My face: Den nakna sanningen

 
Kan vi prata om min hy? Den har blivit skit på senare år och jag är så less.
 
Perfekt hy är väl inget som egentligen existerar, men jag har ändå haft rätt fin hy större delen av mitt liv. Kanske lite röd här, och nån finne där ibland, men jag har haft skäl nog att vara nöjd. Om vi bortser från när jag var 13 år, men då hade jag komplex över typ allt som gick att ha komplex över. Jag hade gärna bankat lite vett i mitt forna jags huvud för nej, en har inte dålig hy bara för att man råkar ha en eller två finnar, shaking my head.
 
 
Jag har haft perioder med sämre hy, som när jag var 17-18 år (2010-2011). Det var värst på vintern och våren, och lite bättre på sommaren och hösten. 2010 var det inte så farligt, men jag vill minnas att jag mådde riktigt dåligt över det året därpå. Hatade mitt ansikte utan smink. Hösten 2011 var det värre än någonsin. 
När jag nu tittar på bilder så var det ju ingenting jämfört med hur det är nu, men när man går från fin hy till detta så blir det en ganska stor kontrast. 
 
Men jag köpte Neutrogena face scrub och moisturizer (cause I'm cheap), använde dessa och sen blev min hy superfin igen. Tills jag blev gravid med Ivy. Då hade min hy en liten dipp. Men efter det återgick den till att vara rätt bra. Helt okej i alla fall.
 
 
Fram tills april 2018 vill säga, då det bara gick spikrakt neråt och jag drabbades av min värsta hy någonsin. Röda utslag, klåda och bölder fyllda av blod, var eller "gele"-klumpar, or all of the above. Och varje gång jag trodde att det höll på att gå till sig kom det tillbaka. Slutade ha bölder, men har fortfarande röda utslag. Vänster sida har blivit okej, men har gropar från när det var som värst. Höger sida vägrar bli bättre och har nu börjat klia igen (torr).
 
 
Ugh. Får fnatt! Vill ta fina bilder tillsammans med mina barn, men allt jag ser är utslagen. Detta är en av anledningarna till att jag slutat ta selfies. Vågar inte exprimentera med hudvård då jag är rädd att det ska bli värre. Neutrogena slutade jag med för två år sedan och har provat milda produkter apoteket rekomenderat (rengöring och moisturizer). Är så himla less nu.  Ytligt kan tyckas, men samtidigt kliar halva mitt ansikte. Det är inte kul.

PS. Är utan foundation på samtliga bilder.



▾ Rebecca säger:

Har du pratat med en dermatolog? Det finns så många mediciner för cystisk acne som borde hjälpa :)

Svar: Har bara pratat med Hälsocentralen, men då jag var gravid/ammade kunde de inte skriva ut något recept och inte heller skicka vidare till specialist då jag inte provat något läkemedel ännu... Nu när solen kom har dock alla utslag försvunnit, är bara lite torr och röd. Typ likt rosacea men ändå inte helt. Har inte haft en finne eller böld på 1,5 år så fattar inte vad det blivit nu. Får kanske söka upp en dermatolog. Tack för tips!
Ida ☯ the sky under the sea

2020-06-15 ✖ 22:12:50

Lämna gärna en kommentar:
OBS! Om en inte har något snällt att säga är det bättre att hålla käften, puss.

Namn:
Stammis?

E-mail (bara jag ser):


URL (så att jag kan hälsa på hos dig):


Skriv en rad eller två...


Trackback