Varför är jag inte plattsättare?

 
Jag gick en vuxenutbildning på gymnasienivå mellan 2017 - 2018. Jag gick byggprogrammet fast som vuxen. För att jag ville bli plattsättare, och det vill jag fortfarande. Nu är det 2020 och jag har inte blivit plattsättare. Ännu. Varför? Det enkla svaret på den frågan är: För att jag är mammaledig med min snart 5-månader gamla bebis.

Jag blev klar med utbildningen i september 2018 precis som planerat. Gjorde min sista dag på skolan i Umeå samma dag jag fyllde 26. Jag klarade alla moment och alla kurser blev godkända (måste dock erkänna att efter allt beröm jag fått under året var det lite av en besvikelse att se att jag bara fått A i en kurs). Fick höra av en ny elev att en lärare refererat till mig som "Skolans bästa plattsättare", so I guess I did well. Och ja, jag trivdes sjukt bra i skolan. Jag var med och startade upp ett nytt elevråd och spenderade två månader på Skanska Direkt som praktikant, och där kom jag att utvecklas ännu mer (men trivdes lika bra som en katt i snö typ).
 
I det verkliga livet i min egen stad gick det sämre. Besökte eller ringde samtliga företag som har plattsättare, samt var på en intervju under både våren och hösten. Fick ingen lärlingsplats. Började jobba på Burger King igen, tills vidare (inte för att jag någonsin slutat helt). Var på NCC en del för jag visste att de höll på att bygga bostadsrätter.
Men som känt fick jag ju veta att jag var gravid den 29 december. Fortsatte leta lärlingsplats ett tag till, men när jag insåg att jag skulle behöva vara ledig två sista månaderna av graviditeten pga fysiskt krävande arbete valde jag att fokusera på det jobb jag hade. 
 
Men nu är det 2020, och jag är redo att börja leta igen så småningom. Kommer vara mammaledig ett tag till såklart, men jag har inte gett upp hoppet om mitt drömyrke. 




Lämna gärna en kommentar:
OBS! Om en inte har något snällt att säga är det bättre att hålla käften, puss.

Namn:
Stammis?

E-mail (bara jag ser):


URL (så att jag kan hälsa på hos dig):


Skriv en rad eller två...


Trackback