Norrlandsresan


Minns ni filmkursen jag gick i under september / oktober? Här är filmen vi gjorde! 
Se filmen först, läs nedan efteråt. 
 
Grundidén var "pinsamma saker som kan hända på en buss", sedan skulle dett spåra i slutet, så tanken från början var att hela filmen skulle utspela sig på bussen. Men vi lyckades inte få alla bilder vi behövde medan vi hade chansen, och jag som skulle fota blev ju dessutom åksjuk så jag fick överlåta fotografjobbet till de andra. Oflyt. Men så efter många om och me hjälpte Anna oss med en ramberättelse för att få allt att funka i alla fall, så filmade vi klart resten av filmen på en kväll (jag fick äntligen vara fotograf) och here it is!

klippet är olistat, här är direktlänken till klippet 

As I'm dreaming of you

 
Ligger här och lipar som ett litet barn. Inte för att jag känner mig värdelös som inte orkar ta hand om mitt barn pga feber, och inte heller för att bebisen i fråga är bråkig och vägrar äta från mig, utan för... musik... För att musik finns och kan vara helt otrolig.
 
 
Den här listan skapades 2012. Tillägnad Kim. Och mig. Oss. Det faller sig naturligt att det mesta är från vårt första år tillsammans, för sedan mognar känslorna, och fastnar i låtar mer sällan. 
Och nu ligger jag här och försöker svettas ut febern samtidigt som musiken tar mig tillbaka i tiden - till de vi var för så längesedan men det hade lika gärna kunnat vara igår - med sådan känslomässig kraft att jag inte fattar hur det är möjligt. Alltsååååå shfgihfgkllihd! Musik! Fuck! Vad är verkligt? What is life? Them feeeeeels! SAVE ME! Ahhhhhhhhhhhhhh! Musik! JAG ÄLSKAR MUSIK! But damn, it's killing me, killing me, and it won't stop!!!!!!

Julinfluensan


Titta vad fint det var ute i morse! Alternativ rubrik: Vintervitt.

God jul på er! Hoppas ni mår bättre än jag! För alltså... Det hände en sak... Efter Kim och jag sett Star Wars i fredags tyckte jag att det var rimligt att vara ledsen över att det var fem hela dagar till julafton med noll saker inplanerade så när som onsdagen (igår). Min hjärna blev rastlös deluxe, like what am I going to do?! Rulla tummarna?! Så livet ba: 
Du beklagar dig över lugn och ro som om det vore smuts, 
en annan hade bytt med dig på stuts. 
Men om du önskar något att dagarna fylla, 
Varsågod, men jag tvivlar på att det din vecka kommer förgylla. 
Detta något kommer däremot få din panna att glänsa. 
BAM! Här får du ett stycke influensa! 
Tack så mycket livet! Inte. 
Alternativ rubrik: Be careful what you wish for.

Eller så var det helt enkelt bara på tiden att jag skaffade mig ett "värsta julminne" (se jullistan i inlägget nedan), för detta kvalar lätt in sig på första plats. Inte för att jag tyckte att det behövdes... Jag har ju inte längtat efter just denna julafton sedan september för intet, men aja.
Är inne på min femte dag med feber nu. JAG HATAR FEBER! Ligger och whinar som om jag vore Draco Malfoy. På riktigt. Innan jag blev tillsammans med Kim hade jag nästan aldrig feber, och om jag hade det varade den bara i ett dygn. Högst. Nu menar jag självfallet inte att det  på något sätt är Kims fel, haha, jag undrar bara om det var något som hände 2012 / 2013 som gör att jag numera råkar ut för feber och dryga sjukdomar minst en vecka i streck varje år? Eller är det så simpelt som att jag blev "gammal" (fyllde 20, haha). 
Nu känns det som att jag aldrig kommer bli frisk. Har ingen aptit, allt smakar beskt, magen är öm av hostande och jag är ledsen för att jag inte kan ta hand om Ivy (har barnvakt då Kim jobbar). Jag saknar min bebiiii! 
Alternativ rubrik: A fever you can't sweat out.

