Hej då 2015 ▲ Del 3

 
SEPTEMBER
Fyllde 23 år och spenderade dagen i Umeå. Dagen innan hade jag födelsedagsfika med besök hela dagen och massa fina presenter. Veckan därpå började jag en kortfilmskurs som Anna Röd höll i. Var på norrskensjakt mitt i natten. Såg klart Sagan om ringen-triologin för första gången (say what), och sedan var jag på bio och såg Sinister 2 (2015) och kunde inte somna om på tre nätter. Puh.
Audin blev fixad efter ett halvårs strul = äntligen en mer familjeanpassad bil. Besökte Recycling mums och fyndade begagnade kläder till Ivy. Kortfilmskursen hade helgaktiviteter då de från Östersund var här. Det var kul förutom det faktum att jag upplevde extremt mjölkstinna bröst för första gången. Det var hemskt och kladdigt. Det var månförmörkelse och blodmåne = coolt. Fick tillbaka min mens = inte coolt. Fick jag en ny psykolog och började med KBT för social fobi. Tills sist var det tjejkväll på stan och jag var där med mamma och Ivy.

 
OKTOBER
Jag och brorsan köpte en filmkamera för att kunna konvertera våra gamla Hi8-band. Så kul att kunna se allt efter alla dessa år (pappas filmkamera gick sönder då jag var 12). Var i Östersund med filmkursgänget och hade en mycket trevlig helg med bio, middag, hotell och filmuppgifter... Det var första (och hittills enda) natten jag varit ifrån Ivy.
Var på en mysig skogsutflykt till Skobaberget och passade på att hälsa på pappa i samma veva. Ivy och jag började gå på babymassage. Fick låna Annas Canon IOS 5D Mk II och blev kär. I slutet av månaden var jag på första riktiga konserten på över ett år, In Flames i Umeå. Firade sedan Halloween genom att klä ut mig och familjen till Den lilla sjöjungfrun-karaktärer (Ariel, prins Eric och Sebastian) och krogen (spökbåt) med Izabell och Jerry.
 
(sista bilden har jag snott av Anna, hehe)

 
NOVEMBER
De tapetserade om i sovrummet (så vi fick sova i vardagsrummet), hallen, Ivys rum och kontoret samt målade om på toaletterna. Skönt att slippa alla fula tapeter! Och min brorsa! Haha ja, för han flyttade tillbaka till mamma igen (det var både kul och jobbigt att ha honom här). Var på BVC och lärde oss Barn-HLR. Pysslade ihop en namnlampa till mitt kusinbarn Tuva. Firade mammas födelsedag med middag och fika. Sedan var det dags för den sista filmkurs-träffen. Vi filmade klart allt, woho!
Bilade ner till Stockholm med familjen och mamma. I Stockholm bodde vi hos min moster, vi irrade runt i affärer, jag fyndade på Myrorna, Kim och jag såg Bring Me The Horizon live för fjärde gången och filmen Everest på bio (braaaaa), slutligen träffade vi min kusin med familj över en awesome frukost. I samma veva tog jag mig en bloggpaus på ca en månad.
Drömde en sjukt obehaglig dröm där jag var besatt av djävulen. Den kändes nästan verklig på ett sjukt sätt. Var på sista babymassagen med Ivy och hon fick diplom.
Månaden avslutades med golvbyte i vardagsrummet (det blev fint) och adventsfika hos mamma.
Trots att det ändå var en rätt bra månad kände jag mig ofta ledsen och nedstämd. Höstdeppet före julpeppen?

 
DECEMBER
Inledde månaden med att ta fram och klä julgranen och baka saffransbullar. Mums. Men så blev Kim sjuk i över en vecka och jag fick ta hand om Ivy själv. Det var rätt jobbigt. Var i alla fall superpepp på julen och fixade med de sista julklapparna. Läste en bok jag hatade men ändå inte kunde släppa. Kim fyllde 23 och vi bjöd på fika. Av mig fick han biobiljetter till senaste Star Wars. Såg fram emot den filmen så mycket, och åh så bra den var.
Efter en trevlig spelkväll med Alias började jag få feberkänningar, och sedan var influensan ett faktum de resterade 12 dagarna av året. När jag tänker tillbaka känns de som ett långtråkig ingenmansland. Mådde skit, var helt orkeslös = sängliggandes. Var jätteledsen över att jag missade julen och speciellt julafton när den väl kom, men fick i alla fall jättefina julklappar. Såg klart One Tree Hill (130 timmar utspridda över elva månader, OMG).
Året slutade verkligen inte bra. Tillsut skickade vårdcentralen mig till akuten där jag fick dropp. Dagen efter firade jag den lugnaste och tråkigaste nyårsaftonen jag någonsin haft.

