9 M Å N A D E R

 
I tisdags fyllde Luna 9 månader. Hon har nu spenderat lika lång tid utanför min mage som inuti, och jag är nu inne på min sista månad hemma. Har väldigt blandade känslor angående det, men ska njuta så mycket jag bara kan under juni månad. Sommar! Äntligen! Lunas första dessutom.

Lilltjejen har börjat förflytta sig! Hon drar sig fram på rumpan med hjälp av båda händerna, liksom semi-kryper. Det gäller att hålla stenkoll. Hon går redan Ivy på nerverna när hon gärna lägger sig i Ivys lekar, haha.
Luna älskar Babblarna (vilket barn gör inte tho) och hennes favoritord är "Bababa" och "Dada".
Hon kan varken sätta sig eller ställa sig upp själv, men när hon får hjälp älskar hon att gå, både med gåvagn och med en stor person som håller i hennes händer. Tand nummer fyra är på väg på riktigt. Hon bet mig i näsan en gång, men som tur är inte vid amning.
Tyvärr kräks hon fortfarande. Det är standard efter varje måltid. BVC säger att det inte är någon fara, men Kim och jag börjar bli riktigt less. Gröten är lindrig, men maten... Usch!
 
Juni 2019 i vecka 28 vs juni 2020 
 
Vi har kommit in i väldigt bra rutiner nu, och nattamningen är ett minne blott. Jag får sova! Helt underbart är det! Här följer ett litet schema:

07-08: Vi vaknar. Jag ammar.
09-10: Gröt till frukost.
11-12: Ammar eller ger lunch, sedan får hon sova ute i vagnen. Ibland tar jag en promenad, ibland får hon somna själv med nappen (ja, hon tar napp nu, hallå va?!). Det här är Lunas enda nap så hon behöver sina 4 timmar, blir det bara 2 får vi en jobbig kväll (om vi inte ska ut och åka bil).
14-15: Luna vaknar och får mellis. Ammar ibland.
16-17: Middag.
19: Kvällsgröten.
20-21: Nattning med välling och napp i hennes säng. Ibland vaknar hon under natten, men somnar oftast om när hon får nappen.

Är helnöjd med detta. Ingen är gladare än jag nu när hon börjat sova hela nätter allt oftare.




Lämna gärna en kommentar:
OBS! Om en inte har något snällt att säga är det bättre att hålla käften, puss.

Namn:
Stammis?

E-mail (bara jag ser):


URL (så att jag kan hälsa på hos dig):


Skriv en rad eller två...


Trackback