Sista april


Drömde att jag blivit slungad tillbaka i tiden. Det var en halvt lucid dröm, för jag fattade att det inte kunde vara på riktigt. Det var 2010. Jag såg mig själv i spegeln. Nästan inget smink, inga piercingar. Naket. Precis som då. Jag gick genom skolkorridoren på estet. Sedan satt jag i en bil utan bromsfunktion och fick panik över att inte kunna stanna. I nästa stund vandrade jag omkring i Sydney med Twiggy som började bråka med ett butiksbiträde i en cool butik.
Någon drömtydare som vill ge sig på detta?

Det snöade då jag vaknade. Wohooo. Valborg idag dårå. Är inte alls lika pepp som jag får det att låta. Jag hatar egentligen högtider. Alla utom julen. Anledningen är för att jag varje morgon vaknar upp med en jobbig panikkänsla över att idag, idag måste någonting roligt ske. Är det helg eller högtid blir den känslan ännu större. Och händer inget blir jag helt överdrivet nere och får ångest över hela livet. Att jag typ desperat måste be folk att umgås med mig gör inte något bättre. Det är inte ens kul att försöka styra upp något med gamla Kick Ass Gang-vännerna (vackert namn, I know) längre, för alla vekar vara upptagna med sina egna liv nu. Jag har ju alltid Kim, men han är inte som jag. Han trivs med att ta det lugnt, att sitta och spela Leuge of Legends en hel dag och sedan kolla på film. Jag blir bara galen. Jag känner mig ensam och det känns som att ingen i hela världen tycker om mig. Bara Kim. Hur skaffar man vänner? Kan man köpa dem på Ebay? Är jag verkligen så jobbig att ingen vill ha mig? Tråkig? Värdelös? Dryg?

Eftersom det är Valborg idag och att jag drömde om 2010 blir jag påmind över hur jag blev tvingad till att spendera sista april det året själv. Jag var då 17 år. Två av mina vänner skulle på fest, hos min nuvarande pojkvän ironiskt nog, och jag var uppenbarligen inte inbjuden (hallå, pratade hela dagen i skolan om att jag inte hade något att göra men hemskt gärna ville). Jag frågade en tredje vän om hon ville hitta på något, men hon låtsades inte höra och dissmissade mig sedan via sms. En fjärde tror jag var på annan ort. Och mer än fyra vänner hade jag inte.
Jag vet att jag inte borde vara ledsen över detta fortfarande. The past is in the past, osv. Men hur lätt är det om inget är bättre nu? Jag hade inga vänner i högstadiet förutom två kusiner och min bror, typ. I gymnasiet blev det sakta men säkert bättre, sedan tog jag studenten och så gick det utför igen. Förutom att Twiggy hittade mig. Jag vet, ingen vill ha en whiny little bitch, som hänger ut kompisar på sin blogg såhär (men nästan ingen läser min blogg ändå, de flesta kollar bara på bilderna, antar jag med kommentarerna som utgångspunkt). Jag är bara så jäkla less. Vill fly staden och börja om hela mitt liv.

Shit. Det var inte meningen att skriva ett långt dystert inlägg. Hade egentligen bara sagt att ikväll ska jag tvinga undan de dåliga känslorna och bara ta kvällen som den kommer. Glad Valborg, alla ♥

L'appel du vide


Daniel Howell aka Danisnotonfire är så himla underbar. Brittisk engelska, check! Snygg, check! Och självklart det viktigaste för en Youtubare: Underhållande, check! Plus att igenkänningsfaktorn i nästan alla hans videor är så hög det bara går. Marry me, eller?

I den här videon tar han upp psycho thoughts aka L'appel du vide. PSYCHO THOUGHTS! L'APPEL DU VIDE! Skäms inte om du har dem, skäms istället om du inte har dem för då är du i princip nästan omänsklig. Så in your face Kim då jag berättat för honom att jag ibland tänker hur lätt (oh well) det skulle vara att köra in en kniv rakt genom hans bröst, och han tagit illa upp (alltså, helt förståerligt egentligen). Jag har nog dödat hela min familj i mitt huvud minst tre gånger. MEN HALLÅ, DET BETYDER JU INTE ATT JAG VILL ATT DE SKA DÖ! Jag älskar ju dem. Jag vill att de aldrig ska dö. Familjen om ni mot förmodan skulle läsa detta så har jag även flertal gånger funderat på hur det skulle vara att själv dö. Till exempel:
"Jag skulle kunna hoppa framför den där blå bilen som nu kommer körande i 90 km/h. Jag skulle dö. Haha."
Och sedan sitter man där i en hög på vägkanten och gråter en skvätt över sin egna begravning. Yep, true story.
Eller ett mer frekvent exempel:
Jag går längs ett vattendrag, eller kanske över en bro. Djupt vatten. Telefonen i handen, i fickan, whatever.
"Jag skulle kunna kasta min telefon i vattnet. Tänk om jag råkar kasta min telefon i vattnet?! NEJ!"
Eller putta ner någon. Hoppa i själv. Vad vet jag.

Jag skulle dra hur många exempel som helst, och många av dem kan få mig att framstå som ett monster. Som att vrida nacken av min katt. Trycka stavmixern i ansiktet medan den är igång. Klippa av någons snopp. Dammsuga ut mitt öga ur ögonhålan. Hoppa ner från högsta våningen i Gallerian. Men pfft, I'd never liksom.

God natt, hoppas ni drömmer mardrömmar om mig.

Ofyndig zombie

 
Öh. Jag blev aldrig utmanad till fem-vardags-bilder-utmaningen på Instagram så jag skapade min egen utmaning med kattbilder för att trösta mig själv. Men i alla fall. Hur mycket jag än vill så har jag aldrig varit särskilt fyndig av mig. Men min kusin behöver ju inte komma med sin meowonäs och få mig att se ännu sämre ut. Fett taskigt. Åh, varför kommer jag aldrig på sånt för? Meowonäs?! Så klockrent ju.

