483. Hade min första telefon i sju år...

▼ VECKA 18: TEKNIK

Berätta om ett teknikprylsköp som var ett komplett misstag.
Teknikprylar är för mig en investering, något jag tänker länge på innan jag slår till. Jag köpte min laptop 2011, och jag vet att dens livstid håller på att rinna ut (laptops är inte bättre än så). SD-kortsläsaren är paj, HDMI-uttaget funkar inte, hörlursingången är glapp och batteriet funkar inte (måsteha laddaren i hela tiden), men jag ska ha kvar den så länge det bara går. Inte bara för att det är dyrt att köpa en ny (tillräckligt bra), utan också för att jag inte vill ha någon ny. Jag gillar den jag har nu. 
Samma med min mobiltelefon. Det tog mig till förra året innan jag skaffade en smartphone. Jag valde en telefon jag redan testat och fått använda,för då visste jag att jag skulle få något jag gillade. Mitt äldsta kusinbarn sa för någon vecka sedan: "När jag fyller år ska jag önska mig en iPhone 6 i silver, fatta vad snyggt! För då har jag faktiskt haft den här (hon håller upp sin vita iPhone 5c) i två år". And I'm like, jag planerar att ha min i minst tre år! Jag älskar min telefon, litar inte på någon annan.

Jag är alltså inget teknikfreak som alltid vill ha det senaste. Jag tycker många prylar är onödiga. Skulle t.ex. aldrig falla mig in att köpa en surfplatta. Eller alla prylar till köket. Riskokare hit och korv-med-bröd-maker dit. Nä, fuck no.

Så det jag vill komma fram till är att jag inte har något misstag. Handen på hjärtat.

Tipsa om en bra teknisk pryl.
Skrivare! Sjukt najs att kunna skriva ut sina egna foton. Till min dagbok duger det med vanligt papper, men till fotoalbum kan en med fördel investera i fotopapper. Sedan brukar jag skriva ut motiv till tröjor med T-shirt Transfer Paper, som stryks på med ett strykjärn på plagget sedan. Det för ljust tyg håller bättre än det för mörkt tyg av egen erfarenhet. Det negativa är att bläck är så jävla dyrt.

476. Get married / Get dumped

▼ VECKA 17: FÖRHÅLLANDEN

Berätta om ditt drömbröllop.
Nu är det ju så att jag inte vill gifta mig. För något år sedan kände jag att jag ville gifta mig i framtiden (långt in i framtiden), men ju mer tiden går desto mer känner jag att det inte är något för mig.
Har såklart ändå fantiserat om mitt bröllop en del och gjorde en board på Pinterest. Jag tänkte mig att själva cermonin skulle hållas utomhus på sommaren. Drömskt och magiskt med ljusslingor i träden. Lite bohemiskt och ljust. Eller helt tvärtom. Ha cermonin på kvällen och festen dagen efter i halv-gotisk stil med detaljer i svart och vinrött och ljus i höga kandelabrar. Och så ville jag ha en burlesk-uppvisning!
Men visst skulle jag kunna ha en gotisk och en somrig, bohemisk fest utan att gifta mig.

Tipsa om en bra låt för den nydumpade.
bilder via pinterest

468. Bloggning

▼ VECKA 16: BLOGGVÄRLDEN

Varför började du blogga?
Jag började blogga i slutet av februari 2009 på bloggen idawe, och då var den enda bloggen jag följde Kenzas. Jag antar att jag blev inspirerad av henne samtidigt som jag blev less på Bilddagboken (som ju heter Dayveiws nu). Jag måste erkänna att jag från början hade hopp om att bli lika stor som henne, haha. Men snart insåg jag hur mycket jag gillade det (att skriva och visa bilder) och så försvann den drömmen, det blev liksom inte längre viktigt.

Vad tycker du om bloggar som provocerar?
Jag ser ingen mening med det. Jag har nog aldrig läst en sådan blogg heller. Tycker det är mycket intressantare med bloggar som innehåller starka åsikter, livsfilosofier och så, även om jag kanske inte alltid håller med eller är insatt i just de ämnena.

Vad är ditt mål med bloggen?
Har inte direkt några specifika mål med bloggen, det är liksom bara en av många hobbys typ. För mig är bloggen ett ställe att dela med mig av händelser, saker jag gjort, tankar... Att kunna skriva av mig då och då. Och det är ju alltid kul om i alla fall någon läser, haha.


bildkälla