Thailandstankar


Innan jag åkte hit hade jag aldrig varit utomlands på vintern förut, och aldrig varit till ett varmt land eller stat. Därför föreställer jag mig att Sverige har högsommar just nu. Men så läser jag statusuppdateringar om -18C och -22C. Jag kommer få en kallchock då jag kommer hem. 
På tal om hem. I söndags hade jag hemlängtan. Det var nog mest en längtan efter svensk sommar och svensk mat, mer än Sverige i sig. Och allra mest var det en ångest och det-är-så-himla-jobbigt-att-leva-känsla. Solen var för varm, strandbesöket för långt, varm mat för illamåendeframkallande och Thailand för Thailand.
Det var skönt att vakna upp dagen därpå och bara vara nöjd med nuet. Nu är jag mest rädd att de kommande 9 dagarna kommer att gå alldeles för fort. Men jag försöker att inte tänka på det så mycket.

En annan sak jag stör mig på här (och alltid annars på resande fot) är att det inte finns någon källsortering. Att slänga glas och aluminium i vanliga hushållssoporna tar emot något enormt för mig som källsorterar per automatik, men det finns inte så mycket annat att göra. Hemma blir jag besvärad då någon slängt en plastpåse i soporna och här vet de nog inte ens vad källsortering är.

Idag är det nyårsafton. Som om någon missat. I Sverige är det förmiddag ännu, medan vi har kväll och snart ska bege oss in till stan (Hua Hin) för middag och festligheter. 
Jag har klätt upp mig så gott jag kan. Fick en livskris-ångest-attack-eller-typ-besök-av-gamla-spöken för en stund sedan och var tvungen att sminka mig lite för mycket än vad som är okej i den här värmen för att komma på andra tankar. Då jag grinat klart. Jag vet inte. Tiden står stilla här. Overklighetskänslor-and-such händer. 

Gott nytt år på er alla som orkat ta er genom denna text! Möjligtvis gott nytt år på er andra med. 💖

28 years as human, 5 years as angel

 

Kommer den här dagen någonsin bli bortglömd för oss Sevenfold-fans? Hela fem år har nu gått sedan Jimmy Sullivan lämnade livet. Det kommer alltid att vara en dag av sorg, men också en dag för att hylla det han var med och skapade. Det vill säga underbar musik.
 
 
För er som inte vet, men vill veta.

Vicky Fuentes 1 år

 
Idag fyller vår lillkatt 1 år! Egentligen vet vi inte hennes riktiga födelsedag, mer än att den äger rum i mellandagarna. Men den 26:e känns för nära jul och den 28:e är Jimmy The Rev Sullivans (bästa trummisen of bästa bandet Avenged Sevenfold) dödsdag och därmed en dag av sorg. Därför fick det bli den 27:e.
 
Hoppas mamma skämmer bort henne lite dagen till ära (och att hon kommit överens med mammas katt Alfons). Grattis lilltjejen ♥

Hej då Sverige / Hej Thailand

Bildkällor: 1, 2

Idag bär det av mot Thailand. Bil från Örnsköldsvik till Arlanda. Flyg från Arlanda till Amsterdam, och därifrån till Bangkok. Jag åker med Kims familj (+ en familj till) och blir borta i tre hela veckor. Under tiden har Kim och jag lånat ut vår lägenhet till min bror (jag tror han är nöjd) och katterna till mamma (hon är förmodligen också nöjd, katteeeeeer).
Vi kommer fram till Bangkok imorgon. Där kommer vi vara några dagar och fira jul. Eller "fira jul". Jag älskar vanligtvis den svenska julen, och just på julafton känns det helt okej med snö och kyla. Så det kommer kännas konstigt att vara i ett varmt land, men också spännande att få uppleva något nytt. Resten av tiden kommer vi bo i ett hus i Hua Hin.
Jag har aldrig varit i Asien förut (kan typ räkna mina utlandsresor på en hand), så jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Det känns mest bara skönt att få komma bort... Bort från kylan.
 
Eller jo. Jag förväntar mig mat. Massa mat. I'm like, fuck beach bodies, jag ska ba äta. Hela tin.

Jag kommer förmodligen inte blogga under den här tiden eftersom jag hatar att blogga från telefonen (bildstorleken blir helt fel trots att jag ställt in den rätt). Har dock ett par schemalagda inlägg som kommer dyka upp. Önskar jag hade orkat fixa min årliga årsresumé tills nu, men det får bli i januari då jag kommer hem.

