242 & 243. Ekonomi

▼ VECKA 35: EKONOMI - Bildkälla

Hiss & Diss - Din ekonomi

Blä.
› Min ekonomi suger.
› Dålig på att spara.
› Aktivitetsstödet går snart ut.

Bra.
› Att jag har pengar varje månad trots arbetslös.
› Det går att leva ändå.
 
5 ekonomitips, stora eller små
Jag använde ju upp mitt enda ekonomitips för två frågor sedan! Kan bjuda på ett till, men fler har jag inte. Tänk om innan du köper något! Det vill säga tagga ner på impulsshoppingen, fundera om du verkligen behöver den där prylen eller klädesplagget.

240 & 241. A jar full of money

▼ VECKA 35: EKONOMI
 
Om du vann 20 000 kr i månaden i 20 år, vad skulle du göra?
Wohoo! Vilken lättnad det hade varit. Då skulle jag satsa helhjärtat på studier. Det vill säga spara gärnet och söka one year film making på New York Film Academy (NYFA), en skola i New York och Los Angeles jag inte har råd att ansöka till i nuläget. Jag skulle självklart söka till de skolor jag i nuläget satsar på också. Jag skulle fortfarande jobba, men det skulle vara lättare att satsa på det jag verkligen vill hålla på med (film making). Sedan skulle jag betala av de skulder jag har (körkortet osv) samt göra en fet tatuering, tihi.

Tipsa om något som har med ekonomi att göra
Spara alla kontanter du får i en burk. Jag och Kim gör det, och det är rätt mycket i den där burken nu. Om du inte känner för att spara alla kontanter, välj bara en valör, t.ex. alla tior eller tjugolappar.

237, 238 & 239. Ekonomi

▼ VECKA 35: EKONOMI

Tycker du det är fel att fråga hur mycket någon annan tjänar?
Jag tycker inte det är någon annans bussiness egentligen, men att fråga vänner lite casually sådär skulle inte jag ha något problem med. T.ex. om man har liknande jobb eller så. Många tycker det är en känslig fråga, men jag tycker det kan vara rätt intressant att veta, typ genomsnittet för specifika yrken eller hur mycket en skådis får för en specifik film.

Vad tycker du om att låna pengar till att köpa saker?
Det är idiotiskt. Har man inte pengar att konsumera ska man inte göra det heller. Jag lånade pengar av en familjemedlem för att kunna ta körkortet, i sånna fall tycker jag att det är okej att låna. Eller om man ska köpa hus.

Vad är det mest ekonomiska du gjort i ditt liv?
Jag är inte så ekonomisk av mig tbh. Men att sluta impulsshoppa och tänka efter minst tre gånger innan jag köper något antar jag är rätt ekonomiskt. Och att införskaffa en menskopp. Kommer spara in massa pengar på att slippa köpa tamponger.
Home decor