Dygnade i natt, vilket resulterat i att jag gått runt som en zombie idag, helt luddig i huvudet. Jag lovar, hade varit klarare i huvudet alkoholpåverkad. Jag tänkte gå och lägga mig, men så kom Kim och ville se på film, vilket gjorde mig glad för att då kunde jag fortsätta skriva på min mycket kära fiction (som liknar The O.C. och 90210 fast utan rikemansbarn) ett tag till. Och ett tag till blev hela natten och morgonen, för är klockan tre kan man lika gärna skita i att sova helt.

Sleepy Hollow


Spoiler-fritt inlägg!

Har äntligen sett klart första säsongen av Sleepy Hollow som drog igång hösten 2013. Fastnade för affishen ovan då jag var i New York, men trots att det egentligen är en bra serie lyckades jag inte fastna riktigt, riktigt.

Handling i korthet enligt iMDB
Ichabod Crane is resurrected and pulled two and a half centuries through time to unravel a mystery that dates all the way back to the founding fathers. A modern-day supernatural thriller based on The Legend Of Sleepy Hollow. It follows Ichabod as he partners with Sleepy Hollow's local female sheriff to solve the mysteries of a town ravaged by the battle between good and evil.

Eftersom det tog så lång tid att se klart säsongen, hade jag mer eller mindre bestämt mig för inte fortsätta följa serien (andra säsongen kommer i höst). En bra serie ska enligt mig få 40 minuter (eller hur länge ett avsnitt nu är) att kännas som det halva, och när det är slut ska man vilja ha mer. Och det har inte Sleepy Hollow lyckats med. Någon enstaka gång, men inte ofta. Men självklart var säsongsfinalen tvungen att avslutas med en fet jävla cliffhanger. Dumma Sleepy Hollow.

Fast egentligen är det en bra serie. Man kan inte annat än älska kulturkrockarna som uppstår för Ichabod (ballt namn) då han vaknar upp år 2013 efter att ha blivit begravd 250 år tidigare. Och hans dialekt. Och tal. Och hans problem med den moderna tekniken. Haha, lovely. Och ibland är det faktsiskt spännande. Och lite läskigt. Jag har bara så svårt för demoner, häxor och skit. Ibland funkar det och ibland inte. I mitt huvud är det bara så ologiskt att det finns inte, och ja, det drar ner betyget för min del.

Kåt flicka


Förlåt om jag gör någon oskyldig själ obekväm nu (trots att jag inte direkt ser någon anledning till det eftersom det är helt mänskligt), förlåt men idgaf.

Jag är kåt. Helt seriöst jätte-dryg-kåt. Är mitt inne i min jättekåta period på en till tre dagar, som alltid infaller drygt en vecka efter mens, och det är skitjobbigt. Känner mig som ett djur. Jag skulle kunna ligga med i princip vad som helst bara det har en snopp. VEM SOM HELST! (med undantag för barn och kukägare jag är släkt med). DET ÄR SKITJOBBIGT! Det spelar ingen roll om jag gör något åt det (ni vet, har sex, onanerar, springer fem varv runt huset, vad vet jag) för det kommer bara tillbaka.
När jag var yngre fattade jag inte vad det var frågan om. Liksom, "Varför blir det alltid såhär en gång i månaden, varför!?", trots att det egentligen är ganska självklart. Ägglossning. My fucking uterus wants me pregnant! Ain't gonna happen though, just saying.
Minns inte om jag slapp detta under den korta tiden av mitt liv jag åt p-piller. Probably. För att ja, jag slutade med dem eftersom jag vägrar proppa i mig hormoner som inte är mina.

Det är självklart inte enbart jobbigt. Jag gillar till exempel att jag finner Kim typ 1000 gånger hetare än vanligt. Tihih.

Idag har jag suttit i solen och läst The Hunger Games hela dagen. På mellan- och högstadiet läste jag nästan varje dag, men sedan ba nä. Jag älskar egentligen att läsa, men ibillar mig att jag inte orkar och har bättre saker att göra. Damn.

Sin City


Kvällen då jag färgade håret en grad för grönt. Detta är före-bilderna. Saknar det blekgröna, buh.

Ikväll vill jag spela sällskapsspel och dricka öl. Vi ska till Kims föräldrars sommarplace och grilla,
så mina önskemål kan mycket väl gå igenom.

Fredagsmys i postlådan


Idag har Kim gått runt och crave-at Pringles, vilket han också hojtade till om på Facebook. Men vi har har typ noll pengar at the moment. MEN KOLLA VAD VI HITTADE I VÅR BREVLÅDA DÅ VI KOM HEM FRÅN MIN MOR! Fett schysst. Det är Kims syrra som ligger bakom dådet (fast paprikan fick jag av mamma). Hade hon några medhjälpare? Det är det ingen som vet.

Btw, kolla fina ramen! Fyndade den via en köp-och-sälj-sida på Facebook härom dagen #älskarfinaramar Fast hur kan jag ha råd att köpa en ram om jag inte har några pengar? Hm.

Alt Press Music Awards

 
Mina favoriter i Avenged Sevenfold har fått fyra nomineringar till Alternative Press Music Awards: Best Album med Hail To The King, Artist of the Year, Most Dedicated Fans och Best Guitarist (Synyster Gates). Tur att det finns alternativa Music Awards nu då MTV dissar i princip all rockmusik.

Här ovan ser ni hur jag röstade. Yep. Jag valde Fall Out Boy's Save Rock And Roll över Hail To The King. Älskar verkligen A7X och deras musik, men tyvärr stod de inte för 2013's bästa skivsläpp. FOB's come back är oslagbar, och tätt efter kommer Bring Me The Horizon's Sempiternal.

Ni kan rösta h ä r om ni har lust. Det är verkligen grymma nomineringar. Best Live Band var typ svårast att välja, jag har sett 5 av de 6 som är nominerade och alla är grymma!

