Jag vill byta efternamn

 
Hej, jag heter Ida Vestin. Vestin. Det är så himla tråkigt. Dessutom:

Kim har ett taget efternamn sedan 2014, vilket är det efternamn även Ivy fått. Vet inte om jag vill skriva det här eftersom det är så unikt, men kan säga att det är The Hobbit-inspirerat. Förut var tanken att jag skulle ta samma efteramn (om jag fick för Kim), men nu vet jag inte.

Vad jag vet är att jag och min bror inte längre delar efternamn med någon av våra föräldrar. Mamma tog tillbaka sitt gamla efternamn och min pappa tog Ninas efternamn när de gifte sig (vilket jag förstår, för det är supersnyggt). Och av mina 13 kusiner på pappas sida är det bara tre av dem som heter Vestin.
Så jag vet inte, Vestin saknar liksom mening på något sätt.

Jag vet också att jag inte kommer byta till mammas efternamn. Jag har svårt att identifiera mig med det. Det känns väldigt "min mamma" eftersom hon hetat det större delen av mitt liv, men det var min biologiska mormors efternamn och för mig var hon aldrig min mormor (min mamma var fosterbarn / adopterad).

En del av mig vill ta Kim och Ivys efternamn, men en del av mig vill hitta ett eget namn. En stor del av mig vill ha samma efternamn som Ivy, men en lika stor del vill ha kvar V:et, eftersom det har en stor betydelse i varför Ivy heter som hon gör.

Dilemman. Tankar. Peace out.

Jag skrev mitt namn i vattnet så du vet var jag finns

 
Kent kom till Örnsköldsvik igår. Jag var där. Det var fint.

kent. Kan vara de enda svenskspråkiga i musikvärlden jag gillar (bortsett från enstaka låtar). kent är också det enda bandet som följt med mig sedan jag var barn. Minns inte ens någon specifik ålder (men att V&A släpptes år 2002 kan vara en hint), bara att de spelades på radion, och var det något jag älskade som barn förutom pop så var det radiorock.

Så, jag har gillat kent i typ 15 år, ändå tog det till i gårkväll innan jag fick se dem live. På deras sista turné.

Cyklade dit en kvart efter insläpp. Otaggad och ensam. Hade liksom accepterat att jag aldrig kommer få se kent live efter att ha missat biljettsläpp både en och två gånger (tredje gången gillt blev min räddning), men mest var det nog ensamheten (varför gillar nästintill ingen jag känner kent?). Men när jag väl stod där kändes det rätt bra ändå. När de började spela kändes det ännu bättre.
Stod rätt bra till och det var najs. Bästa var Mannen i den vita hatten. Jag är nöjd. Har tappat förmågan att skriva om konserter, så bilderna får stå för allt som är osagt.

PS. Lät mina naglar inspireras av Egoist-omslaget (för att Då som nu för alltid inte bidrog till någon nailspo) kvällen till ära. Tänkte dedikera dem ett eget blogginlägg, men rosen blev en katastrof, so I rather not.

Riksfinalen av NOOmaraton 2016

Utanför Filmhuset // Hos min kusin

Hej alla! Min lördag nere i Stockholm var helbra. Grymt trött efter en Ivy-vaknade-mitt-i-natten-natt följt av en natt på en södergående buss, men glad ändå.

Riksfinalen av NOOmaraton 2016 ägde rum på Filmhuset / Svenska Filminstitutet och det var sååå många bra filmer som var med och tävlade om det slutliga priset. 31 totalt. Beslutsångesten då vi skulle rösta fram vilken film som skulle få publikens pris alltså. Ville rösta på minst 10.
Som jag sagt både här och där vann vi inte i någon kategori (vinnare, publikens val samt två hederspriser), och det var inget jag räknat med heller. Mitt pris var att få komma till Stockholm och se vår film på bioduk inför publik. Det var coolt. Fett najs. 10/10 wanna try again.

Tog nattåget hem igen samma kväll eftersom jag jobbade dagen efter (igår, söndag), men innan det hann vi med ett besök hos min kusin och hans pojkvän. Vi hade lördagsmys. Såg våra NOOmaraton-favoriter och ett avsnitt av Mordet starring Gustav (kusinens pojkvän). Helbra.

Bubblegum & Blood


Har redan offentliggjort min nya hårfärg på Instagram, so here's one for le blog. Äntligen färg igen! Jag har haft delvis eller helt färgglatt hår sedan 2010 och jag älskar det. Nästan så att jag inte ens klarar av att vara utan färg. Var så himla less på det bruna jag haft genom hela 2016, som dessutom blivit tvärrandigt av alla omfärgningar. LOL, snyggt. Men nu så. Rött och rosa! Awesome! Min kompis Izabell (som numera jobbar på min favoritsalong Ödlan & Brorsan) fixade det åt mig. Love it! Kopierade min favoritmodebloggare rakt av bara #noragrets

Höstens lista

 

Beskriv din höst i tre ord.
Taggad, men fryser.