Lilla julafton & UNIF

 
Kolla vad jag fick av Kim i julklapp ♥ Ahhhh. Fina UNIF-tröjor. Den med skeletthanden är anledningen till att jag först fick upp ögonen för UNIF för två år sedan. Den har varit på must-have-list sedan dess, men försvann spårlöst från jordens försäljningsyta innan jag hann haffa en och jag trodde chansen att få äga en aldrig skulle komma igen. Men så var UNIF schyssta och re-launchade den under Black Friday. Ahhh! Kim! Kolla! Det är ödeeeet! Sedan var Kim supersnäll och köpte TVÅ fina. Tack älskling ♥

Ja, eftersom vi åker mot Thailand imorgon firade vi jul idag. Jag och Kim + min brorsa var hos mamma, fikade och åt tacos (tacos over julmat anyday). Och bytte julklappar. Det kändes lite konstigt att öppna julklappar då det inte är julafton än, men bara lite. Det var mest mysigt.

Örnsköldsviks lyxvilla

Bilderna ägs av Mäklarhuset
 
Hade tråkigt en kväll och kikade runt på Hemnet. For no reasons really. Så dök detta hus upp. Örnsköldsviks lyxvilla. Jag tänkte om någon av mina läsare skulle vara sugen på att flytta till (eller bo kvar i) norrland och bo på 330 m² omringad massa härliga tallar. Samt ha betongglas i mängder, en pool (inklusive poolhus), relax-avdelning, ett gäng skumma vinklar och en grillplats... Med mera. If so, klicka h ä r.

OBS! Sovrummen har skitfula fondväggar. Heh. Hehehe.

Det verkar vara svårsålt (men jag tror det inte är pga fondväggarna faktiskt). Det förvånar mig inte alls då driftkostaden per år är 100 000 kronor?! Hue! Samt att de flesta behöver inte ett så stort hus. Jag skulle nog inte flytta in ens om jag hade pengar i överflöd. Inte för att jag har något emot att det är stort, utan snarare för att ett hus- eller lägenhetsköp för mig innebär att bosätta sig forevah. Slå rot. Settle Down. Det är jag absolut inte redo för än. Och inte i Örnsköldsvik.

Skulle ni kunna tänka dig att bo här?

Pick up the pieces and build a Lego house

Det är ingen nyhet att jag älskar Lego. Detta är min tredje byggsats för i år. Den var på extrapris. Hus är min favoritsak att bygga. Kim och jag satt uppe inatt och byggde medan vi åt popcorn och drack julmust. Fint ♥

White Christmas


Det ser ut att bli en vit jul ändå (fast mycket kan hända på 6 dagar). Det har snöat hela dagen där jag bor. Personligen gillar jag inte snö och vinter, men ibland är det ändå mysigt med allt det vita, speciellt runt jul. Fint att se på, irriterande att vistas i.

För mig blir det dock varken snö eller kyla på julafton, utan värme och storstadsträngsel. På måndag åker jag nämligen till Thailand. OMFG. Men mer om det senare.

♥ Grattis Kim ♥


Idag är det exakt 100 dagar sedan jag fyllde 22 år. Det betyder att det är min pojkvän / sambo / lover / allt-annat-kärleks-fullt Kims tur att fylla 22. Yaaaaay! Grattis. Han fick feta tofflor med klor av mig.

Baby Lips smakar bajs

 
Idag köpte jag ett lip balm. Jag är beroende av lip balmsssssssss! Since 2003 #truestory. Bestämde mig för att testa populära Baby Lips från Maybelline cirka 649 år efter alla andra, som vanligt. No tears shed though, för om jag ska vara ärlig är jag besviken. Jag har inte stött på någon som gett denna produkt tummen ner, men jag är gärna den första. Maybe it's Maybelline, and maybe it's bullshit. Det smakar ju bajs?! Bajs som i parfym alltså. Eller är det bara just denna som smakar urk? För att gult är fult eller något? Inte för att det spelar någon roll, är inte så sugen på att testa någon av de andra efter det här, haha.
 
Nej, jag vet, lip balm är inte till för att ätas, men hur kan man undgå att känna smaken då jag har det på läpparna? Går ej. Som fuktgörare åt läpparna är den väl okej, men orkar inte gå runt med parfymsmak i munnen. Så inte värt. Finns så mycket bättre lip balms där ute.