Bildkällor: 1 ♦ 2 ♦ 3 ♦ 4 ♦ 56 ♦ 7 ♦ 8 ♦ 9 ♦ 10 ♦ 11 ♦ 12

XOXO Polka dots


Nail art challenge, tema 2 - Polka dots
Jag tycker inte om prickigt. Inte alls. Letade på Pinterest men hittade inget som föll mig i smaken. Prickarna fick istället bestå av halvpärlor med oljeliknande-finish. Det dåliga är att den fina finishen försvinner direkt. Jag satt liksom och såg The O.C. men ändå nöttes det bort på en timme. Gjorde om naglarna så alla såg ut som tummen i bilderna ovan, men samma sak hände igen (trots att jag testade att ha överlack). Inte nöjd!

Använde det svarta OPI - Black Onyx och det superguldiga OPI - Goldeneye.


Nail art challenge, tema 3 - XOXO
Puss och kram, puss och kram! Grundade med OPI - Don't Touch My Tutu för att få VNL*, men tyvärr syns det inte så bra på bilderna. Har fått dille på VNL lately, speciellt då det kommer till ljusa färger eller layering med glitter. Glittret jag har här heter Sunbeam av märket W.I.P. som finns på Urban Outfitters, ni kan se bättre bilder av det h ä r.
Jag som vanligtvis är urusel på nailart lyckades faktisk nästan felfritt med mina pastel-goth-droppande bokstäver (OPI - You're Such A Budapest) medan tumnaglarna är av den sortens nail art jag egentligen tycker är rätt ful, haha. Det ska i alla fall föreställa pussmunnar (China Glaze - Rich & Famous, Gina Tricot - 70. High Risk Red).

*VNL = Visible nail line

PåskhelgenLite bilder från påskhelgen.

Tog inga bilder under torsdagskvällen eller fredagen. Men i alla fall, på torsdagskvällen spelade vi Mario Kart Wii och drack lite alkohol, sedan bestämde vi oss för att gå till Merry Can. Tråkigt lite folk var det, men promenaden dit var kul because of the people.

På fredagen hade vi taco-kväll med film, eller filmkväll med taco om man så vill. Vi såg You're Next (2011) som var bra tills den började spåra mer och mer närmare slutet. Tyvärr. Sedan såg vi The Wolf of Wallstreet (2013) som var skitlång! Jag tyckte den var bra, men verkade vara ensam om den åsikten, haha.

På lördagen var vi hem till min mamma och fikade, sedan blev det grillning hemma hos oss. Förutom Twiggy och Krille kom Richard, Ceder och Jerry över.
Och till sist var vi upp till masten på Åsberget på söndagen. That's a pretty nice view.

Killstar

1234567 ♦ 8 ♦ 9 ♦ 10
Jag är precis lika kär i Killstar som alla andra alternativa tjejor. Rawr rawr. Jag vill typ råna hela deras lager. Jag sa typ!
De har i alla fall en schysst rea fram till midnatt = 2014-04-22 23:59 !!!! Skynda fynda! Because I might...

Bakgrund: x

Apple green

 
Det blev grönt! Mer grönt. Kameran vill inte fatta att det ser helt knallgrönt alá monsterslime ut, utan den får det att verka som om det bara är en mörkare nyans av färgen jag hade innan. NOT TRUE! Det är snarare såhär: om eld hade varit grön. Mhm.

+ Bloggtystnaden beror på att vi har främmande av Twiggy och Krille över helgen, vilket jag skrivit, men en kan väl aldrig bli för övertydlig. Vi träffas inte mer än några gånger per år för att vi bor ca 23 fucking mil ifrån varandra. Inte okej! Vi har det i alla fall skitbra, in case you wondered.

Nu blirne frukost (sent, I know).

Horizons

 
Bandtips!
Horizons är ett osignat band från Canada som spelar post-hardcore (jag kan va en post-hardcore).
Låter lite som Sleeping With Sirens och I See Stars.

I väntan på morgondagen


Har uppdaterat hårfärgen lite. Ni kanske får se resultatet någon gång i framtiden. Kanske. I nuläget vet jag inte ens själv hur det blir. Ledtråd: Ingen stor förändring. Jag tror det kommer bli skitbra. Kanske.

Imorgon vankas en bra dag. Ska först snacka med en läkare, bland annat om varför jag det senaste halvåret råkat ut för något som känns som PMS x 1000, tre veckor av fyra varje månad. Jag har varit en skitjobbig människa att leva med helt plötsligt och jag kräver svar! Är redan psykiskt instabil så det räcker.
Men det allra bästa är ju såklart att Twiggy och Krille kommer! WOHOOOOO! De skulle egentligen komma runt sista april, men nu blir det över påskhelgen som det var tänkt från allra första början. SO EXITED!

Nittio frågor.

 
Hittade nedanstående lista här. Tänkte först inte göra den, men sedan såg jag den igen här (fast med 30 frågor mindre, vatt de fack) och tänkte att ödet verkligen vill det här. Att jag gör listan alltså.

