Ivys rum

Ångrar så att jag inte frågade om jag fick köpa teakbyrån och stringhyllan i Före-bilden. De skulle nämligen i väg till second hand.
 
Innan vi flyttade till vårt hus gjorde vi det enkelt och målade de flesta väggar vita. Vi ville bo in oss först och känna efter innan vi gjorde eventuella tapet- och färgval (de är dock lika vita fortfarande, trots att jag nu är redo för annat än vitt). Men i Ivys visste jag hur jag ville ha det ganska direkt. Jag ville ha en målad bröstning. Ljusgrått.
Golv är detsamma (från Rusta) som i vårt sovrum och kontor. Gråaktigt och superfint. Nya golvlister. Ny lampknapp och nya eluttag, precis som i resten av huset.
 
På bilden ovan älskar jag verkligen Ivys rum som det var då. Februari 2017. Men snart bytte hon säng till en vanlig, hon fick mer och mer saker (men konstigt nog får en ingen tillhörande förvaring av släkt och vänner när det vankas födelsedag och jul) och för ett år sedan var jag less på det mesiga grå. Min smak för både inredning och barnkläder förändrades. Det dröjde dock ända till november innan jag tog tag i ytrenovering nummer 2 av Ivys rum.
Höjde bröstningen och målade om den i fina Morning Haze från Rusta. Bestämde mig spontant för att tapetsera en fondvägg när jag ändå höll på, men velade över tapeter i flera dagar. Ville egentligen ha Swanlake från Mr Perswall men kom inte överens med prislappen, så det fick bli Charlie i svart från Borås Tapeter.
 
 
Hade en plan om att göra sängen till en hussäng och sätta upp bröstlister men det föll i glömska. Jag känner mig inte färdig, men jag vet heller inte vad exakt det är som saknas. Kolossen till säng döljer för mycket av den gröna fina väggen, men förvaringen under är guld. Möblerna är för vita. Garderobsväggen tar upp mer yta än vad den ger förvaring. Och snart är det dags för ett skrivbord. Trots alla timmar på Pinterest står det still. Jag gillar det jag ser, men vet inte hur jag ska göra för att applicera det på vårt hem och i hennes rum.

Throwback: Furuvik 2018

 
14 juli. Det var en lördag, dagen efter Ivys tredje födelsedag. Det blev så att vi hakade på Kims släkt ner till Gävle och Furuvik. Tre bilar och två husvagnar. Och sedan en fjärde bil och ett tält.
 
 
Ivy uppvaktades på födelsedagen en tredje gång, nu av pappas moster med familj.

 
Det var den där sommaren när det var så varmt. Vi behövde bada. Campingen låg vid havet, men vi fick leta upp en sjö för att finna en badplats.
 
 
15 juli. En heldag på djurpark och tivoli. Vi låter bilderna tala.
 
 
En nöjd Ivy som nyss fått pannkaka.

 
Det är inte ett stort tivoli, men några åk blev det. Provade de två mini-bergochdalbanorna, men bäst var helt klart den gamla favoriten från Gröna Lund: Extreme.
 
 
Vi kikade i djurparken innan tivolit öppnat, men avverkade sedan karusellerna innan djurskådningen fortsatte. Kängrun var en av mina favoriter. Trots att min bror just då (och nu igen) befann sig i Australien hann jag haffa en före honom.
 
 
Apsläktet fanns det gott om. Vem poserar bäst, jag eller schimpansen?
 
 
Efter glasspaus, flamingos, och strutsar hittade vi en annan av mina favoriter, nämligen maran. They be cool rabbit dogos.
 
 
Och kvällen avslutades i vanlig ordning med ett dopp i sjön. Trevlig badplats måste jag säga.

 
16 juli. Dag två i djurparken. En halvdag. Vi Tog igen det vi missat, och återbesökte våra favoriter. Hittade åt en gammal militärbunker. Avslutade med lite bad i vattenparken. Ivy-badkruka roade sig efter många om och men i bebispoolen.
 

När eftermiddagen kom begav vi oss ut på vägarna och norrut igen.
 
Ångrade inte en sekund att vi valde att följa med. Det var kul för hela familjen, och supermysigt att campa. Är tacksam över minnen som dessa nu när världen är mer begränsad.

Att fylla hela handen ♥ Ivy 5 år

 
Kvällen innan hennes riktiga födelsedag firades Ivy av pappa Kims släkt ute i stugan. Det var lättare att ta vår lilla familj dit än att ta hela släkten från stugan och hem till oss.
 
