L U C Y

 
Lucy 18·11·18

Det är nästan pinsamt att erkänna att det har tagit mig till nu att orka fota med manuella inställningar. Haha, noob. Älskar dessa bilder på Lucy i alla fall. Vitbalansen var off på hälften av bilderna, men tycker det passade faktiskt.
 
Idag begraver vi min mormor. Kan nästan svära på att det kommer bli en superfin begravning.
Efteråt blir det fika hos mamma med mina släktingar från Stockholm / Malmö.
Och senare på kvällen ska vi fira Kims morfar.
 
Det blir en händelserik dag.

w a t e r m e l o n

 
Har färgat dip dye för femtioelfte gången i mitt liv. Adderade nämligen lite grönt till mitt rosa hår. För att jag har grön färg kvar från när jag hade grönt hår. Känner mig inte 100% bekväm / nöjd / som mig själv, utan snarare som ett förvuxet scene-kid, men Ivy är i alla fall glad (hennes favoritfärg är - liksom min - grön). Men ibland (oftast) vill en helt enkelt inte slänga helt fungerade saker, och i detta fall var det hårfärg.

Veckans bästa dag

 
Min bästa vän Twiggy bor i Norrland igen, vilket gör våra hem bra mycket närmare varann. Men med våra dryga jobbscheman och tighta ekonomier är det ändå inte bara att ses. Men vi lyckades planera in en heldag i Umeå tillsammans i tisdags. Vi möttes på mitten helt enkelt.
 
Vi gick på stan och kikade (habegär habegär habegär), fikade på Espresso House (när vi insåg att Pinchos inte öppnade förrän 16), snackade massa skit (dvs om allt och inget), och sedan åt vi då på Pinchos och det var mums mums mums. Bästa dagen denna vecka.
 
Nu har jag precis avklarat första stängningspasset av tre denna helg. Är redan less, haha. Har faktiskt inte varit ledig en hel helg sedan början av oktober. Kim och jag jobbar om varandra så ofta att det nästan känns som att jag bor själv. Det suger.

Mama, just killed a man, put a gun against his head

Bildkälla: IMDb
 
När mamma fyllde år bjöd jag henne på bio. Vi såg storfilmen Bohemian Raphsody som jag längtat efter sedan första gången jag glimtade trailern.

Den handlar som känt om Queen, och framförallt Freddie Mercury, från början av karriären till den legendariska spelningen på Live Aid 1985. Och den var G R Y M ! Skulle kunna gå och se den igen typ idag. Utan tvekan. Ahhhhhhhhh! Så bra. Se den! Men om jag ska gnälla på något hade jag gärna sett mer av tiden innan de blev riktigt stora.

Fick dessutom en crush på Ben Hardy i rollen som Roger Taylor (trummisen). Dog lite inombords varje gång hans face syntes i bild, heh... Guess I'm never growing up from fangirling. 

♥ Mormor ♥

 
Nu har min älskade mormor tillslut somnat in. Hon blev 97 år gammal. 3 månader kvar till 98.

Det var tisdag och jag hade sovit lite för länge. Ivy behövde få i sig lite frukost innan jag skulle skjutsa henne. Kim var hemma och mådde dåligt.

09:13 ringde mamma. Hon behövde skjuts. Mormor var dålig, de trodde att det här var slutet. Mitt hjärta sjönk ett snäpp, men jag tog det ändå ganska lätt. Det skulle säkert gå bra.
Så körde jag Ivy till farmor (som också är dagmamma). Vi var där 09:50, alldeles för sent egentligen. Svängde in på Jula för Kim ville ha en grej. Sedan hämtade jag mamma (som jag nästan glömt bort att jag skulle i stressen då Ivy bland annat inte ville åka farfars bil).
Jag skulle egentligen titta förbi senare, efter en promenad med en kompis, men jag valde att följa med upp. Vi möttes av en sjuksköterska. Hon var superfin. Alla var superfina mot oss. Jag hade aldrig pallat deras jobb (jag vet det, jag har provat).

Och hon sa att mormor redan hade somnat in. 09:50. Då var jag hos farmor Åsa.
Och jag kände bara att jag borde gått in till Kim och sagt att jag tar Ivy senare. Att han kunde meddela Åsa så fick jag åka och hämta mamma på en gång efter att hon ringt. Då kanske vi hade hunnit. Kanske. Ingen vet. Det gick så snabbt.
Och det är detta som gör mig mest ledsen, att inte få träffa min mormor en sista gång. Vi visste ju att det här skulle ske. Min mormor var gammal. Det senaste året har vi sett henne bli tunnare och tunnare, och minnet har blivit sämre och sämre. Vi var nästan helt säkra på att det skulle ske i år. Och när det väl hände kom det ändå som en smärre chock.

 
Vi fick gå in till mormors rum. Och där låg hon och sov. Hon sov, men hon andades inte. Det var helt tyst. Inte ett ljud. Så märkligt att se en sovande person så stilla, utan andetag.
Hon låg nerbäddad med en tygros i handen. Vi fick sitta där med henne, hålla hennes kalla hand. Jag med mina tårar, och mamma med en lugn röst.
När de bytte mormors tröja till en annan, finare, fick vi sitta i allrummet och fika yoghurt och macka, té och saft.
Sedan fick vi sitta intill mormor en sista gång.