1. Hur gammal är du?
- 21.
2. Hur gammal känner du dig? - Jag har ofta ångest över min ålder. På något sätt får jag mig själv att tro att 21 är lika med 50, men så är det ju inte. Obviously. Jag känner mig inte alls vuxen. Snarare som en 19-årig 17-åring med inslag av minus 10 bast. Does that make sense?
3. Vad har du gjort i dag? - Sett på Vänner, målat naglarna och torkat kattdiarre. Fuck yes life! Var faktiskt till Varvsberget nu innan midnatt och fotade utsikten med Kim, det var skitkallt men också ganska mysigt.
4. Vilken film såg du senast? - Gravity på Filmstudio U (de visar filmer helt gratis på måndagskvällar här i Örnsköldsvik). Jag. Hatar. Rymden.
5. Vem ringde du senast? - Minns inte senast jag ringde någon. Kan det ha varit mamma?
6. Är du besatt av någonting? - Demoner typ.
7. Är du rädd för blod? - Jag klarar inte av att se operationer eller slaktarfilmer, blir helt svag i kroppen och svårt skadad psykiskt, men jag har kommit fram till att det inte är blodet.
8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? - Vardagsrum. Halvöppen planlösning (ja, halvöppen). Tegel. Brunt, vitt och lite svart. Mysigt. Och såklart, snedtak.
9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet? - Olof Palme. Kan förmodligen nämna fler Amerikanska presidenter än Svenska statsministrar. Shame on me.
10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? - Nej. Då hade jag garanterat satt fem.
11. Vilken färg är dominerande i din garderob? - Svart, följt av vitt och grått. Sicken färgsprakande människa man kan va.
12. När vaknade du i dag? - 11:16 eller något lika pinsamt. Hatar idag.
13. Vilken är din favorithögtid? - Julen, helt klart. Jag tänker mig mys och godisfrossa och hinkvis med julmust. Känner mig alldeles förväntansfull. Kanske inte som då jag var liten, men minnena finns ju kvar. Blir helt exited över att komma på perfekta julklapparna till min familj. Hade jag bott i USA hade jag uppskattat Halloween otroligt mycket mer än vad jag gör nu, nästan lika mycket som julen. Hösten, godiset, maskeraderna… Maskeraderna speciellt. Här i Sverige är det inte alls lika stort så jag blir bara besviken.
14. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? - Typ i Narnia. Kanske New York. Älskade att vara i den staden. Är inte så berest så det finns säkert massa platser jag skulle älska att vara på i detta nu, men ännu inte besökt. Det ultimata vore någon soft ställe med sommarvärme.

Narnia. Queens. Whatever.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? - Sollefteå hahahah.
16. Hur vill du tillbringa din pension? - Six feet under. LOL.
17. Vad lyssnar du på just nu? - Kattfontänens porlande och en datanörds tangentbordssmatter (inte jag).
18. Har du någon gång brutit ett ben? - Varken ett eller två.
19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? - Bregott, bröd, mjölk, citroner och strips.
20. Vem är din favoritkändis? - Miley C, duh.
21. Vad är du på för humör just nu? - Naaaaäää-kanske-dags-och-gå-och-lägga-sig-kanske.
22. Vilka världsdelar har du varit i? - Nordamerika och Europa (bor här, duh, men resten av världen verkar se Skandinavien som en egen världsdel som inte tillhör Europa).
23. Snarkar du? - Någon enstaka gång väldigt jättesällan. Men man har väl hört rykten.
24. Vilka yrken har du provat på? - Städerska, fritidsfröken, florist, butiksbiträde, vårdare på äldreboende. Man får räkna praktik!
25. Hur går du helst klädd? - Toppless i enbart trosor. Heh. Men typ slappa t-shirts och linnen. Snyggt men bekvämt. Rock-chill-grunge.
26. Vilket stjärntecken är du född i? - Jungfrun. Jag är ett septemberbarn.
27. Vilket är ditt favoritgodis? - Choklad. Helst mörk, 70%-ig. Från Lindt.
28. Vad sa du senast? - "Kan du spola tillbaka? Nej, när han ska gå och säga till..."
29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? - Var bäst i bild-ämnena, vilka var de jag också tyckte mest om. Men gillade också Engelska väldigt mycket, men tyvärr hade jag inte så bra engelsklärare varken på högstadiet eller på gymnasiet. Dans, foto och kreativt skrivande var också najs.

Fotografisk Bild A år 2010. Lekte med Andy Warhol-ballonger till uppgiften "Andy och jag".

30. Vad har du på dig just nu? - Pyjamasbyxor och Guns 'N' Roses-tröje.
31. Vilken är din favoritaffär? - Urban Outfitters. Bikbok. Nasty Gal. Och Ebaaaaay! Och typ alla mataffärer utom de i Norge för att det är SKITDYRT i Norge. De ba "Extra-tuggummi, 600 spänn!".
32. Vad har du för storlek i kläder? - Typ M oftast. Det är så varierande storlekar överallt så jag vet knappt själv. Det enda jag vet riktigt säkert är att jag har 75B på BH:ar.
33. Vad har du i dina fickor? - Fickludd.
34. Vad köpte du senast? - Köpte utsvängda spetssbyxor från Ebay. Fierce. Kommer se ut som värsta lyxhippien, wink wink.
35. Hur många gånger har du flyttat? - Bodde på samma adress hela min uppväxt, med undantag för ett knappt år hos farfar då vi byggde nytt. Förra året flyttade jag hemifrån. Så 1,5 gång.
36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med dig? - Lembasbröd, en drake och the elder wand.
37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? - Kväll, helst natt. Önskar att jag funkade på morgonen, men jag kommer inte riktigt igång förrän på kvällen. Det är då jag vill göra som mest. För att inte tala om då jag ska lägga mig, då är min hjärna värsta uppfinnaren. Oh, fuck me.
38. Senaste filmen du såg på bio? - Jag såg Noah förra veckan. Intressant version av Noaks Ark. Heter han verkligen Noak? Noa?! NOAH! #notverykristen
39. Har du blivit sydd någon gång? - Nej, men jag har piercat mig! Själv!
40. Har du någon gång badat naken utomhus? - Ja. Några gånger. Förra sommaren hände det här:

Vi var på väg till Norge. Det såg så fint ut. Att kalla det bad är dock att överdriva. Doppade mig bara eftersom jag blev rädd för sjömonster. True story.

41. Vad åt du till frukost? - Två små morötter. Yoghurt. Två Längtan-skivor med smör. Ett glas vatten med citron.
42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? - 2004. Jag var 11 och gick i femman. Ritade klippdockor med tillhörande kläder och längtade till sommaren. Älskade WITCH och hängde med Linnea och Malin på skolrasterna. Var förmodligen också ledsen för att jag inte blivit antagen till Hogwarts. (jag hade en pojkvän, mycket seriöst)
43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? - Nej. Min prövotid går ut i oktober och fuck me om jag åker dit för något innan dess. Överväger att inte köra bil alls tills dess.
44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? - Kim fixade hem senaste avsnittet av Game of Thrones lagom till frukost igår. Schysst!
45. Var lägger du din mobiltelefon när du sover? - Bredvid kudden eller i fönstret på laddning.
46. Vad var det sista du åt? - Middag. Kolla in:

Kim gjorde kyckling-nudel-wook-jalapenjo-soppa. Gotttt.

