Bland nip-slip-linnen & band-tees

 
Mina våroutfits. Svart är vårigt. Svart är allt. Grått och vitt också. Imorgon är det maj. Kommer förmodligen behöva halsduken minst två veckor till i alla fall pga norrland / blåser / kallt / hatar att frysa.
Detta är förresten standard Ida. Brukar tycka att jeans+t-shirt är för tråkigt att fota, men egentligen är det ju det jag gillar bäst, samt lever i 75% av året. But who got time to fota outfits alls egentligen.

En lista om våren

 
Listan har jag snott av Julia.
 
Har våren börjat som du tänkt dig?
Tänkt? Jag vet inte om jag tänkt så mycket. Den kom så plötsligt. Jag gick runt och svettades i vinterjacka och tänkte "Shit, det är april, det är varmt?! Jag borde ha tagit fram skinnjackan för längesen!".
Dagarna bara flyger förbi, och snart är det sommar och jag stressar sönder för jag har inte fått jobb än, like "Jag skulle sökt fleeeer jobb, FML." Men sen hinner jag inte tänka på det mer för fokus flyttas till Ivy som har tagit fram nå html-koder på min dator IVY! AJAJ, MAMMAS DATOR, NEJ! 
 
Hur såg ditt liv ut förra våren?
Jag var nöjd, glad och gravid. Lite rädd för det som skulle komma (förlossning och bebis). Och ledsen. Det hände en grej som, well, I didn't see coming... Det var väl typ det enda jag var ledsen över då. Tänkte mycket på vad jag gjort fel och inte. Men sedan löste det sig.
 
Hur hoppas du att våren blir i år?
Varm. Jag hoppas att maj blir lika somrig som för tre år sedan. 

 
Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår? 
Jag hoppas jag har jobb. Kanske har jag kommit fram till vad jag vill plugga. För ja, jag vill plugga. Jag vill ha en examen. Gärna nåt flådigt. Haha, JK. Jag vill bara hitta rätt. MEN DET FINNS SÅ MYCKET JAG VILL! 
 
Vad är ditt vårplagg nummer ett?
Antar att det är skinnjackan (fake såklart). Att byta vinterjackan mot skinnjackan är ett ganska stort vårstatement imo. 
 
Hur förändras musiken du lyssnar på under våren?
Inget tror jag. Min musiksmak är inte kopplad till årstider. Inte förrän i efterhand. Like "Åh, den här låten är så våren 2013!".


Har du några särskilda vårprojekt på G? 
Balkongen! Ska fixa en soffa av lastpallar hade jag tänkt. Sedan vill jag ha loppis med mamma. Smygstartar imorgon med alla Ivys urväxta kläder på Recycling Mums. 
 
Vad önskar du dig i vår?
1. Ett jobb. Har ett särskilt in mind, but almost anything will have to do.
2. Inredning till balkongen, läs ovan. Inredning till alla rum om jag ska vara ärlig.
3. Krukväxter. Helst med lite tjockare blad och utan blommor.
4. Det runda köksbordet jag väntat på i snart ett år, seriöst Kim! 

 
Föredrar du våren eller hösten?
Båda är rätt bittersweet. Hösten är mysig men är kall och har vintern bakom hörnet. Våren är solig men är estetiskt ful och luktar bajs. 
Föredrar nog hösten. Våren är så lömsk. Like "Åh sol, najs, sommar!". Nope! Lurad! Det är skitkallt och blåsigt och hundbajsar och fult och blåsttårar och en kvart senare är det snöblandat regn. Jag vill ha sommar direkt.
 
Vem/vad är din vårförälskelse?
I dunno. Typ Nick i Fear The Walking Dead. Och Jesus i The Walking Dead. Och en blommig bikini från H&M.

                                      Bildkällor: 1, 2

Tre saker som stoppar vårkänslorna.
1. Stressen.
3. När det luktar bajs och blåser så en börjar grina.
2. Att Kim nästan bara jobbar kvällar och knappt får något för det (känns det som).
 
Har du redan några sommarplaner?
Jag hade en plan; låta Kim ta över föräldraledigheten och själv börja jobba. Men nu börjar jag bli hsdkdkghyh stressad eftersom jag blivit nekad tre jobb och inte hört något från de andra.
Annars; bada (eftersom jag inte fick förra sommaren), Ivys 1-årskalas, picknickar, barnlek, dansa... Ta dagarna som de kommer och leva bland sommardrömmar. 

