"Inte alla män"

 
Bildkälla

Ni vet då folk snackar, ofta inom feminismen, om machokulturen eller om en eller flera män som t.ex. begått våldsbrott... eller något... och så vidare... Och så kommer det någon som påpekar "Men inte alla män!". Haha, alltså suck. Men, duh! Såklart inte alla män! Alla som heter Ida gillar inte pulled pork heller (jag heter Ida... och gillar pulled pork... men alla Idor gör inte det). Människor är rätt bra på att ta saker för givet annars, så varför inte göra det även i de här fallen? Eh? 
 
Eller då någon pratar om något relaterat till kvinnors rättigheter, något ämne där kvinnor råkar ha det lite svårare eller något annat med fokus på kvinnor (för att vi kanske bara kände för att snacka om något kvinnligt, I dunno), och så måste någon flika in "Men männen då?".
*facepalm*
Jo, absolut, men måste männen alltid få vara med då? Den här gången var det en kvinna som fick ta plats, let her goddammit. Ni måste inte bli butthurt bara för att ni inte fick vara med idag. Det är som att säga "Ah men HIV då?" då vi uppmärksammar cancer. Båda är viktiga, men nu handlar det inte om det, okej? En ska inte behöva ursäkta sig med att det finns större eller värre problem eller ämnen varje gång man snackar om ett annat. 
 
Jag är helt för jämställdhet. But this is ridiculous. Är (de) män (som kommenterar sånt) verkligen så rädda att världen ska tas över av kvinnor (om det nu skulle vara så farligt). Har aldrig hört någon inflika "Men inte alla kvinnor!" då någon snubbe slänger ur sig "Haha, alltså brudar är så, så, så... och de kan inte hantera..." (sorry, jag kan faktiskt inte komma på något konkret för jag är för awesome, men ni fattar... väl?). I mean, just saying... Dudes, please! :*

PS. Not all men, but yes all women.▾ Bunny säger:

Alltså det är så jävla enkelt, egentligen!

2015-10-13 ✖ 09:34:50
http://bunnydrugz.blogg.se/
▾ Twiggy Lundberg säger:

Klart att människor inte häver ur sig "alla kvinnor då?" eftersom det alltid är dom det pratas om.. Jag tycker att båda könen bör tas upp, särskilt i skolor då man är som mest känslig.

Svar: Haha, nu var det ju inte riktigt så jag menade just där. Men klart alla könens problem Ska tas upp, men ett problem ska inte behöva tystas ner bara för att det finns andra :O. Så som jag menade här: "Men inte alla män", "Jo visst, men just i detta fallet handlade det inte om dig". - - - Tycker man ska diskutera genus, könsroller och feminism i skolan ja.
Ida ☯ the sky under the sea

2015-10-13 ✖ 11:21:59
http://shadowoftheday.blogg.se/
▾ sandra säger:

Bra inlägg!

2015-10-13 ✖ 12:09:21
http://www.sandramusic.spotlife.se
▾ Ida D säger:

Ja, håller meeed, blir så lack. Det är obehagligt allt som sägs, för det speglar verkligheten så mycket. När folk säger t.ex.: alla män är potentiella våldtäktsmän. Så är det många som ba: NÄÄÄÄ, han skulle aldrig, eller han skulle aldrig. Men fan, fatta att brorsan, farsan, pojkvännen och polaren inte behöver vara den "ängeln" som du ser. Människor gör så hemska saker trots att de inte alltid är hemska. Och vem är då till sist den som våldtar om det inte är dem som är nära någon i hjärtat?
Läste i nån bok, antingen Flickan och skulden eller Våldtäkt och romantik (har den senare om du vill läsa den) att det blir så lätt att folk säger allt möjligt om våldtäktsmännen, typ KASTRERA DEM osv.., men sen inte vill ens veta om att det skulle vara nån som faktiskt bara är en helt VANLIG och "NORMAL" man.

Men nåja, många bäckar små. Heja dig som skriver och nämner det i bloggen!

Svar: Precis! Skulle nog kunna tänka mig läsa den boken, ja!
Ida ☯ the sky under the sea

2015-10-13 ✖ 18:04:02
http://idreaido.blogg.se/
▾ Anna Röd säger:

EXAKT!!! Bra skrivet!!

2015-10-14 ✖ 13:58:05
http://www.xn--annard-0xa.se
▾ Ida D säger:

Jag tar den med till december när jag förmodligen är hemma en sväng :)

Svar: Okej, fint :)
Ida ☯ the sky under the sea

2015-10-16 ✖ 22:50:52
http://idreaido.blogg.se/

Lämna en kommentar!
Det är okej att ha egena åsikter, även om DU HAR FEEEEEEL!
Och till alla som känner för att vara taskiga: buy a cat & GTFO.

Ditt namn:
Hänger du här ofta?

E-mail (om du vill):


URL (så att jag kan hälsa på hos dig):


Oh shit, what's in the bucket?


Trackback