47. Vilken tid är din väckarklocka inställd på? - Nio över nio tror jag.
48. Är du blyg? - Hahahahaah. Jag är ett extremt fall av socially awkwardness. Helt seriöst.
49. När flög du senast? - I december förra året. Vårt tåg från Stockholm blev inställt så vi tog flyget hem. Värsta flygresan ever. Kändes som ett leksaksplan som skulle falla ihop när som helst, haha.
50. Har du någon tatuering? - Två stycken. En på varje arm.
51. Har du varit med om en bilolycka? - Nja. Förra året körde en buss in i Kims bil då vi var påväg till Hemmakväll. Det gick bra, men bilen fick skrotas pga för dyra lagningskostnader. Bensinluckan var helt intryckt. Sedan råkade jag köra in i en soptunna så glaset i vänstra backspegeln krossades. Because I'm that good.
52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? - JAG ÄR INTE GRAVID. Eller va?
53. Vilken är den roligaste träningsformen? - Simma, dansa eller promenader i rask takt. Eller träningscykla medan man ser på serier. Multitasking for the win.
54. Har du några husdjur? - Men jaaa! Jag har katter! TVÅ!

Isbjörnen och rumpsniffaren.

55. Vill du gifta dig? - Går ofta runt och fantiserar om min drömbröllop och det är fint och jag vill. Men det skrämmer mig också. Är absolut inte redo! Även fast jag ibland lurar mig till att tro att jag är det. #totallyseriousanswer
56. Var växte dina föräldrar upp? - Bjästa versus Gullänget. Det är typ i klass med Upper East Side på Manhattan fast Övik-style. #totallytrue
57. Har du någon gång ringt polisen? - Ja. Har varit i kontakt med poliser lite för mycket det senaste året.
58. Vilka är dina största svagheter? - If I tellz you might use it against me.
59. Har du, eller har haft, något smeknamn? - Det är oklart varför jag i mars 2010 blev kallad för Gangster-Ida.
60. Vad ska du göra imorrn? - Öhhhrrrkkkb.
61. Vad har du in din väska? - Kattbebisar och maskingevär.
62. Vad shoppar du helst? - Saker från Ebay. Helst nagellack. Det är billigt och det är vardagslyx att hitta paket i brevlådan. Det eller goda saker man kan äta.
63. Favoritdesigner/märke? - Drop Dead och UNIF och Jeffrey Campbell och OPI och Killstar och...
64. Bästa plagg/accessoar i garderoben? - Min dinosariekigurumi. The Rev-memorialtröjan som jag tryckt. Stayups och strumpeband. Nithalsband. Lita Spikes. Whatever keeps me warm.
65. Vilken är din favoritparfym? - Live Luxe från JLo.
66. String, boxer eller vanliga trosor? - Jag vill ha spetstrosor som täcker rumpan och inte skär in i skrevet så fort man rör sig. Varför kan man inte vara sexig och bekväm samtidigt?
67. Vad sover du i? - Jag sover naken! Ibland matchat med en stor t-shirt och trosor. Ibland bara med trosor.
68. Går du på någon diet? - Bröd och strips-dieten. Serveras med valfri kolsyrad dryck.
69. Nämn tre maträtter du äter ofta? - Nå kött med friterade strips, stuvade makaroner med falukorv oooooooch tacos.
70. Vad dricker du till vardags?
- Mjölk eller vatten med citron. Kan slinka ner en hel del soda streamat också.

Bästa läskeblask-substitutet.

71. Om du dricker alkohol, vad dricker du helst? - Fett komplicerade dyröres drinkar! NOT! Jäger med Power King är skitgott, men jag har förbjudit mig själv att dricka taurin-skit. Blir väl oftast öl, men tar gärna en Breezer. Eller Minttu Choklad med O’Boy!
72. Lugn hemmakväll eller party all night long? - Först hemmakväll med god middag, sedan lite party party/dans på krogen/nattäventyr. Och sedan chilla hela dagen efter. Perfect weekend.
73. Tycker du om att fika? - Det är mysigt. Men bjuds det på flådigt födelsedagsfika får jag bara välja en sak, vilket är skitsvårt, men jag får inte ner mer. Mår ba illa. Då jag var liten kunde jag ta av allt. Jag förstår inte. Borde ju ha större magsäck nu? Eller? #ilandsproblem
74. Vilka tidningar brukar du läsa? - Vecko Revyn och PLAZA Interiör.
75. Favoritprogram på TV? - Ser inte på TV men däremot på en bunt tv-serier. Just nu är det Glee, The O.C., Vänner och Game of Thrones. Väntar även med spänning på nästa säsong av Pretty Little Liars. Jag vet att jag låter som en tönt, men jag har en tendens att falla för alla serier jag börjar se.
77. Hur skulle du beskriva ditt hem? - Högst upp. Många trappor för att vara ett trevåningshus. Mysigt. Katter - viktig inredningsdetalj. Snetak. Insyn till toaletten pga betongglas, men det är fint, allt för att va trendig liksom. Sen, sa jag snetak? Det är den röda tråden i vårt hem.
78. Pedant eller slarver? - Jag hatar egentligen att ha det stökigt och måste organisera men jag är en latmask. Jag är en pedantisk slarver, haha. Man kan va båda! #skitzo
79. Dricker du kaffe och i så fall vilken sort? - Starbucks frappes med så lite kaffesmak som möjligt.