Vårdcentralen har i alla fall beordrat mig att knarka Alvedon för att hålla febern nere, so that's what I'm going to do. Bara för att ändå kunna vara med och fira jul som planerat. Egentligen är jag lite skeptisk, jag tänker av någon anledning att tabletterna bara kommer skjuta upp kroppens egen läkningsprocess och dra ut på det hela... Typ som när man skjuter upp mensen genom att äta "fel" p-piller... Haha, I dunno... Tycker bara det är läskigt med medicin... och att mixtra med kroppen... the unknown...
MVH IbelieveInMagicInstead

Hoppas ni får en fin kväll! 


God jul!

 
Mitt första julminne - Jag minns att jag var småsur över att jag var tvungen att ha en stickad tröja ovanpå finkläderna julafton 1995 för att jag var förkyld. Jag var tre år då och det är det enda jag minns från den julen. 
 
En annorlunda jul - Förra julen. Den spenderades i Thailand med Kims familj. Dessutom var jag gravid. Och vill minnas att jag bland annat åt bläckfisk till middag... So gross! 
 
Det bästa med julen - Mysfaktorn och att ge / slå in presenter. För varje inslaget paket får jag något slags mysigt lyckorus och längtar sönder till julafton så att jag får ge bort dem.
 
Vad önskar du dig i julklapp? - Allt och inget. Jag har en önskelista på tumblr, där jag postar saker jag vill ha allt eftersom jag kommer på, men på något sätt känns allt egentligen rätt oviktigt. Har listan för min egen skull i första hand och lägger till saker med inställningen att jag vill köpa sakerna själv någon gång, snarare än att jag förväntar mig få sakerna av andra. 
Men ett vitrinskåp och nya köksstolar ligger väldigt högt upp på listan. Och att vår lägenhet ska börja kännas som ett hem någon gång, för nu känns det mest som att vi lever i ett opersonligt kaos.
 
Bästa julminnet - Julen 2013 var fin. Jättefin. Kim och jag bodde i våran mysiga lilla lägenhet i Ås och under efterdagen var vi hemma hos mina föräldrar. Jamie var med och gick nyfiket runt och snusade på alla paket. Vi fikade, såg Kalle Anka och öppnade julklappar. Det var den sista julen vi var tillsammans som en hel familj. Resten av kvällen var vi med Kims släkt. Tyckte mycket om den julen.
 
Värsta julminnet - Jag har nog inget dålig julminne. Förra året firade jag inte jul på julafton men vet att jag var rätt less. Fick synbortfall (brukar få det innan migränanfall) på flytande marknaden utanför Bangkok och bilresan till och från tog sjukt lång tid och jag behövde äta NUUUU (hallå gravid) and on top of that var trafiken inne i stan var kaos... Så det var rätt sämst. Fast om det inte hade varit för den här frågan hade det varit glömt nu.
 


En favoritjullåt - I år har det nog varit Fool's Holiday - All Time Low , men kolla in det här inlägget för fler alternativa jullåtar.

En favoritjulfilm - Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001), Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002), Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) och The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005) förknippar jag alla med julen. Mysfilmer!

Kollar du på Kalle Anka? - Japp. Ser det av vana och har bara missat det en gång (samt början några gånger av diverse anledningar), och det var förra året då jag var i Thailand.

Vad blir det för outfit på julafton? - Brukar vilja vara fin på julafton, men inte jättemycket uppklädd. Fint men mysigt. Hade tänkt ha högmidjade, svarta byxor och en kort tröja (den här tror jag). Annars drömmer jag om den här klänningen. Men vill inte köpa något nytt, ochsen tror jag inte att jag skulle använda den mer än en gång.
 
En present du blev extra glad för - Har fått många fina presenter, speciellt de senaste åren. Mina Essence rödvinsglas och Gaissa highballglas från iittala till exempel. Men inget slår väl ändå julen -94 då jag fick Björne I guess. 
 
Mina favoriter på julbordet - Det mesta på det traditionella julbordet är enligt mig oätligt, haha. Det enda jag äter är köttbullar (mammas), prinskorv, tunnbröd, vörtbröd (Pågens Julefröjd, mums) och julmust. Lindorkulor från Lindt till efterrätt, tack! 
 
 
När vill du att första snön ska falla? - Jag är inget stort fan av vintern, men i december får det gärna vara någon decimeter fluffig snö.