Vad är det bästa / sämsta med hösten?
Det sämsta är att det sakta men säkert börjar bli kallt. Regnrusk och blåst då en måste gå ut. Att motivationen till att ta promenader (eller gå ut över huvud taget) börjar sina. När det är november och allt blivit grått. För många ej avklarade punkter på bucketlisten, men för få dagar kvar av året.
Det bästa är början av hösten, då det börjar bli småkyligt men inte för kallt. Feta halsdukar, lager-på-lager, äppelpaj och varm choklad. Tjejkväll på stan. Att äta glass direkt ur burken framför avsnitt efter avsnitt om kvällarna. Dofterna utomhus. Skogsutflykter. Lönnar i eldiga färger. Min födelsedag. Halloween. När julpeppen börjar komma. Börja planera julklappar, och presenter till Kim och mamma som snart fyller år.

Hur höstmyser du?
I tanken: Skogsutflykt till skogen (eller något annat mysigt ställe), som förra året
I verkligheten: Filtmys i soffan med något mumsigt (och onyttigt, hehe) och en film eller serie (vilket är awesome året om, mennnnn).

2010 // 2016

Hur ser din höstoutfit ut?
Svarta, skinny jeans och min feta, stickade kofta (också svart). Förmodligen en cool tisha. Den kan vara färgglad. Men helst typ vit / grå. Har en munkjacka under skinnjackan + en fet halsduk tills det är kallt nog att byta till vinterjackan.

Vad har du på TO-DO listan just nu?
• Klippa vloggar.
• Städa kontoret.
• "Inför nästa höst". Shit is getting real.

Bästa musiken för regniga dagar?
Här är några fina:
♫ Hurricane - Parachute
♫ Monster - Meg & Dia
♫ Heavydirtysoul - Twenty Øne Pilots

 


Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?
Hösten är en tid för serier. Alla säsongsstarter, damn. American Horror Story är ju givet. Sedan har vi Gotham, The 100 och The Walking Dead (glöm inte Fear The Walking Dead while you're at it).
Kim och jag började precis se Stranger Things. Känns som att det är något för höstrusket. Och har ni inte sett Mr. Robot tycker jag att ni ska binge-watcha serien NU, även om det är en sommarserie. Så. Fett. Bra.

Vad är den höstigaste maträtten?
Äppelpaj.

Var hänger du helst under helgen?
I soffan. Med en filt. Och en Kim. Och en bra film. Någon helg då och då hittar jag gärna på något festligt. Behöver dansa. Blir så rastlös av att bara hänga i soffan. Var och varannan helg händer det dock att jag jobbar.

Ivy förra hösten


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
Men jaaaaaa! På lördag blir det en snabbvisit i Stockholm i händelse av riksfinalen av NOOmaraton (tack till Film Västernorrland som payar). Två veckor senare drar jag till Luleå (aldrig varit där, OMG) och firar min kusin som precis fyllt 30. Kusinpartaj! Tagga!
Och till sist - DRUM FUKKEN ROLL - I november flyr jag och brorsan landet för att se Twenty Øne Pilots! AHHHHH! PEPPENNNNNN! Det var slutsålt i Stockholm så vi ba, fuck it, vi drar till nåt annat land då. Han har har endast varit utanför Sverige en gång (när han var 9) så det blir kuuuuul. Och Twenty Øne Pilots! Fuck yasssss!

Hur förbereder du dig för vintern?
Jag köpte en fet vinterjacka i våras som faktiskt är skapt för minusgrader, så atte... Men januari lär komma med en smällkall käftsmäll vilket fall. Jag hatar minusgrader. Försöker peppa julen.


R.I.P. tröjorna

 
Jag tvingas göra slut med mina favvisar (oh well, två av dem)! Mina bästa tröjor! Jag har städat ur mina garderober och de uppfyller tyvärr inte kriterierna för att få stanna längre. Sadly enough.
Killstar-tröjan.
Jag brukade inte vara så kräsen, like "Lite fade:at tryck är ju bara grungigt coolt, right?". Men detta är en Killstar-tröja. Pitch black, med riktiga sömmar och felfritt, kritvitt tryck. Den ska inte se ut som den gör nu.
Din nya titel blir träningströja.
 
UNIF-tröjan.
Jag har sölat foundation på den?! Jag måste rädda den! LOL på att den köptes urtvättad och hålig, men en beige fläck får mig att vilja kassera den. DET SER UT SOM ATT JAG SÖLAT SÅS PÅ DEN MEN JAG GILLAR JU INTE ENS SÅS! DET ÄR OACCEPTABELT. Trodde att det skulle gå bort i tvätten, men inte ens lite försvann?
Jag ska rädda dig!

Hashtag årets mest meningslösa inlägg. Skadorna syns ju typ inte ens på bilderna. SMH.