120. Jobba för att leva

▼ VECKA 18: JOBB

Jobbar du för att leva, eller lever du för att jobba?
Jag är superarbetslös för tillfället så jag vet inte vad jag ska svara. Jobbar för att leva antar jag. Jag tycker om fritid, att ha hobbys och att få göra vad jag vill så jag skulle nog aldrig vilja göra hela mitt liv till ett jobb. Hade jag fått välja hade jag inte jobbat alls, haha. Fast det är inte heller sant. Jag skulle vilja jobba med något jag älskar att göra, med en hobby. Det skulle vara det ultimata. Och då skulle jag förstås leva för att jobba. Men jag tror jag ändå skulle uppskatta att vara ledig, att ha en fritid. 

119. Arbetserfarenhet

▼ VECKA 18: JOBB

Hur många jobb har du haft?
Hade sommarjobb efter första året på gymnasiet som städare på min gamla låg- och mellanstadieskola. Åh, vad jag hatade det. Och förra sommaren var jag sommarvikarie på ett äldreboende. Min åldersnoja och rädsla för att bli gammal och sjuk blev inte direkt bättre av att vara på ett ställe där det bara kändes som att de satt och väntade in döden. Mådde dåligt generellt hela 2013, och hade mycket ångest då, så den jobbupplevelsen blev inte heller så bra trots att jag såhär i efterhand är glad över att jag hade ett jobb.

De bästa arbetsplatserna jag varit på har varit praktikplatser. På 6-årsverksamheten och fritids på ovannämnda skola våren 2012 och på blomster- och presentbutiken Blommor & Ting hösten 2012. Tyckte det var kul att jobba med barn, och på det senare stället trivdes jag skitbra!

118. Fiskrens

▼ VECKA 18: JOBB - Norge sommaren 2013

Skulle du kunna åka till Norge och rensa fisk hela dagarna under en säsong bara för att det är bra betalt?
Jag vill tro det. Att jag skulle kunna alltså. Om jag skulle tycka om det är en annan femma, förmodligen skulle jag bara palla en säsong, och inte mer. Hemlängtan om jag inte trivs osv.