80. Tråkigaste hushållssysslan? - Rensa kattlådan.
81. Hur ofta städar du? - Lite för sällan. Försöker att i alla fall dammsuga en gång i veckan, och diska minst varannan dag.
82. Leva nu, längta eller minnas? - Leva nu! Men är man människa är det i princip omöjligt att inte minnas och längta också.
83. Något du aldrig skulle klä dig i? - Rått kött. Inte råttkött heller för den delen.
84. Vad skulle du vilja ha mer tid till? - Jag har tid, men jag prioriterar inte det jag helst av allt vill göra. Eller jo. Men jag önskar att man kunde se en hel säsong av en serie, och fortfarande ha tid till att diska och dammsuga och blogga och pyssla och måla naglarna och gå ut och motionera och duscha och... Yeah, you get the point. Och samtidigt tjäna pengar, inte att förglömma!
85. Vad gör du för att rensa huvudet och få extra energi? - Promenader i frisk luft brukar funka. Går hellre över golfbanan än mot stan.
86. Drömresemål? - LA, baby! Fast jag har fått nåt San Fransisco-fnatt också. Och Australien! Please take me there! Och Tyskland! Och Island! Sa jag Italien? Ta mig jorden runt! TA MIG!
87. Vilket är ditt drömyrke? - Vad som helst som ger mig en egen iMDB-page. Föreställ er mitt namn in that credit roll, yes it looks perfff.
88. Framtidsdrömmar? - Samma som ovan. Sker ej i Sverige.
89. Vilket blir ditt nästa köp? - En glass kanske. Måste även fixa en tågbiljett ner till Stockholm.
90. Hur kommer du spendera semestern? - Vilken semester? Jag har alltid semester. #arbetslös

Runaway train


Dessa bilder har legat och dammat i rätt många dagar nu. För de som undrar är det min pojkvän Kim som tagit bilderna, håller på att förvandla honom från datanörd till värsta modefotografen. Hahah.

Hatt - H&M ♦ Sammetsskjorta - second hand ♦ Skor - Jeffrey Campbell ♦ Nagellack - Julep "Blakely"

Resten är gammal skit som modebloggare hade kallat v i n t a g e. Väldigt fancy sådär.
Nagellacket köpte jag i New York och skiftar i både grönt och lila, precis som Essie's For The Twill Of It och OPI's Peace Love And OPI, men tyvärr lyckades vi inte fånga det på bild.

Lacy Lacepants


1234

Har gått och drömt om utsvängda spetsbyxor allt för länge nu. Vi snackar flera år, sedan 2009 för att vara mer exakt. Det var då jag började följa Rumi Neely's blogg Fashiontoast, och föll för hennes Coachella-ish style. Numera tycker jag hennes stil är lite för trendig och stilren för min smak, men spetsbyxorna är jag fortfarande kär i. De Rumi har är från Bona Drag och kostar $140. Min ekonomi ba: "Well, I don't think so". Vilken tur att Ebay finns i stunder som dessa, nummer två i kollaget är på väg hem till mig.

19-årsdag


Lite bildör från Stefans (that would be min lillebror då) födelsedag. Av mig fick han Lego, paranötter (så går det om man skriver parra istället för pengar, haha) och ett löfte om att jag ska köpa solglasögon till honom. Allt i ett flingpaket.


Lägligt nog hittade jag en Coca Cola som jag fick då j a g fyllde 19 en gång i tiden. Kommer aldrig dricka den.

 
Lord James och Vicky Fuentes fick följa med. De är typ mina passerkort för att få komma och hälsa på hos mamma, haha.

 
Hittade mammas gamla, inte så hela Bravo från 1969 (det fanns fler sidor än omslaget) och min Bravo från 2009. Frågan är varför både mamma och jag har köpt tyska poptidningar...

 
Gott-lischkeit.

Jag kan inte tyska.

I wanna eat the whole cake


Lördagsmusik.

(cakeviatumblr)

Födelsedagsbarn

 
Idag fyller två bra personer år, nämligen min BFF Twiggy och min lillebror Stefffffeee (vi har nån ful grej om att vi måste prata yo-yo-gangsta-språk med varandra... det har hållit på för länge... omöjligt att sluta nu). Stefan ska firas typ exakt nu och Twiggy får sitt lilla firande då hon kommer hit runt sista april. Fab.

Have a Chocolate chip cookie drink


Har bakat ätbara shotglas! Kakor och mjölk allt-i-ett! Använde mig av det h ä r receptet (scrolla ner till slutet av inlägget). Har man inget tålamod då det gäller bakning rekomenderar jag inte att baka dessa, haha. Om man inte är ute efter endast kakdegen vill säga, då rekomenderar jag det. Såååååå god deg!

Receptet är amerikanskt, men det behöver inte vara krångligare än man gör det till. 1 cup är 2¼ dl och 350°F är ungefär 175°C. Då det står "granulated sugar" och "all-purposed flour" så skiter man i specifikationerna och tar vanligt socker och mjöl.


Använde mig av en muffinsplåt för att få kopp-formen. Degen räckte precis till att fylla alla 12.

 
Efter bara någon minut i ugnen började de sjunka ihop, oh noooo! Tryckte ner små muffinsformar i mitten för att rädda situationen. Behöll formarna i tills de svalnat, eftersom de fortfarande är mjuka då man tar ut dem ur ugnen.

 
Chokladen är viktig, den förhindrar nämligen läckage (oh well). Och de blir ännu godare. Win win.  Det var inte så svårt att få dit den, lät bara den smälta chokladen flyta runt i kak-koppen medan jag vinklade den åt alla håll och kanter, tills allt var täckt.

YUM YUM!

Nail art challenge


Hittade en Nail Art Challenge på Instagram som jag gjorde om lite. Istället för att bara passa februari passar den alla månader u t o m februari. Men lat som jag är orkar jag inte vänta till maj med att börja, utan startade i måndags med första temat, glitter. Kommer alltså ligga två steg efter. Så jag kommer att vara i full gång med polka dots-temat då de flest läser detta. Men en sak i taget. Glitter it is!Det är en (ganska otydlig) gradient med glitterlack från Orly, ur Flash Glam FX-kollektionen. Det är en av mina favoritnagellacks-kollektioner i hela världen, någonsin. Vill ha många fler än dessa tre! Det är det superblå Spazmatic, det havsgröna Go Deeper och det elektriskt gröna Monster Mash. Av dessa gillar jag det blå minst.

