Thailandstankar


Innan jag åkte hit hade jag aldrig varit utomlands på vintern förut, och aldrig varit till ett varmt land eller stat. Därför föreställer jag mig att Sverige har högsommar just nu. Men så läser jag statusuppdateringar om -18C och -22C. Jag kommer få en kallchock då jag kommer hem. 
På tal om hem. I söndags hade jag hemlängtan. Det var nog mest en längtan efter svensk sommar och svensk mat, mer än Sverige i sig. Och allra mest var det en ångest och det-är-så-himla-jobbigt-att-leva-känsla. Solen var för varm, strandbesöket för långt, varm mat för illamåendeframkallande och Thailand för Thailand.
Det var skönt att vakna upp dagen därpå och bara vara nöjd med nuet. Nu är jag mest rädd att de kommande 9 dagarna kommer att gå alldeles för fort. Men jag försöker att inte tänka på det så mycket.

En annan sak jag stör mig på här (och alltid annars på resande fot) är att det inte finns någon källsortering. Att slänga glas och aluminium i vanliga hushållssoporna tar emot något enormt för mig som källsorterar per automatik, men det finns inte så mycket annat att göra. Hemma blir jag besvärad då någon slängt en plastpåse i soporna och här vet de nog inte ens vad källsortering är.

Idag är det nyårsafton. Som om någon missat. I Sverige är det förmiddag ännu, medan vi har kväll och snart ska bege oss in till stan (Hua Hin) för middag och festligheter. 
Jag har klätt upp mig så gott jag kan. Fick en livskris-ångest-attack-eller-typ-besök-av-gamla-spöken för en stund sedan och var tvungen att sminka mig lite för mycket än vad som är okej i den här värmen för att komma på andra tankar. Då jag grinat klart. Jag vet inte. Tiden står stilla här. Overklighetskänslor-and-such händer. 

Gott nytt år på er alla som orkat ta er genom denna text! Möjligtvis gott nytt år på er andra med. 💖▾ Anna Röd - ★ Nörd & Filmskapare ★ säger:

Känner igen en hel del av det du skriver :D speciellt källsorteringen!

Gott nytt år :D!!!

2014-12-31 ✖ 10:58:34
http://www.xn--annard-0xa.se
▾ Bunny säger:

Gott nytt år! Hoppas din kväll blev fantastisk! Slappna av och gör bara saker som faller dig in ^^

Svar: Detsamma! Det blev en fin kväll :)
Ida ☯ the sky under the sea

2014-12-31 ✖ 11:41:49
http://bunnydrugz.blogg.se
▾ Twiggy Lundberg säger:

Gott nytt år på dig finaste. Trots att du i vanliga fall befinner dig i Övik och vi inte ses alltför ofta tack vare distansen så känns det bara sååå skumt när du är ända borta i Thailand! Längtar tills ni kommer hem. Hälsa Kim också, you guys are my world :) <3

Svar: Detsamma <3 Det känns skumt för mig med. Tror att det är sommar i Sverige till exempel...
Då vi kommer hem vill jag ses! När/om det passar :) Aw :') <3
Ida ☯ the sky under the sea

2014-12-31 ✖ 12:08:35
http://shadowoftheday.blogg.se/
▾ emelie. säger:

gott nytt år finis ida. :) <3

Svar: Detsamma! :D
Ida ☯ the sky under the sea

2014-12-31 ✖ 13:42:57
http://nightfury.blogg.se
▾ Ida säger:

Ja uäk för att det inte verkar gå att källsortera på vissa ställen. Bara här i Finland kan man inte källsortera plast, blir tokig påne!
Hoppas spökena håller sig borta <3

Mejlar dig kontaktinfo till min mamma om du ville låna skidorna mina när du återigen möter kylan ;)

Stor kram och gott nytt år!

Svar: Va? Inte o: I Sverige har vi så bra källsortering att då man kommer till andra platser blir man helt ställd. Har hört att vissa länder bara har ett kärl för källsortering sedan finns det anställda som sorterar det vidare på återvinningen. Det är ju också en lösning :)
Ida ☯ the sky under the sea

2014-12-31 ✖ 18:51:17
http://idreaido.blogg.se
▾ Malin Ö säger:

Vädret gjorde en helomvändning. Igår va det typ 6 plusgrader, så snön som kom lagom till julafton har till viss del försvunnit. Idag har det varit lite kallare, runt 2 plusgrader.. ;)

Svar: Nä så tråkigt! Såg en bild också från Övik på en helt isig väg. Nog för att jag inte gillar minusgrader, men höstväder i januari känns inge vidare :(
Ida ☯ the sky under the sea

2015-01-01 ✖ 21:31:38
▾ freja säger:

så jobbigt att sakna hemma när man är borta, men tur som det är går det ju oftast över relativt fort och man inser att man har deträtt gott ändå :) hoppas din nyår var fin!

Svar: Exakt. Det var väl bara just den kvällen för hade varit rätt trött och seg hela dagen, sedan... Alltså, jag älskar bröd och hade ett bageri som jag var jätteglad över, men då jag skulle äta av det hade det blivit invaderat av myror trots försluten förpackning och det var liksom droppen, haha. Det gick över dagen därpå, saknade bara viss mat :)
Ida ☯ the sky under the sea

2015-01-05 ✖ 00:47:36
http://bomullsdrommar.devote.se

Lämna en kommentar!
Det är okej att ha egena åsikter, även om DU HAR FEEEEEEL!
Och till alla som känner för att vara taskiga: buy a cat & GTFO.

Ditt namn:
Hänger du här ofta?

E-mail (om du vill):


URL (så att jag kan hälsa på hos dig):


Oh shit, what's in the bucket?


Trackback