Innocent super smoothie

 
 
Ville vara testpilot för Innocent Super Smoothie hos Smartson, och det fick jag! Älskar Innocents vanliga juice så tyckte den här smoothien lät spännande. Där jag var hade de bara Antioxidant, vilket var rätt skönt då jag lider av grav beslutsångest (wanna try 'em all). Denna smakar kiwi, lime och wheatgrass. Tyckte det var en halvskum smak till en början, men väldgt snart blev den god! Limen gjorde den lite småsur också, mums!
Vet dock inte om jag skakade den för lite bara, för det var klumpar i den. Kändes inte så kul, även om det inte förändrade smaken något.

Vi åt en tidig middag idag så jag tog den till kvällsmellanmål. Mycket bättre än mitt vanliga skåpätande (bröd och choklad typ)(jag veeeeet, är sämst på att äta bra), som inte ger någonting. Nu blev av med mitt sug efter glass och höll mig relativt pigg och icke-hungrig till typ åtta på kvällen, så för mig var det ett värdigt mellanmål.

Rekomenderar jag denna? Japp! Bra snabbmellis imo. Vet dock inte vad den kostar eftersom jag fick den gratis, men jag brukar vara för snål för Innocent i vanliga fall, om det inte är extrapris. Är i alla fall sugen på att testa de andra två smakerna också.

Visst blev det en niomånaders-fotografering också

Ivy, 9 månader den 13:e april

Men jag var nära att ge upp! Det går inte att få Ivy att sitta still där en vill att hon ska sitta still. Så jag slängde upp henne på sängen, accepterade att det inte skulle bli några organiserade bilder och nöjde mig med de jag fick. Att ta fina, genomtänkta månadsbilder som Pinterest misslyckades (läs: tänkte inte ens på det) från början, så whatever.
 
Puss, gumman ♥

SÖKER: Marvel-maraton-vän

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

Såg Ant-Man (2015) med Kim häromdagen. Jag gillade den. Jag är inget jättefan av superhero-filmer, men om jag måste välja mellan Marvel och DC väljer jag Marvel. Mest på grund av humorn. Det jag sett från DC är så mörkt att jag inte orkar.... gah... I need a laugh! Och Ant-Man var rolig. Kunde dock inte undkomma att lägga märke till alla referenser till andra filmer/serier inom samma franchise, ur vilken jag sett... typ två? Blev nyfiken på hur många filmer det egentligen finns och... Haha, alltså... Var tvungen att googla "How to watch Marvel movies". Hittade denna bild. OCH NU VILL JAG SE ALLA MARVEL-FILMER! I ORDNING! Men inte serierna. Eller X-Men (såg första och den var skitdålig).

Skulle va fint att se filmerna med någon. Anyone? Be my Marvel companion! Avnjut totalt 25 exlusiva sofftimmar uppdelat på tolv gånger (självklart inget maraton, 'cause damn, nobody got time for that! Herregud, orkar knappt se klart en film utan att bli rastlös) med Ida, det vill säga jag! Woho! Party! Vilket erbjudande! Men om du hatar folk som måste snacka (dvs slänga in kommentarer här och där) under filmens gång är detta inget för dig. Synd.
Okej. Nä. Är helt inställd på att få se dessa filmer själv. Kim vill inte, eftersom han har ett uttalat hat mot alla Marvel-filmer (utom X-Men). Kanske kan få sällskap av Ivy. Och katterna... Haha.

Scheisse... Detta känns som ett uppdrag dömt för att misslyckas.

Lilla Lucy Lucifer


Säg hej till vår nya familjemedlem! Lucy Lucifer. Hon heter båda. För hon heter Lucifer fast vi säger Lucy. Typ som att Jamie heter Lord James men vi säger Jamie. Kim och jag verkar ha någon onämnd kärlek till tjejnamn med y som ändelse... Vicky, Ivy, Lucy...

