♥ M I N J U L ♥


Frukost hemma med lilla familjen. ♥ Lunch, Kalle Anka och julklappar hos mamma. Brorsan som nyss flyttat söderöver var också på plats. ♥ Middag hos "svärföräldrarna", inklusive släkt. Kim och jag äter inte direkt något från julbordet så vi fixade egen julmiddag i form av pulled taco chicken med grönsaker. Alltså muuuuums! Efter middagen följde tre timmar av julklappsöppning. Totalt kaos, haha. ♥ Slutligen åkte jag och brorsan till våra kusiner och spelade spel resten av kvällen (läs:natten). Det var kult.

                                                              ♥ Hoppas ni också hade en underbar jul

Äntligen jul

 
Nu tar jag äntligen jul! Har haft cirka noll julkänsla i år, och inte blev det bättre av att jag jobbat hela den senaste veckan, åtta dagar i rad. Jag har ju bara en halvtid (skulle seriöst inte palla en heltid på Burger King heller), så jag är inte direkt van vid detta. Men nu. Äntligen. Ser fram emot att vara ledig i 2,5 dagar nu.
Julafton imorgon. Tagga! Min första jul med Ivy. Känns det som, eftersom jag hade feber hela förra julen och missade allt. Dessutom är hon större och mer medveten nu. It's gonna be so much fun ♥

G O D  J U L !

PS. Har levt i bästa Twenty Øne Piløts-tröjan hela veckan. Den är världens skönaste. Varför är inte alla bandtröjor så?

Jared Dines kan prata?!


Förut ba: "När man följt en bloggare jättelänge och får höra hens röst och BA OMG WHAT?!"
Och nu ba: "När man följt en snubbe på Youtube i typ ett år och sedan får höra hans röst och BA WHAT I THOUGHT HE ONLY SPOKE THRU GUITARS?! AND DRUMS?! And he doesn't sound like satan at all (because metalheads are supposed to sound like satan, didn't you know that?)"
K, bye.

Förresten. Varför följer jag typ bara män på Youtube?

Belgien | Dagbok, del 3


Fredag 18 november
Råkade åka förbi en fräsch shoppinggalleria på väg till Anitomium igår, så idag åkte vi dit för att titta.
Den var dock så fräsch att den inte ens var helt färdig ännu.
Fikade, shoppade och käkade lunch.


Vi ba "Jaha, nu då? Ska vi åka till Amsterdam, det är ju så nära."
"Ja, fast nä."
"Vi åker till Bruges istället."

Jättemysig stad! OMG! Kändes som att åka tillbaka i tiden nästan.


Stefans mål med hela resan: Dricka Kwak i dessa coola glas.
Han frågade efter Kwak på varje pub vi besökte i Bryssel, men alla bara kollade på honom som om han var dum i huvudet. Men redan på första stället i Bruges fick vi napp. Gött.

Villiga att prata engelska var de också (till skillnad från i Bryssel).

 
Middag på ett friterie. Diverse skumma, friterade saker. Det mesta var gott faktiskt.


Torget fann vi genom att följa de höga tornen.


Lördag 19 november
Drack öl till frukost på flygplatsen. No fucking regrets.
Jag fick fönsterplatsen denna gång. Fönstren var sjukt smutsiga. Sörry.

Så! Det var allt från denna resa!
Är sugen på att bege mig ut i världen, gärna Europa, igen snart ♥

My julkalender of choice


Jag slutade se SVT's julkalender när jag gick i åttan. Från och med då blev det linjära tv-tittandet mindre och mindre. Orkar inte. Numera är det enda jag ser på TV Melodifestivalen. Hos andra. För vi har inga kanaler inkopplade. Haha.
Jag tänker alltid att jag vill ge årets julkalender en chans, men i slutändan orkar jag aldrig. 2010 laddade jag ner Sunes Jul (1991) och Mysteriet på Greveholm (1996) och såg dem varje dag istället ända fram till julafton. I år har jag valt att se på en kille som kommenterar allt som är dåligt med Ronny och Julia (2000). Haha. Älskar Felix recencerar. Och när det begav sig älskade jag Ronny och Julia. Hade den kalendern på VHS och såg dem om och om igen. Nu tänker jag mest att mitt 8-åriga jag hade sjuk kass smak på film och tv. Pinsaaaaaamt kass smak. Ibland i alla fall.

Ivys första teckningar

 
Att jag älskar att rita och pyssla, det är nog ingen nyhet. Ända sedan Ivy låg i min mage (och säkert långt innan dess) har jag fantiserat om att sitta och pyssla ihop. Awwww! Frågan är ju bara om hon kommer att uppskatta det lika mycket som jag. Som det ser ut nu verkar hon till mest del ha ärvt mitt utseende, men personligheten måste vara från Kim, för min mamma kan inte sluta påpeka hur mycket livligare hon är än vad jag var.

Här är i alla fall två teckningar hon ritat (läs: som jag tvingat henne rita, hehe). Hon älskar pennor, men låtsasritar hellre med bläckpennor hon inte får ha än de kritor jag ger henne. LOLzzzz.

Belgien | Dagbok, del 2

 
Torsdag 17 november
Ny dag, nya äventyr. Men först frukost på Snack Fritomium. Älskar friterat så Belgien var ett bra ställe för mig att var på.
 
 
Såg någonstans att skulpturen Atomium skulle vara en sevärdhet, så vi åkte dit. Det visade sig inte alls vara en skulptur, utan en slags byggnad. Hehe. Vi åkte upp i den och kikade på utsikten. Najs.
 
 
Smutsiga fönster, men rätt fet view ändå.
Ser ni kyrkan bortom alla träden? Tyckte den såg najs ut så jag sa till Stefan att jag ville gå dit. Han sa...
 

... "Visst, let's go!", så vi började vandra.
Han sa även "Asså de har fett stora löv i Belgien?!", det är därför jag poserar med ett (big ass) löv i handen.1. Kyrkan var vacker up close också.
2. Första pub-besöket. Jag dricker Gordon's julbryggd. Eller nåt.
3. Enormt eleganta Eclair-bakelser. Vi delade på en med citron- och maräng.


Nattvandrare.
Vi letade oss till centrum (eller snarare vad vi tyckte verkade vara centrum). Åt äckligaste burgaren ever på Quick (Belgiens svar på Burger King). Besökte därefter en matvaruaffär, för det är ett måste då jag är utomlands (Lidl räknades inte). Sedan gick vi bara runt. Det var rätt sent så det mesta var stängt.
Hittade finaste klänningen i ett skyltfönster. Jag vill inte gifta mig, period, BUT LOOK AT THAT DRESS!
Sedan åkte vi "hem" till Schaarbaek och tog ett par öl vardera på två pubar som låg vägg-i-vägg.