sensitive (vars motsvarande ansiktsrengöring var den jag tidigare använde) utan att märka någon skillnad.

Moisturizer kväll: Decubal Basic. Lite otippat, men det var vad som fanns till hands hemma i våras innan jag beställde La Roche-Posay Rosalic UV Riche och min dåvarande moisturizer tog slut. Jag i desperat behov av någon slags mild återfukting, och denna visade sig funka. Kombinerade den med Avéne Thermal Spring Water för en mindre tjock konsistens. Och nu använder jag den fortfarande i min kvällsrutin för att få La Roche-Posay att räcka längre (mvh snål).

Septemberflickornas födelsedagar

 
Luna fyllde 1 år den 2 september. Det blev inget storslaget 1-årskalas, utan en lugn dag hemma med familjen eftersom vi var sjuka. Vi var bara lite förkylda, men det räcker gott och väl under detta corona-år. Det blev några presenter och lite fika. Luna fick en liten tårta som hon mumsade i sig massor av. Mysig dag.
 
Lördagen som följde (5/7) kom mamma / mormor och firade inte bara Luna, utan också mig eftersom jag fyllde år den 7 september. Det blev några fler presenter och lite mer fika. 
 
Och på söndagen bjöd vi över Kims släkt. Luna blev lite blyg och delvis förskräckt över alla människor som kom, men hon blev väldigt glad över sina presenter. Och jag fick några presenter i ät- och drickbar form.

Life right now be like:

 
Ojdå. Råkade visst skita i bloggen i en eller två veckor. Fyllde år, jobbade och var på utflykt osv osv.

Har panik över jobbet. Jagar timmar för att få lön.Vantrivs men skrattar för dom jag jobbar med är bra. Söker jobb, men kanske för få. Jag får ändå nej på nej på nej så vad spelar det för roll? Hatar att ringa, men det är ändå bättre att få ett nej på en gång än att sitta och hoppas i veckor för att sedan få det där mailet ingen vill ha. På telefon sveper de in nekandet i en mysig liten filt när de hänvisar till framtiden, några dörrar lämnas på glänt. 
 
Har skaffat mig ett beroende i form av Tradera. Letar begagnade barnkläder som alltid kostar det dubbla i slutändan tack vare frakten. Älskar barnkläder. Fina i brunt, beige, gult och grönt. Ivy vill ha färgstarkt med glitter och prinsessor och magi så det får hon, men Luna kan jag klä hur jag vill.
 
Jag skriver blogginlägg i tankarna och är taggad. Men när kvällen kommer är jag trött och vill helst bara lägga mig i soffan med min vän Netflix. Är det hösten? Är det PMS? 
Har så mycket jag vill göra, men istället gör jag inget. Vill på dagen för en gångs skull, men då är jag upptagen med att krama min 1-åring, och det är faktiskt det bästa jag vet.
 
Men mina bloggplaner finns, och de lyder:
♥ Min och Lunas födelsedag.
♥ Uppföljning av min hy.
♥ Summer bucketlist 2020: Redovisning.
♥ Burger King-musik.

Fotografen Ivy

 
Ivy har blivit intresserad av fotografering. Hon vill låna kameran och fota allt. Det blir ju hellre än bra, men det gör inget, en måste ju börja någonstans. Och hon älskar det. 
Efterbehandling står fortfarande jag för, men om några år kanske hon vill ge sig på även det.
 
 
2 november 2019
Vi firade Halloween. Åt grönsaksstavar med dipp.
Den första bilden har jag rätat till.
 
 
26 november 2019
En vanlig dag då jag var föräldraledig, pappa Kim jobbade och vi tjejer bara var hemma. Kolla lill-Luna!
Den första bilden har jag rätat till.
 

20 februari 2020
En kväll medan pappa lagade mat. Jamie fick agera modell och blev jagad ända till sovrummet. Under Lunas säng var ett sådär gömställe.
 
 
30 & 31 augusti 2020
Idag fick det bli mobilbilder (med min telefon, Ivy har ingen egen). Lite lättare när det går att se sina motiv i förväg. Minst 50 bilder på allt och inget. Hon sprang runt i hela huset och var överlycklig.

Grattis Luna ♥ 1 å r

 
♥ Grattis finaste lilla Luna på din första födelsedag! ♥
 
Hon är min lilla bebis fortfarande, men har samtidigt blivit så stor. Två nya tänder har hon fått. Nr 3 nere och nr 4 uppe. Hon går för fullt, en eller två veckor av stöd och sen klarar hon det fint på egen hand. Åh, hon är så go'. Älskar gosedjur och kuddar. Borrar in huvudet i allt mjukt och ger så mysiga kramar. 
 
Eftersom vi varit sjuka och väntade på svarsprov efter Covid-testet (negativt, woho) blev dagen inte direkt som planerat, men inte sämre för det. Vi firade hemma bara familjen. Jag började med att fota barnen, sedan efter tjat från Ivy var det äntligen dags för presentöppning. Babblarna gick hem. Efter Lunas nap fikade vi lite. Luna fick tårta med blåbär, hallon, banan och grädde. Det kom inte som någon chock att hon älskade den. Hon stoppar allt i munnen. Och det var typ det.