 
Grundade med ett beige-skimmrande av någon anledning, det kändes bara som en bra idé. Ville vara på den säkra sidan så målade även halva nageln med färger som matchade Orly-lacken, för att slippa stå där med VNL* trots 1000 lager. Tyvärr var jag för snabb med att måla på glitterlacken så lite av grunden åkte bort längst ut. Fult.


Första lagret över hela nageln, andra lite börjar lite högre upp, och tredje lite högre upp igen... Hade bara tre lager, det behövdes inte mer då jag grundat tipparna och glittret täckte ganska bra ändå. Förutom Spazmatic som har en vit- och rosa-skimrande, nästan klar bas. Det skar sig jämte de gröna lacken (som har färgade jellybaser), så jag fuskade och hade ett blått jellylack mellan lagren.

 
Done! Om jag ska vara helt ärlig blev jag inte alls nöjd. Kombon såg bättre ut i mitt huvud. Men eftersom lacken är så himla fina individuellt ville jag visa dem ändå. Det är inte heller mycket till nail art, men jag blir lite stressad av hard-core-all-in-nail-art, med olika mönster och färg på varje nagel.

*VNL = Visible nail line

Game of Hot guys


Såg precis senaste avsnittet av Game of Thrones, inte en dag för tidigt. Det här inlägget ska dock inte handla om det, ville bara ha en anledning att ta upp det här: Mina något oväntade GoT-crushar. A girl like me has to have 'em! Minst en crush för varje serie man ser.

Ni ser dem ovan. Det är Jaqen H'ghar (spelad av Tom Wlaschiha) och Daario Naharis (spelad av Ed Skrein). Jag är svag för axellångt ostyrigt hår och smutsiga fantasy-looks. Mhm. Sedan är Jaquen en så mystisk karaktär, vilket spelar in väldigt mycket, själva personligheten. Hur han EVENTUELL SEASON 2 SPOILER står i skuld till Arya och mördar utan att blinka så fort hon nämner ett namn, helt flawless. Arya och Jaqen är faktiskt min OTP* i andra säsongen av Game of Thrones. Jag vet att det inte är något romantsikt what so ever, men det skiter jag i, de är min OTP ändå. However byter han skepnad i slutet av säsong 2 och finns sedan icket mer.
Som tur är kommer då Daario Naharis någonstans i slutet av säsong 3 och lyser upp tillvaron i alla fall lite (kan dock inte glömma min första kärlek). Han får pluspoäng då han EVENTUELL SEASON 3 SPOILER hugger halsen av sina kompanjoner och går över till Daenerys sida, istället för att döda henne ellervaddetnuvardeskullegöra.

Men sedan gör GoT-produktionen något så hjärtlöst som att byta bort Ed Skrein mot Michiel Huisman lagom till fjärde säsongen. Får väl börja crusha Jon Snow som alla andra då. Fast han den nya är väl inte värsta tänkbara heller:


Det tråkiga med att bli kär i karaktärer är att de i 9 fall av 10 inte alls ser ut så på riktigt, och det långa håret är garanterat borta. Buhuh. ELLER ATT THEM EVIL PRODUCTION PEOPLE FUCKING HJÄRTLÖST BYTER SKÅDIS! *sob*

*OTP = One true pairing
Bildkällor: Jaquen, Daario, fel Daario

Är det en filt?


Vaknade upp med massa fluff i ansiktet.

Det var ingen filt.


DET VAR EN KATT!

En kattrumpa till och med. Ewwww.

Nä. Det var ganska gosigt.

Aprilgrill


Hade lite folk (typ halva Kims släkt + ett par vänner) över för lite grillning igår. Öl och grillat, kan det bli bättre? Förmodligen, but IDGAF. Kvällen avslutades sedan hos Kims morbror. Chill. Egentligen avslutades den för min del vilse i ett ångestmoln, och med fågelkvitter som bakgrund till ett par avsnitt av Vänner, men det är en annan historia. Har insett att det är det enda inom serier och film jag inte skriver orginaltiteln, tycker helt enkelt att Friends låter konstigt. Sidospår, sorry. Nä, nu ska jag fortsätta vara emetofobiskt bakis, haha.

FavoritbloggarNågra favoritbloggar.
En salig blandning. Följer typ trippelt så många. Utan inbördes ordning då (snarare i bokstavsordning, haha):

Billytilly - Skitcool chey. Stilen och tatueringarna och allt.

Bloggkommentatorerna - Citerar någon smart jävel: "Bloggvärldens sugrör". Klockrent.

Bloodwave - Grym fotograf. Rått och dunkelt, fin skit. Bloggar tyvärr inte lika ofta längre.

Call me cupcake - Fina foton och underbara bakverk, allt i ett!

fult - Fult som blir fint genom halvabstrakta texter.

Le Happy - Grunge-flicka i New York. Den enda modebloggen jag egentligen behöver. Damn, vill ha hennes garderob!

Pellespersonliga.se - En snubbe jag följt sedan 2009. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som är så bra, men att det inte är som någon annan blogg jag stött på är i alla fall ett som är säkert. +++

My milk toof - Bara så himla söt, haha.

Sminkan & Emma - Nagellack. Say no more.

Transfrans - Bra skit alltså. Lite såhär: "Transfrans är mest av allt en teenage dirtbag som precis har fått hår på bröstet. Han är killen som bara "äääeeeh men jag gillar att typ... sova och kolla på teve" om han får frågan vad han har för fritidsintressen. Bloggen är dock mest en buffé av tankar, testosteron och potentiella trauman."

Unkillablefiction - My BFF, duh! Eftersom vi bor 23 mil ifrån varandra är det najs att kunna läsa varandras bloggar, det var ju också så vår vänskap började.

