454. Vårkänslor

▼ VECKA 14: VÅREN

Vad är det bästa med våren?
Föreställ dig en låt med helt magisk refräng. Versen känns bara som en tråkig transport du bara vill ska vara över, sedan byggs det upp mot refräng i den så kallade bryggan... You get them feelings, snart kommer den... AHHH!
Okej. Våren är bryggan innan refrängen (refrängen representerar obviously sommaren). Det är det bästa med våren. Den känslan.

Tipsa om något vårigt att hitta på.
Grilla! Det kanske är en sommargrej, men första grillningen för året får mer än gärna ske under våren. Och ännu mer gärna med ett gäng vänner.
Eller plantera något! Åh, det vill jag göra! Fast då kanske man ska ha satt igång redan? Är verkligen inte insatt i plantering och sånt, men det känns ändå som en typisk vårgrej.

451. Viktigt att packa och drömresemål

▼ VECKA 13: RESOR - Thailand

Tipsa om de viktigaste sakerna att ha med sig när man reser.
› Pass (och andra viktiga papper som behövs för att ta sig in i vissa länder)
› Pengar
› Telefon (dyrt att använda för samtal kanske, men bra att ha ändå)
› Kamera för att föreviga saker (men verkligheten är självklart svårslagen). Det som är smidigt nu för tiden är att de flesta har en kamera i sina mobiltelefoner.
› Laddare till mobil och kamera osv. Även adapter om landet har andra eluttag.

Öh. Sedan beror det ju på vart man reser... För mig är det väldigtviktigt att ha med en skrivbok och penna för att kunna föra dagbok. Det är självklart bra att ha med sig klädesombyten och sådant som är dyrt att köpa nytt, men annars finns ju det mesta att fixa på plats så det är inte hela världen om man glömmer något. Säger hon som typ vill ha med sig halva lägenheten... Heheh.

Fem drömresemål.
Mitt livsmål är att besöka minst ett land varje världsdel (mellanlandningar räknas ej, flygplatser är ingenmansland), men har lite problem med ett finna ett specifikt resemål i Afrika och Sydamerika... Men dessa platser är spikade i topp:
› San Fransisco i USA
› Jag vill resa runt i Italien, typ roadtrip till alla fina städer och platser
› Island
› Tyskland
› Australien eller Nya Zeeland (vilket som typ)

449. Bland drottningar och elefanter

▼ VECKA 13: RESOR - Elefanten i Thailand

Berätta om något extraordinärt som hänt under ett resemål.
Vet inte om någon direkt "extraordinärt" hänt under mina resor. Vad räknas ens som extraordinärt? Något utöver det vanliga som man inte kan planera in? Här är två händelser:

När jag var i Danmark med familjen 2004 råkade vi befinna oss i en stad, tror det var Odense, samma dag som de skulle få besök av drottningen (tror jag det var, någon dansk kunglighet var det i alla fall). Det blev plötsligt skitmycket folk på gatorna samt poliser och ordningsvakter. Så vi köpte varsin glasstrut och ställde oss och väntade med danskarna på någon trottoar. Snart kom en parad av polisbilar och blanka fordon, och i någon av dem satt kungligheterna. Haha, så random.
 
Och i Thailand i vintras... Vi stod och väntade på en tuk tuk när det började prassla i skogen bakom oss och ut kom en elefant ätandes på en stor kvist. Det var dessutom solnedgång och så himla fint.