En viktig jultradition - Julmust. Helst från Zeunerts. Tycker inte den är lika sötsliskig som de vanliga från Nygårda osv.

Hittade listan hos Julia, men lade till några extrafrågor, hehehe.

Empire poppin, rebels droppin

 
Det är hela tio år sedan (plus lite till) min brorsa och hans kompis lärde mig en massa om Star Wars och konverterade mig till ett fan. Ett tag senare hade Episod III premiär och jag blev kär i Anakin Skywalker (eller kanske snarare Hayden Christensen just i den rollen just i den filmen). Alltså sådär jättetöntigt kändiscrush-kär. LOL. Men det får man vara om man är 12 år (23 också för den delen). Numera hatar jag den där brunlockiga pojken pga obvious reasons (titta på filmen).

2005 trodde jag att det aldrig skulle komma någon till Star Wars-film. Och när de annonserade ut att det skulle komma ännu en episod suckade jag bara, men ju närmare premiären vi kom desto mer pepp har jag blivit, och ännu lite till då jag och Kim tittade genom Episod IV-VI igen (orkade inte se Episod I-III pga all politik hehehehehehehe).

But tonight is the night! SÅ PEPP! Har min Storm Trooper-tröja kvällen till ära. Gjorde den med t-shirt trasfer paper för några år sedan men blev missnöjd både med tröjans passform och med trycket att jag knappt använt den, men nu så.

Nu måste vi åka!
 
Update: Den var braaaaa! Seeeee den! Räcker det? Älskade att jag inte riktigt visste vad jag hade att vänta mig, för med de andra filmerna har jag i princip vetat hela handlingen innan. Hade önskat lite fler svärdfighter bara, det är ju det bästa.

Jag är en Storm Trooper (du behöver 100 gram fantasi för att se)

 
Jag går runt i vardagsrummet med en låda på huvudet och nynnar på Darth Vader-låten.
Jag: "Jag är en Storm Trooper!"
Tar av lådan (skrattar eventuellt åt mig själv).
Jag: "Alltså sorry Kim, för att du har en så omogen flickvän"
Kim: "Det är ju därför jag tycker om dig"
Jag: "Jaha, så du ba 'Vad omogen hon är, henne satsar jag på'"
Kim: "Ja... Kanske"

Kim fyllde år idag. Av mig fick han två muggar i glas från Granit och två biobiljetter (den ena är till mig, muhahahah) till Star Wars Episode VII: The Force Awakens på fredag. Asbra.

Hej igen

Min lilla prupp är fem månader nu, det är iskallt ute och jag längtar till julafton som om jag vore ett litet barn.
 
Har varit borta från bloggen lite mer än en månad nu, bortsett från fyra ynka inlägg (fast två av dem var tidsinställda sedan innan så de räknas inte riktigt). Det har faktiskt varit väldigt skönt. Välbehövligt. Faktum är att jag knappt suttit vid datorn alls, vilket kanske låter jättebra om det inte vore för att jag fortfarande varit en flitig användare av telefonen... Den senaste veckan har jag dock lagt även den åt sidan lite mer än vanligt eftersom jag började läsa en bok (!). Den är inte ens särskilt bra, men kan ändå inte släppa den, haha. Bara inte du heter den, av Katarina von Bredow, och handlar om en tjej som blir kär i en nära väns kille och jag är så arga på dem att jag typ vill kasta iväg boken! Gah! 
 
Jag är dock inte här för att snacka om boken, utan hur jag tänkt fortsätta med bloggen. För jag vill blogga. Inte varje dag, men kanske varannan. Kanske oftare, men högst troligast mer sällan. Till att börja med måste jag radera alla oskrivna regler jag har. Typ som att jag inte kan ha två inlägg om naglar samma vecka, eller skriva två långa inlägg på raken. Det är inte en dödssynd att ha en selfie som bild två dagar efter varann, gahd! (måste skriva som det uttalas, annars kommer alla läsa "god" som i att något är gott, nein liksom) Jag tänker låta mina inlägg ta den tid de tar, och det måste få vara okej (enligt mig själv, för det har det inte varit innan). Om jag vill skriva ett inlägg om social fobi (det vill jag) får jag räkna med att det kan ta några dagar, för jag får liksom skriva lite i taget då jag får tillfälle, att sätta sig ner och skriva en hel timme finns inte längre. Och då får det hellre eka tomt här under tiden, istället för att jag ska behöva stressa fram något simpelt inlägg - som också måste bli perfekt - tills jag är färdig med det långa välskrivna för att mitt huvud inbillar sig att jag måste det (för ingen annan kräver ju det, I'm not Kenza). Puh. Nej. Inget mera sånt.
Det var förresten någon som trodde att jag fått bloggtorka, men så var aldrig fallet. Jag har massa saker jag vill skriva om och flera inläggsiddéer jag vill förverkliga, om än inget storslaget. Jag behövde bara få prioritera bort bloggen ett helt tag, och jag kommer fortsätta göra det ibland framöver också. So many dreams, so little time!