 
En solig kväll fylld med fika och presenter. Ivy var helt överlycklig över att få fylla år två dagar.



Måndagen den 13 juli efter lunch fick Ivy äntligen dra skynket av det nya fina mörkblå skåpet, och där i låg hennes presenter från mamma och pappa. Till vänster skiner hon som en sol i Elsa-klänningen från pappas moster och de superglittriga vingarna (samt tiara) från mamma och pappa.



Ivys favoritsyssla på hela jorden är att öppna paket och få presenter, inte helt olikt andra barn.
"Jag vill fylla år varje dag!"



Gäster på plats och fika framdukat. Idag var det dags för en mormor (Ivys), två fastrar, och fyra kusiner (mina) med familjer att äta tårta.

 
Regnbågstårta! Eftersom Ivy önskat sig alla möjliga tårtor under våren (Frozen, regnbåge, enhörning, choklad och godis) valde jag. Den blev helt klart godkänd, att spritsa multicolored frosting är mycket lättare än vad en kan tro, men nästa gång testar jag en frosting som är mer lämpad att spritsa.
 

 
Det allra bästa med dagen var nog ändå att få leka med sina tremänningar som är mellan 6-8 år. Hon saknar jämngamla kompisar (på fritiden) så mycket att hon önskade sig det i present. Förhoppningsvis hjälper det att gå från dagmamma till förskola till hösten ♥
 

Äntligen fick Ivy LOL-surprise babies efter en vår av trånande på Youtube. Är väldigt kluven till dessa. Älskar överrasknings-momentet och de söta, glittriga, mini-dockorna - so kewt gotta, catch 'em all!! Men det är just det som är problemet. De är alldeles för dyra för att riskera att få samma docka en gång till, och den risken finns ju eftersom det är en överraskning. Och att det finns flera olika att samla uppmuntrar till köphets. Men dessa är i alla fall från tre olika series. Min favorit är den med blått glitterhår - so kewllll
*börjar låta som CookieSwirlC på Youtube*
 
Till middag fick Ivy välja så det blev hamburgare. Mums, mama approves. Ivy är helnöjd med dagen (arna) och längtar förmodligen redan till nästa födelsedag, haha.

Throwback: Live 2018

Konserter och andra tillställningar med publik uteblir i år. Kim och jag hade turen att närvara vid en precis innan allt gick över styr, när vi i februari såg I Prevail och Dream State.
 
År 2018 fanns inga sådana restriktioner, men någon typisk klubb- eller arenaspelning blev det inte. Men det betyder inte att jag uteslöt mitt intag av livemusik helt.
 
I juni 2018 festade jag för första gången i mitt liv vid omtalade Umeå-ståhejet Brännbollsyran. Dagen efter vad det day party och tillsammans med Kim såg jag LBSB. Ett band som inte direkt är min kopp te, men det var skoj ändå. Och dom har ju faktiskt några svängiga dängor.
 
I augusti liftade jag ner till Stockholm med en bekant (det gäller att va cheap ibland) för jag ville se 30 Seconds To Mars på Gröna Lund. Det ville ingen annan jag känner, så jag åkte solo. Det var dock inte jättekul att vara på Grönan helt själv så lagom till spelningen hade jag förbrukat allt batteri på min telefon och noll bilder togs. Men ändå rätt najs att inte ha något annat val än att bara vara i nuet och lyssna.
 
 

Throwback: Lycksele 2017

 
Efter att jag tagit med Ivy till Borås Zoo ville Kim också åka och titta på djur med vår dotter. Och jag fick följa med. Vår första lilla familjesemester.
 
Vi bilade till Lycksele en morgon i augusti. Ivy sov hela vägen. Vi bodde på Hotell Lappland och hade två dagar på djurparken. Första dagen tittade vi på så mycket vi hann med och avslutade i lekparken där Kim och jag fick turas om att klättra med Ivy. Andra dagen tittade vi på det lilla vi missat, samt våra favoriter. Kim fotade helt grymma bilder denna dag. Dag två blev kort. Det började regna, men vi kände oss ändå nöjda. Stackars Ivy hade fått myggbett vid ögonen, och ena ögat var helt svullet. Vi shoppade på Dollarstore innan vi begav oss hemåt, via Umeå denna gång.
 
Fin minisemester i slutet av sommaren.

