Somewhere under the rainbow

 
Kims mamma, det vill säga min svärmor, är en mästare på att virka.
Så jag önskade mig en barnvagnsmobil med regnbågar till Luna, and here it is! Så himla fin ♥

Jane The not so Virgin anymore

Bilder via IMDb
 
När jag var gravid med Ivy (våren 2015 med andra ord) började jag se en serie vid namn Jane The Virgin. Älskade serien så mycket att jag skrev ett inlägg på bloggen om det.

Mitt och Janes liv är - och var även då - som natt och dag, men jag älskade att se en serie om en tjej i min egen ålder (Jane var 23 och jag skulle fylla 23 samma år) efter alla high school-serier jag fastnat för (som jag också älskar), och som dessutom - precis som jag - var gravid (om än under helt olika förutsättningar).
 
Därför blev jag såklart superglad då jag såg att Netflix släppt den femte säsongen! Jag fattade dock inte att det var den sista (känner igen att jag läst det för länge sedan, men vid det här laget hade det fallit i glömska). Inte förrän Chapter 99 - intervju- och recapavsnittet. Och nu är det över.
 
Så jag gjorde vad som bara är naturligt. Jag började om från Chapter 1.
 
Ska bara se om första säsongen medan jag velar över vad jag ska se härnäst. Fortsätta beta av Gilmore Girls kanske? Eller How To Get Away With Murder som jag tappade för ett tag?
Anywow, gillar ni drama (!), romantik, och en gnutta crime blandat med en lite humor och telenovela-associationer - då ska ni se denna serie.

En helg i oktober

 
Spenderade torsdag - lördag hos min bästa vän Twiggy i Skellefteå. Vi har pratat om att hon ska komma ner och hälsa på under hösten (och hon ska fortfarande försöka göra det), men då hennes mamma tragiskt nog gick bort för två veckor sedan (helt ofattbart) ville jag komma så fort jag hade möjlighet. Så jag tog med Luna på hennes första roadtrip (tacksamt med bebisar som gillar att sova i bilen) så fick vi ett par mysiga dagar där vi bara tog det lugnt och umgicks.
 
Funderar på att göra ett inlägg med alla gånger jag och Twiggy setts genom åren, i dagbokssyfte för min egen skull snarare än en uppvisning för allmänheten. A walk down memory lane.
 
 
Och när jag kom hem från Skellefteå (efter en mindre komplikation där  b å d a  mina halvljus pajade halvvägs hem från Umeå så Kim var tvungen att komma och rädda mig), anlände även min bror till Ö-vik. Två dagar spenderade han i sin hemstad innan han än en gång beger sig ut på äventyr. Han åkte till Australien på ett jobb-visum i maj förra året, och nu ska han tillbaka för att plugga. Och vara med sin flickvän, såklart. Så det blev två hej då-middagar, en med tacos hos mamma och en på restaurang.

Bryssel ♦ Belgien ♦ 2016

 
Bryssel ♦ Belgien ♦ 2016
 
Jag har inte lämnat Sverige sedan dess. November 2016.
Lögn. Tre timmar i Helsingfors, Finland, 190206 i minusgrader. Ville ha mer. Fick inte mer.
 
Vill bara ta med Luna och dra. Vart som helst. Kräver inte många dagar. Begär inte ens bra väder. Behöver bara andas annan luft.
 
 
Mitt mål var att lämna Sverige minst en gång per år, starting 2013.
UK, Norge, USA. Drog till Thailand 2014 och kom hem 2015.
 
Sedan hände 2017. Nej, inte Ivy, hon föddes 2015. Ivy hindrade mig inte från att åka till Belgien.
Nej. Biljäveln hände. Jag köpte min första bil och bilar äter sparpengar.
"Må du brinna i helvetet", sa hon och skaffade en till, annan biljävel. Må den vara skonsammare mot min sparbössa.
Just. Vi köpte hus också.

Det blev en Luna

 
Vi har äntligen bestämt namn nu. Den 29:e september valde vi slutligen Luna. Det namn jag först fastnat för. Det namn jag i huvudet tänkte när jag såg henne de första dygnen på BB.
 
Den 2 oktober fyllde Luna en månad. Hon har blivit märkbart större, men är fortfarande så liten. Storlek 50 är för litet nu. 500 gram tyngre, och 5 cm längre (4,2 kg / 54,5 cm).
Hon har varit stark i nacken från start, och så småningom har hon blivit mer vaken, haft ögonen öppna allt mer och nyfiket tittat sig omkring på den för henne nya världen.
 
 
Vi har ett mellannamn också. Ell. Som modemagasinet, men utan E på slutet. Från start har vi varit på jakt efter namn på tre bokstäver. För att matcha resten av familjen. Ida. Kim. Ivy. Vi hade faktiskt en hel lista. Kims favorit var Sky. Men det blev Luna som tilltalsnamn, och de tre bokstäverna hamnade istället i andranamnet.
 
Luna är helt fantastisk sömnmässigt. På BB sov hon länge efter att ha fått sina första droppar mjölk efter förlossningen. Vaknade vid midnatt. Hon gillar att vara vaken runt småtimmarna, men det har blivit bättre. Vi går och lägger oss sent (för vi känner att det inte är någon idé om vi ändå måste sitta vaken i sängen), men när hon väl somnat sover hon till tidig morgon. Jag ammar henne och hon somnar om några timmar till.
 
 
Namnet Luna var aldrig lika självklart som Ivy var. Ivy fastnade jag för redan två år i förväg och det blev hennes namn så snart hon var född.
Luna fann jag bland alla födelsedagsbarn i Tidningen 7. Fint. Luna som i Luna Lovegood i bästaste Harry Potter-böckerna. Luna som den svarta katten i Sailor Moon. Luna heter dottern till fotografen Maria Mroxx som jag följer på Instagram.
Och Kims arbetskamrats dotter. Det var därför han inte riktigt ville att vår Lilla Boo skulle heta Luna. Han ville inte härmas. Men hon  ä r  ju en Luna. What to do liksom? Jag kunde bara inte släppa det.