Åh, vad jag haft för mig under denna gågna månad? Stockholmsbesök, bebisgos, julklappsinslagning, promenader, bullbak, filmmys, jullängtan deluxe, One Tree Hill-nördande, senaste Hunger Games på bio, spraymålnings-projekt, fotoalbumspyssel... IDEK! Som om inte vara mamma på heltid räcker?! ;)

Jag hatar kläder


Jag skulle kunna säga att jag hatar min kropp, men det gör jag inte, jag tycker om min kropp. Det är kläder jag hatar. Och butikernas utbud av storlekar, i detta fall H&M.

Köpte nya byxor igår. Svarta högmidjade. Fina. Men gah, storlekarna? Provade två olika. Storlek 36 fick jag preeeeecis på mig, men var tvungen att dra in magen rejält för att kunna stänga igen. De satt supertight över benen (positivt), men kände mig som en överstoppad korv och kunde knappt andas. 38 gick på nästan för lätt och satt tight men inte sådär perfekt tight som jag skulle vilja... Faktum är att de till och med var lite lösa i midjan. Så, vart finns storlek 37? #i-landsproblem 
Det är samma med skor. 37,5 är den perfekta storleken för mina fötter. Man ba, why? Och då har jag ändå privilegiet att passa in mitt i the common storleksspektrat (34 - 42 / XS - XL).

Det blev storlek 38 i alla fall. Litar inte på att storlek 36 kommer gå ut sig så pass mycket att de blir behagliga att ha på sig. Lida pin för att bli fin? Haha, aldrig! Vägrar att låta ett klädesplagg plåga mig. It's not worth it. Att de är lite rymliga i midjan är ju bara till min fördel, kommer inte ha några problem alls med att få plats med all mat nu till jul (inte nödvändigtvis julmat). Jättebra!  

Jag och min larv (för ett år sedan)

Jag för ett år sedan och sms mellan Kim och mig då.
 
Wah! Glömde helt bort att jag hade tänkt uppmärksamma årsdagen för Kim-och-jag-fick-veta-att-vi-var-gravida. Inte så konstigt att jag glömde egentligen eftersom jag har bloggpaus och det är meningen att jag ska lägga bloggen i glömska. I alla fall, det var en dryg vecka sedan nu, den 21 november.

Den 21 november 2014 tog jag ett graviditetstest efter att ha gått runt i en veckas tid och varit nojig över utebliven mens (läs mer om det här). Testet visade positivt och knappt 8 månader senare klämde jag ut en liten Ivy.
De första månaderna var det väldigt ofattbart, det syntes ju liksom inte. Inte alls. Minns bara att jag var extremt hungrig hela tiden, vissa mornar kunde jag inte kliva upp ur sängen om jag inte fick äta något först. Hatade det. Hatade att jag blev hungrig så fort efter att jag ätit, för jag hatar att lägga tid på att fixa mat. Att behöva tänka på att få i mig bra mat och tillräckligt med näring gav mig ångest. Ibland kändes det som att jag inte fick tänka på annat än att äta. Blev galen.
Om jag ska vara ärlig tyckte jag inte om att vara gravid alls. Eller, det är klart att jag var glad och tyckte det var häftigt och så, och jag älskade när magen blev stor och jag kunde känna sparkarna, men allt som kom med det... Och jag hade ändå en lättsam graviditet. Men det var skönt då det var över. Ivy är roligare (och jobbigare, haha) här på utsidan ♥