392. Melodifestivalen

▼ VECKA 5: MELODIFESTIVALEN - Är inte det här temat en vecka för tidigt? Melodifestivalen börjar ju nästa vecka?
 
Är det en tradition i din familj att se på melodifestivalen?
Min familj har nog sett Melodifestivalen så länge jag kan minnas. Aldrig så att det varit årets tv-höjdpunkt, men visst har vi tittat. Mitt intresse har varit väldigt upp och ner, men det sitter så inbitet att se på Melodifestivalen att jag gör det per automatik. 2008 hade jag blivit frälst av rockens värld, och började klassa Mello-musik som skit, men tyckte ändå det var helt okej att titta på. De senaste åren har jag missat en eller två deltävlingar och bryr mig inte så mycket. Egentligen skulle jag kunna skita i alla deltävlingar och bara se finalen.
Vi får se. Dessutom har Kim och jag inga tv-kanaler, haha.
 
Vem har varit bäst och vem har varit sämst som programledare i melodifestivalen genom åren?
Vem som varit sämst har jag inget att säga tillom, tycker samtliga varit rätt likvärdiga. Inget jag lagt på minnet. Mina favoriter har varit Kristian Luuk (speciellt då Björn Gustafsson stod för pausunderhållningen) och Petra Mede. Gina Dirawi var också väldigt bra.
 
 
bild via

387. Kändiscrusher from the past

▼ VECKA 4: BARNDOMMEN
 
Vem var din största kändiskärlek när du var yngre?

6-7 år (1999) - Westlife. Eventuellt någon medlem mer än en annan. Don't ask. Jag förstår inte heller.
11 år (2003) - Dino Jelusic. Han var med i Junior Eurovision Song Contest. Tyckte nog han var söt. Eller något.
12-13 år (2005) - Anakin Skywalker i Star Wars: Episode III - The Revenge of The Sith. Jag drömde att han kom till Ö-vik och blev kär i mig. Och att vi hade sex och alla var avundsjuka. Did not happen. Obviosuly.
15 år (2007) - Pete Wentz, bassist i Fall Out Boy. Avgudade hans klädstil och ville bli bassist pga honom.
16 år (2008) - Tom Kaulist, gitarrist i Tokio Hotel. Min största kändiscrush som tonåring. But those eyes though.

Däromkring började det spåra. Har ju haft hundratals kändiscrusher känns det som.

385. Lite om barndomen

▼ VECKA 4: BARNDOMMEN
 
När lärde du dig prata och vad var ditt första ord?
Mamma har ofta nämnt hur bra och tydligt jag pratade när jag var liten, men jag vet inte exakt när det skedde. Mellan ett och två år gammal i alla fall.
Vet inte vilket mitt allra första ord var, men ett av mina första ord var "dogga". Eh. Det betyder klocka. Min lillebror har också ett roligt första ord. Han sa "doa" åt bulle, haha.
 
Hade du en strikt könssereotyp uppväxt?
Jag tror nog det. Tyvärr. Jag fick dockor, pastellfärgat Lego, Barbies, barnsmink och jag bar rosa, vilket min lillebror aldrig gjorde. Nu var jag inte överdrivet rosa och gullig, med massa puttinutt, men jag tror det var för att min mamma inte tyckte om sådant. Hon gillade klänningar i gammaldags stil med förkläde eller krage då jag skulle vara fin. Men klänning var det ju.
Tack vare att jag hade en lillebror som hade leksaksbilar (jag hade faktiskt en leksakstraktor med flak som jag älskade, samt en traktor i trä som pappa byggt), betydligt mer Lego än mig, kulbana och massa annat kul så lekte jag ju med sådant också. Älskade att leka med både Lego och bilar, men jag älskade också att leka med Barbies och leksaksmat. Det tycker jag är det bästa, att få kunna leka med vilka leksaker man vill, utan att bry sig om vilket kön patriarkatet satt på dem.

Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också.
Jag har ett tips: Lägg ifrån er surfplattan och upptäck er fantasi. På den kommer man långt som barn.