422. Miley // Drown

▼ VECKA 9: MUSIK
 
Om du fick träffa vilken artist som helst, vem hade du velat träffa?
Om jag bara får välja bland artister och inte band skulle jag välja Miley Cyrus. She's kewl. Har ändå varit ett fan av henne (från och till) sedan 2007. Det är ganska länge.
 
Länka din favoritlåt.
Blöh. Det där med favoritlåt ändras ju från dag till dag och humör till humör. Det är omöjligt att bara ha en. Men i det stora hela skulle jag kunna säga Drown med Bring Me The Horizon. Dem lyrics for starters liksom:
 
What doesn't kill you, makes you wish you were dead
Got a hole in my soul growing deeper and deeper
And I can't take one more moment of this silence
The loneliness is haunting me
And the weight of the worlds getting harder to hold up
 
It comes in wave, I close my eyes
Hold my breath, and let it bury me
I'm not ok
And it's not alright
Won't you drag the lake and bring me home again?
 
Who will fix me now?
Dive in when I'm down?
Save me from myself
Don't let me drown
Who will make me fight?
Drag me out alive?
Save me from myself
Don't let me drown

What doesn't destroy you, leaves you broken instead
[...]

421. Min första konsert

▼ VECKA 9: MUSIK

Vilken var din första konsert?
Det var förmodligen Rix FM Festival eller något annat lame, så jag räknar bort allt sånt. Faktum är att jag aldrig riktigt var någon konsert-människa förrän jag var ca 17 år. Förmodligen för att jag hade dålig koll och allt skedde i Stockholm och neråt över 50 mil från mig = dyrt.

Så därför blev jag helt överlycklig då jag läste om att Lady Gaga skulle uppträda på Gröna Lund precis då jag skulle till Stockholm med min familj. Det var sommaren 2009 och jag var 16 år. På den tiden var jag ett stort fan av både henne och pop-musik.
Jag var där med min lillebror och våra kusiner som vi var och hälsade på i Stockholm. Eftersom vi kom dit på kvällen (en minut innan biljettpriset höjdes pga konsert) var det redan fullt, så vi fick stå väldigt långt bak (ganska precis vid karusellen Extreme, som ju inte finns på Gröna Lund längre), men det gjorde mig inget. Jag skulle få se Lady Gaga!
Förbandet hette Hyper Crush och både jag och min bror började lyssna på dem efter detta. Och Lady Gaga var grym! Det blev en del show och massa outfitbyten trots den lilla scenen, och när hon körde en pianoversion av Poker Face kom det verkligen fram hur bra hennes röst är.

Är så himla glad över att jag fått se Lady Gaga live, trots att det "bara" var på Gröna Lund. Efter det har hon ju haft ett par stora spelningar i Sverige, men har prioriterat bort det. Så att se henne på en arenaspelning ligger fortfarande på min bucketlist.

413. Djurparker och fjärilar

▼ VECKA 8: DJUR OCH NATUR
 
Vad tycker du om djurparker?
De är ofta mysiga att gå i och det är fint att se djur på nära håll. Men sedan att ha vilda djur i bur... Det känns fel. Men sedan vet jag inte om det blir dubbelmoral i och med att jag äter kött. De djuren har det ju garanterat sämre. Det finns också bättre och sämre djurparker, men finns det något djur som har det bättre i fångeskap än i det fria? Jag vet faktiskt inte.
 
Finns det något djur du är rädd för?
OMG FJÄRILAR! För att de är sjukt vidriga. De sitter där med sina "vackra" vingar och ser oskyldiga ut. Men egentligen är de lömska monster som flyger och attackerar en. SERIÖST! De är stora och kan flyga. Man är inte säker någonstans. Speciellt inte om de tar sig in i ens hem. Alltså fy.