Hon är snart nio månader (på tisdag den 12:e, dagen innan Ivy blir nio månader, vilket förstås betyder att hon bara är en dag äldre än Ivy, så himla coolt) och van vid barn. Men barnet hon bodde med blev allergiskt så hon behövde ett nytt hem, och det fick bli vårt! Hon var namnlös tills vi tog över henne, men hette eventuellt, kanske Kissemjau. Antar att det var barnets påhitt, haha. Gulligt.
Hon har nu bott här i fyra dagar och börjar så smått bli kompis med Jamie (han tyckte inte alls om henne först - Oväntat? Nej). Hon är jättemysig! Och jättelik Vicky (buhu, saknar) till sättet, vilket både är trevligt och lite mindre trevligt, för att... Well, jag vill inte att Lucy ska stå för Vicky 2.
Jag tycker om henne jättemycket! Kanske ännu mer när vi har lärt henne att köksbordet och -bänken är lava för kattassar (dvs tillträde förbjudet). Hehe. Har inte så jättemycket hopp när det kommer till den fronten...

Visst är hon fin?!

PS. Härmed tar jag bort Vickys namn från min kattegori :'(

Ivy kan stå!

 
Ivy kan stå! Helst vill hon stå hela tiden, men hon orkar inte, så hon blir arg. Gullebebis ♥
Och så börjar hon få en tand! Hon har ett vasst litet sockerkorn i nedre käken. Awwww!

Ny vinterjacka lagom till våren

Old versus new.

Hörde att det var vår, så jag köpte en ny vinterjacka. Det finns tre anledningar till detta:
1. Den gamla hade ett enormt, olagbart hål i högra fickan.
2. Den gamla var ful och inte tillräckligt vinterjackig.
3. Den gamla har överlevt hela fem vintrar.
4. Vissa saker (snarare allt) är så tråkigt att lägga ut pengar på, så jag gjorde det enda rätta; väntade på rean.

Den nya är röd. INTE SVART?! Ville egentligen ha en helrak (en vanlig jävla jacka utan krusiduller, typ unisex, k?), men hittade denna and I was like fair enough, I like it. Den är ju rak om man skiter i att dra åt flärparna. Och den har rejäla fickor. Den är varm och lurvig inuti. Den är stor (så jag kan få plats med massa tjocka tröjor ifall Örnsköldsvik förvandlas till Nordpolen nästa vinter). Taget.

Den är från ASOS.com ifall någon undrar (ingen). Den fanns inte i min storlek först, så jag sparade fliken med jackan uppe på telefonen ifall den skulle komma tillbaka, och en dag gjorde den det. It was meant to be.

I got myself swinging around a pole

 
Jag har testat pole dance. I söndagskväll gick jag på en prova-på-kurs. OMG. Kul! Svårt! Jobbigt! Har blåmärken på vaderna och sjukt mycket träningsvärk i magen och... armhålorna? WTF. Uppenbarligen använde jag de muskler vi inte skulle använda... För i de vi skulle använda känner jag ingen träningsvärk alls. Haha, I dunno. Är i alla fall stolt över blåmärkena, för det är ett bevis på att jag gjorde något utanför min comfort zone. Woho.
Kände bara att jag velat träna på varje grej vi gjorde tills det satt perfekt, vilket inte alls är vad prova-på innebär, meeeen så frustrerande att bara kunna allt halvdant. Får se till att få jobb snart så jag har råd att börja träna på riktigt.

Kanske kan ta Kim med mig. Han var definitivt intresserad av att hänga i stångar för ca 6 år sedan i alla fall:

 
Hade tydligen en... typ... festlokal... eller något åt det hållet när jag var 18. Loon... Det var tider det.

Strawberry milkshake

 
Har använt nagellack från OPI: My Boyfriend Scales Walls (vitgrå), Pink Friday (rosa) och In My Santa Suit (röd).

Målar naglarna så sällan (mer sällan än vad jag vill i alla fall) numera, så när jag väl gör det vill jag så himla mycket att det bara blir bajs. Har blivit missnöjd med tre av fem manikyrer sedan mitt senaste nagelinlägg. Därför körde jag på något jag vet att jag kan denna gång, en dripping manicure (it might not be a thing)! Blev nöjd trots att min vision var perf och slutresultatet blev... IDEK! Inte perf i alla fall #perfärettbraord. Försökte göra en 3D-effekt med Seche Vite så att det faktiskt ser ut som att det rinner över. Fair enough. Tyvärr krymper Seche Vite OPI-nagellack enligt min erfarenhet, därav den vita randen längst upp.