Jag har haft turen att inte behöva förlora så många nära. Morfar dog innan jag föddes. Farmor, min morbror; jag var ganska liten då. Farfar. En del musiker som dött har tagit hårdare på mig än egna släktingar. Jag måste säga att mormor är det dösfall som stått mig närmast. Det är en märklig upplevelse.
Jag hoppas att hon har det bättre nu, utan lidande.
 
Vi ses i nästa liv ♥

♥ Ivys 3-årsdag ♥

 
♥ 12 & 13 juli 2018 ♥

Eftersom det blivit så trångt hemma hos oss föregående födelsedagar bestämde jag mig för att dela upp firandet av Ivys 3-årsdag. Dagen innan Ivys födelsedag hade vi några gäster mitt på dagen (min mamma, en kompis till mig och en kompis till Kim), och några gäster på kvällen (min kusin med familj, samt ett par kompisar till mig). Och självklart skulle hon ha favoritklänningen från förra året. Den har ju både glass, hamburgare och godis på sig!
Dagen därpå, på Ivys födelsedag, åkte vi ut till Ivys farmor och farfars stuga och firade med Kims släkt med grillning.

♥ Ivys 2-årsdag ♥

 
♥ 13 juli 2017 ♥

Tänkte visa bilder från Ivys 3-årsdag, men då kände jag att det är lika bra att köra en ännu längre throwback till 2-årsdagen först.
Både min släkt och Kims släkt var på plats. Huset fullt. Fyra av Ivys tremänningar. Bjöd på massa gott fika, bland annat hemmagjorda munkar.
Dagen efter kom morfar, Nina och låtsaskusin Josef på besök.

Antingen eller

Photo: Jason Lee

Hittade en kul antingen-eller-lista hos missbabypeaches

Inkluderar mina motiveringar för att göra inlägget mer personligt.

Välja året du dör | Välja hur du kommer att avlida?
- Känns som att det är mer stress i att veta när en kommer dö än hur.

Ha gratis Apple produkter för resten av ditt liv | Ha gratis Wi-Fi vart du än går?
- Jag har en iPhone, men om jag ska vara ärlig är jag inget större fan av Apple.Wi-Fi tho...

Fullfölja din största dröm | Ta tillbaka det som du ångrar allra mest i livet?
- Det finns inget i mitt liv som jag ångrar tillräckligt mycket för att jag ska välja bort min högsta dröm för att få det ogjort?! I only regret things I didn't do. Det finns inget att ta tillbaka. Allt som varit har gjort mig till den jag är idag. Klyshigt, men sant.

Kunna läsa andras tankar | Kunna förflytta dig lika snabbt som ljuset?
- Att kunna läsa tankar känns bara obehagligt. Jag tror inte jag har psyket för det. Vara supersnabb känns mer användbart. Nästan som att teleportera sig.

Ha presentkort värda fem miljoner kronor | Ha två miljoner kronor som rena pengar?
- Jag vet att det finns presentkort till det mesta, men det känns ändå väldigt begränsat och väldigt köp-köp-köp.

Vara bästa kompis med din favoritkändis | Dejta din kändis-crush i två år?
- Denna var svår. Grejen är att jag har så himla många kändis-crusher, då är lättare att bara bestämma att Miley Cyrus är min nya BFF.


So sexy! Bildkälla

Gratis bensin i 25 år | Äga din drömbil?

- Egentligen är gratis bensin rimligare då jag kan ta över tankningen till alla bilar i min närhet, men jag är mitt uppe i en skilsmässa mellan mig och min första bil (och vårt förhållande var inte bra) och att hitta en ny bil är bara så himla tråkigt. Så mycket saker som ska stämma. Pris, ort, skick, milantal... UGH! Då är det så mycket lättare att bara ta drömbilen. Just nu är jag helt nere i Toyota C-HR. Uuuuuuuhhhh, så het. Orkar inte.

Vara osynlig | Se in i framtiden?
- Ugh, tror inte att jag skulle må bra av att kunna se in i framtiden. Man ska inte veta, that's the point. 


Fortsätta ditt liv | Börja om från början?
- En del av mig vill börja om (om jag får behålla kunskap och minnen från detta liv), men jag är alldeles för lat för att behöva göra om allt igen. Lära sig gå. Inte kunna engelska. Behöva äta alla äckliga skolluncher och dra ut tänder igen? Nej tack!

Spela basket i klackskor | Fotboll med rullskridskor?
- Dels för att basket är roligare (vill jag minnas från alla jobbiga idrottslektioner), och dels för att jag inte litar på mig själv i ett par skor med hjul. Hell nah.

Kunna kommunicera med djur | Kunna prata och förstå alla språk i hela världen?
- Att kunna språk är hett. Att få den kunskapen bara sådär skulle vara guld värt. Oh, the possibilities! Detta är lätt topp tre i superkrafter-jag-vill-ha.