483. Hade min första telefon i sju år...

▼ VECKA 18: TEKNIK

Berätta om ett teknikprylsköp som var ett komplett misstag.
Teknikprylar är för mig en investering, något jag tänker länge på innan jag slår till. Jag köpte min laptop 2011, och jag vet att dens livstid håller på att rinna ut (laptops är inte bättre än så). SD-kortsläsaren är paj, HDMI-uttaget funkar inte, hörlursingången är glapp och batteriet funkar inte (måsteha laddaren i hela tiden), men jag ska ha kvar den så länge det bara går. Inte bara för att det är dyrt att köpa en ny (tillräckligt bra), utan också för att jag inte vill ha någon ny. Jag gillar den jag har nu. 
Samma med min mobiltelefon. Det tog mig till förra året innan jag skaffade en smartphone. Jag valde en telefon jag redan testat och fått använda,för då visste jag att jag skulle få något jag gillade. Mitt äldsta kusinbarn sa för någon vecka sedan: "När jag fyller år ska jag önska mig en iPhone 6 i silver, fatta vad snyggt! För då har jag faktiskt haft den här (hon håller upp sin vita iPhone 5c) i två år". And I'm like, jag planerar att ha min i minst tre år! Jag älskar min telefon, litar inte på någon annan.

Jag är alltså inget teknikfreak som alltid vill ha det senaste. Jag tycker många prylar är onödiga. Skulle t.ex. aldrig falla mig in att köpa en surfplatta. Eller alla prylar till köket. Riskokare hit och korv-med-bröd-maker dit. Nä, fuck no.

Så det jag vill komma fram till är att jag inte har något misstag. Handen på hjärtat.

Tipsa om en bra teknisk pryl.
Skrivare! Sjukt najs att kunna skriva ut sina egna foton. Till min dagbok duger det med vanligt papper, men till fotoalbum kan en med fördel investera i fotopapper. Sedan brukar jag skriva ut motiv till tröjor med T-shirt Transfer Paper, som stryks på med ett strykjärn på plagget sedan. Det för ljust tyg håller bättre än det för mörkt tyg av egen erfarenhet. Det negativa är att bläck är så jävla dyrt.


Lämna en kommentar!
Det är okej att ha egena åsikter, även om DU HAR FEEEEEEL!
Och till alla som känner för att vara taskiga: buy a cat & GTFO.

Jag heter:
Spara?

E-mail:


Min blogg:


Kommentar:


Trackback