Vapenbroder - En blogg som är äkta. En blogg som handlar om det andra väljer att dölja. Om att må skit. Om att försöka ta sig upp igen. En igenkänningsfaktor, trots att vi egentligen är himla olika.

Ja. Det var det. Puss på er ♥

She's a never-ever-will-be


Det har varit en bra dag. Ändå sitter jag här i ett ångesthål precis som alla andra fredagar, med endast en öl och en minttu-shot i systemet (kroppen, blodet, hjärnan) (alkoholmässigt). Middagen var väl klimax, I guess. Jag börjar bli van och snart dör jag.

I'm just a would've been, could've been,
Should've been, never was and never ever will be.

It's friday baby och jag skiner i solen

 
Fuck yes! Så känner jag idag. Vaknade lite väl sent (låg och såg på Vänner med Kim inpå småtimmarna, han bara startade avsnitt efter avsnitt), men så fort jag tagit avsked från sömnen bestämde jag att idag, idag ska jag gå ut på en promenad. På riktigt, med mina outletfyndade Nike's (hatar att lägga ut pengar på träningskläder). Jag är en sån som inte riktigt räknar okej-jag-gåååår-väl-hem-från-psykologen som riktig motion, det räknas bara om man duschar typ (vilket det ju egentligen gör, men det hänger kvar från min promenera-mycket-och-svälta-period). Tog med iPoden och gick över Veckefjärden (errrrrr, en golfbana i Örnsköldsvik, tycker inte om att promenera i stadsmiljö). Joggade till och med i intervaller. Korta intervaller. But IDGAF. I did it and it felt great!

Och äckeldemonerna har mer eller mindre lämnat mig nu. Those from the past. De som gjorde att jag inte vågade gå ut på promenader själv för att jag var rädd för att bli lämnad ensam med alla hattankar och därmed bli mordisk. Nu har jag mest bara ångest över mitt liv. Livet i nuet. Och overklighetskänslor. Panik över att tiden bara går åt ett håll. På något sätt känns det bättre, trots att det är vidrigt det med. Jag lever i alla fall inte i det förflutna längre (ibland, men inte som förut), och jag ser det som ett framsteg.

Ska dra in till stan och fixa födelsedagspresent till meine broder nu!
Trevlig helg! (även fast jag inte kunde bry mig mindre om vilken veckodag det är, same shit different name liksom)

(cred till alla som orkade läsa) (ja, jag gillar paranteser).

Antingen / Eller


Ursprunglig lista: amandaahjert via wolfshriek.

Så kawaii

 
Har gjort ännu ett mobilskal i samma stil som det blå. Kewt. Mindre sött att alla mina svarta små rhine stones är sluuuut. Min plan från början var ju inte att göra massa gulliga, gurrrrly skal, utan snarare skitballa edgy tumblr-ish, UNIF, Nasty Gal & 90-talsinspirerade fucking pow wow cunthunger amazing unicorn-shit. Okej? Är ni med? Och en gnutta stilrent-men-ändå-fett-snyggast.

Nej då. Jag är nöjd. There's more to come. Ska nu försöka rädda de två jag förstörde genom att klä om dem, det ena i läderimitation från en gammal väska och den andra i rosa ormskinn från en gammal dagbok.

Haha på tal om mobilskal. Enligt min kusin har jag inget liv då jag har tid att pyssla med sånt här. Säger bara LOL på det.

Kent

 
Kent. Så jävla bra på att måla med svenska ord. Även kända som det enda band jag fortfarande gillar såhär 10 år senare.

Reblog the picture

Download 2013


Throwback TISDAG! Orkar inte vänta till torsdag. Längtar tillbaka till Download 2013.

Drog iväg till England helt själv. Irrade runt i Manchester. Åkte tåg genom ett brittiskt landskap. Träffade trevligt festivalfolk. En spanjor-britt och en indier-britt. En A7X- och Harry Potter-nörd vid namn Anth. Becki och James. Nathan och Morgan. James nr 2 och Jamie. Drack ljummen öl. Rökte på med två norskar. Och så såg jag självklart massa grymma band!!!


Asking Alexandria, HIM och Slipknot.

 
Världens största camping typ.

 
Vackert Engelsk landskap i bakgrunden. Fierce.

 
Enter Shikari var en favorit, trots att jag inte gillat dem innan. Såg dem med Anth, och vi öste i moshpiten. Då trumkillen på bilden var i publiken blev han nästan bestulen sin trumma, haha.


Legenderna Iron Maiden typ en kilometer bort.

 
Five Finger Death Punch och Parkway Drive.

 
Stone Sour.


En Jared Leto.
 
 
♥ Campingen sista kvällen ♥

GODDAMMIT. Vill dit i år igen! Så jävla mycket! Gråter en liten flod då jag ser line up-postern. Linkin Park ska liksom köra hela Hybrid Theory-albumet. Fall Out Boy. Bury Tomorrow. Och så mina favoriter Avenged Sevenfold såklart, men dem ska jag ju få se i Göteborg. Kommer helt enkelt inte ha råd med Download. Förutom A7X, ska jag se Miley Cyrus i maj, sedan Bråvalla i slutet av juni (och dit kommer ju faktiskt BMTH och WCAR). Får helt enkelt nöja mig med det.

Mintgrön måndag

 
Börjar bli dags att säga hej då till mitt spontangröna hår och bli snäppet mörkare.


Massa lager Orly Sparkling Garbage ovanpå mitt egenfrankade jellylack gjort av ett grönt, ett neongult och ett klart Depend-lack.


Hade som nyårslöfte att bära klänning oftare. Och kjol.


En liten bebis och en fluffig surkart.

Var helt utan internet igår för att ibland då man har mobilt så blir det så. Det tog slut. Inga konstigheter då det är sista dagen av månaden. Det gjorde inte så mycket (förutom att jag lämnade er med ett tråkinlägg överst) för att jag pysslade med min dagbok och fixade ihop den perfekta disk-spelningslistan (glad och bra musik gör diskandet roligare). Har börjat pimpat ett nytt mobilskal också. Fierce.