1 0 M Å N A D E R

 
2 juli 2020 ♥ 10 månader
 
Nu har jag börjat jobba och Luna får istället umgås med pappa om dagarna. Det är bra, Luna älskar pappa Kim.
 
Månaden som var lärde sig Luna att ställa sig och sätta sig upp själv. Inte jättekul när en försöker natta henne, eller när hon står vid soffkanten och tigger yoghurt av en under frukostintaget. När hon ser någon annan äta ska hon också äta, annars blir hon lite sur. Att äta är nog Lunas favorithobby. Titta på Babblarna är också skoj, men allra bäst är nog Baby Shark ändå. Hon älskar den där gosedjurshajen med tillhörande soundtrack.
 
När Luna ler ser vi nu hennes tänder klart och tydligt. Fyra har blivit fem. Två nere och tre uppe. Så gulligt. Och så ont när hon bits. Jag slutade ju amma för en dryg vecka sedan, och tänderna var 100% varför. Det känns lite ledsamt, men är ändå tacksam över att det gick så länge. Nu får jag njuta varje gång hon säger "mamma", vilket är bra mer sällan än vad hon säger "babba"
 
Nu ska vi ha en underbar sommar tillsammans ♥

Throwback: Göteborg 2017

 
27 juni. Dissade Bråvalla och tog med mig Ivy - då inte ens 2 år fyllda -  på tågresa genom Sverige. Det gick jättebra fram till Stockholm, för där var hela Centralstationen utrymd pga brand, och därmed även alla tåg inställda. Så vi blev enormt försenade. Stackars lilla Ivy, hon gjorde det bra. Klockan var närmare 03 när vi äntligen var framme i Skene där Twiggy bodde då.


28 juni. Denna soliga dag tog vi bussen in till Göteborg. Fikade på Starbucks och kikade i affärer tills Ivy blev för trött och grinig för att stanna kvar. Det blev många sena kvällar denna vecka. Förlåt lill-Ivy.
Och en liten shout-out till söt-Thorin som inte finns mer. Ivy fick ge godis direkt ur handen.
 

29 juni. Var en sväng till Borås för att besöka deras zoo. Ivys livs första besök på djurpark. Jag älskade det, även om jag är kluven till att hålla djur i bur. Oerhört fina djur i alla fall. Blev helt kär i girafferna. Ivy tyckte bara om geparderna, lejonen, tigrarna och pingvinerna. Alla andra var bara "Nej, nej, nej!". Haha, gullunge.
 
 
30 juni. Tänkte bara stanna hemma idag, men så åkte vi en sväng till Kinna ändå. Fikade och shoppade lite. Väl hemma i Skene sökte vi upp en lekpark som Ivy fick leka i, och köpte godis till en liten filmkväll. Vi såg Okja (2017) och alla Lady Gagas musikvideor, haha.
 
 
1 juli. Åh, Liseberg! Ivys första besök på en nöjespark, och som tur var var hon tillräckligt lång för att åka några av karusellerna. Favoriten blev Flygande elefanterna. Hon fick åka den två gånger, och när hon inte fick åka mer blev hon helt hysterisk. För Twiggy och mig blev det inga karuseller, så när som på Helix som jag fick åka medan Twiggy passade Ivy (som däckat i vagnen, haha). 
Avslutade kvällen med thaimat. Mums.
 
 
2 juli. Möttes av ett O'boy-monster när jag vaknade. Ivy hade hittat åt en av Twiggys skaferilådor och gått lös. Jippi!
Sista dagen i Göteborg spenderade vi i Slottskogen. Mötte upp Daniella, en online-vän som jag aldrig träffat innan (och tyvärr aldrig senare heller). Vi fikade lite, lät Ivy springa runt och leka, och avslutade med att åka den superlånga rutschkanan flera gånger om.
 
 
3 juli. Uppe vid ottan för att hinna med det extremt tidiga tåget hem. Ivy var sjukt less, och i Stockholm vid vårt tågbyte skrek hon att hon inte ville åka tåg mer. Stackarn, jag förstår henne. Över 100 mil tur och retur. Lättnaden när hon äntligen somnade ♥
 
Var helt slut efter den här resan. Att vara ensam förälder till en liten vilde är inte lätt, speciellt inte på resande fot. Tänker på de som alltid har det så och blir helt matt.
Nu när hon är snart 5 år kan jag uppskatta utflykter bara hon och jag på ett helt annat sätt. Vår lilla roadtrip till Sundsvall härom veckan var riktigt mysig, även om hon spenderade sista timmen med att tjata om en glass, haha.