MER 2015

Filmer jag såg på bio: Furious Seven, Paper Towns, Sinister 2, Glada hälsningar från Missångerträsk, Taikon, Flocken, Everest, Hunger Games: Mockingjay Part 2 och Star Wars Episod VII: The Force Awakens.
Av dessa gillade jag mest Paper Towns, Everest och Star WarsGlada hälsningar från Missångerträsk, Taikon och Flocken, fick jag se gratis tack vare Film i Västernorrland / Svenska Filminstitutet... Eh... Tror jag... Hehe. Tack i alla fall!

Totalt såg jag 98 olika filmer under 2015. Big Hero 6 (2014) var den enda filmen jag såg mer än en gång (fyra gånger).

Tv-serier jag såg: The 100 (säsong 2), American Horror Story: Freakshow och Hotel, Fear The Walking Dead (säsong 1), Game of Thrones (säsong  5), Girls (säsong 4), Glee (säsong 6), Gotham (säsong 1 & 2), Jane The Virgin (säsong 1), Kyle XY (säsong 1-3), Limitless (säsong 1), Mr. Robot (säsong 1), One Tree Hill (säsong 1-9), Pretty Little Liars (säsong 5 & 6), Prison Break (säsong 1-4), Revenge (säsong 4), Sleepy Hollow (säsong 2) och The Walking Dead (säsong 5).
Så mycket bra att jag inte ens kan välja någon favorit! Bara GoT var en besvikelse.

Böcker jag läste: Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld, Paper Towns av John Green, Smalast när hen dör vinner av Anton Hörnfelt och Bara inte du av Katarina von Bredow.
Älskade verkligen de två första, tyckte inte om den sista. Antons bok är en klass för sig då det är en biografi och jag halvt gick i hans klass på gymnasiet (dvs bekanta). Den var bra, men det var riktigt jobbigt att läsa om hur han haft det (boken handlar om hans ätstörningar).

Fina albumsläpp: Bring Me The Horizon: That's The Spirit, Bullet For My Valentine: Venom, Fall Out Boy: American Beauty/American Psycho, Sleeping With Sirens: Madness och We Came As Romans: We Came As Romans
Även om jag gillade albumen var de flesta tyvärr rätt lame jämfört med tidigare album (i synnerhet BMTH, BFMV och WCAR). Lyssnade i princip bara på Fall Out Boy och Sleeping With Sirens under sommaren. 

Musik som upplevdes live: Neverstore på Merry Can den 22 maj, Linus Svenning på O'Learys den 23 maj, In Flames och Black Temple i Umeå den 28 oktober samt Bring Me The Horizon, PVRIS och Beartooth på Fryshuset den 14 november.
Med graviditet och bebis blir det inte så mycket konserter, jag är glad att det åtminstone blev två lite större konserter varav en riktig (hoppa, skrika och mosha = riktig, haha). Ville hemskt gärna gå på Sleeping With Sirens & Pierce The Veil samt Of Mice & Men i mars men fick det inte att funka, och 5 Second of Summer hade jag fått gå ensam på. En kan tyvärr inte få allt, förhoppningsvis kommer det fler chanser.
 
THE END 



▾ Linnea Aurora säger:

Åh, vad roligt att du skrev med film/musik osv i din sammanfattning! Ska se Star Wars på söndag förresten (SÅ sent ute!?!?) men ser så mycket bra emot det!

Svar: Och roligt att du tycker det var en rolig idé! Äsch då, då hade du ju nåt att se fram emot! Vill se den igeeeeen!
Ida ☯ the sky under the sea

2016-02-04 ✖ 20:25:49
http://linneaaurora.webblogg.se/

Lämna gärna en kommentar:
OBS! Om en inte har något snällt att säga är det bättre att hålla käften, puss.

Namn:
Stammis?

E-mail (bara jag ser):


URL (så att jag kan hälsa på hos dig):


Skriv en rad eller två...


Trackback