#besvikenchey #39spännåtfanders

Brysselkex


Idag har jag bakat kakor som både är superenkla att göra och superenkla att tycka om, nämligen brysselkex. Det var väldigt längesedan jag bakade småkakor, och då jag väl gör det blir det alltid dessa. Är uppväxt med dem. Min farmor gjorde dem alltid, och även mamma. Den här gången valde jag att festa till det genom att rulla kakorna i färgglatt strössel, silverströssel och en kanel-och-socker-mix istället för det klassiska pärlsockret.
 
Ingridienser
4½ - 5 dl vetemjöl, 1 dl socker, 2 tsk vanillinsocker, 200 g smör.
Sätt ugnen på 175°C. Hacka samman alla ingridienser till en deg. Gör rullar, ca 4 cm i diameter. Rulla dem i pärlsocker eller strössel. Ställ svalt ett tag. Skär rullarna i skivor och lägg på en smort plåt / bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna. Knapra på.

Recept ur Sju sorters kakor.


Analogt fotografi


Låt oss prata om analogt foto. Dessa ungar i videon ovan bojkottar gamla kameror helt och hållet. Det gör mig lite ledsen. Visst, de är inte uppväxta med analogt foto och är van vid att allt ska gå fort. Jag älskar också möjligheten att kunna se sina foton direkt, få flera försök till att ta ett bra foto och radera de fula för alltid. Men ändå, saknar spänningen med att få hem en nyframkallad rulle och få se alla foton för första gången i fysiskt format. Sedan älskar jag själva kvalitén på fotona, de ser liksom bra ut utan redigering, som om de har ett mysigt filter över sig. Nackdelen är att det är så dyrt att framkalla.

Skulle nog aldrig kunna bemästra min pappas analoga Canon (det är en systemkamera och jag är värdelös på manuella inställningar), men funderar starkt på att köpa en engångskamera att ha lite kul med. Hihih.

Vad tycker ni om analogt foto?

Jag och julen

 
En jullista (hittad hos Milina) eftersom ingen vill höra om hur trött jag är eller andra ospännande fredagshistorier.

Hur firade du jul 2013?
S å h ä r. Eftermiddagen med min familj, och resten av kvällen med Kims familj. Tror Kim och jag åt hamburgare med strips istället för julbord, haha.
 
Vilken är din bästa julklapp du någonsin fått? 
Förmodligen någon riktigt eftertraktad leksak som liten. Det är lite som slår lyckan hos ett barn då hen får något hen verkligen vill ha. För mig var det nog Björnes Magasin-Björne då jag var två eller tre. Bästa. Nallen. Ever.
Är förövrigt väldigt, väldigt glad över Iittala-glasen jag fick förra julen också, samt SodaStreamern och Margerethe-skålarna från Rosti Mepal som jag fick tillsammans med Kim. #medriskattlåtasomenmärkesböhg
 
Vilken är den konstigaste julklappen du fått? 
Något jag fortfarande inte vet vad det var. Kommer nog aldrig få veta. Helt lost. Den / det var i alla fall av plast och randig i en jätteful färgkombination.
 
Vilken är den bästa julklappen du gett bort? 
Mammas katt! Hon fick lilla Alfons som en tidig julklapp nu i november. Hon är jätteglad.
 
Vilken är din mest minnesvärda julafton? 
Jag minns att jag älskade julafton 2006. Bästa julen på länge, sa jag. Jag var 14 och vi firade hos mormor. Jag tror det var sista gången vi var där faktskt, nu bor hon på ålderdomshem och firar inte mes oss längre. Men julafton kommer aldrig bli så magisk som då en var barn.
 
Vilken jultradition är viktigast för dig? 
Att träffa familjen och ge bort julklappar. I år kommer jag inte träffa min familj på själva julafton, men jag ska se till att träffa dem innan.
 
Hur lärde du dig att tomten inte finns? 
Jag kan inte minnas att jag någonsin trott på tomten, åtminstone inte de som kom hem till oss. Jag visste att de var på låtsas, men jag tyckte det var kul ändå.
 
Hur ska du fira jul 2014? 
Den 21:a ska jag till mamma, där min bror även kommer vara. Vi kommer ha en mini-jul, byta några julklappar, kanske fika samt lämna katterna, för dagen därpå åker jag och Kim till Thailand. Vi kommer fira jul i Bangkok och, eh, ja, det känns väldigt spännande. Dels för att jag aldrig varit i Asien och dels för att det blir första gången julafton firas utan Kalle Anka, min familj, julbord och kallt väder.
 
Vad önskar du dig i julklapp i år? 
Kan jag få en trisslott med en vinst som ger mig en relativt stabil inkomst? Inte? Jag vill ha doftljus, kläder från Drop Dead, denna springform, en prenumetion på ELLE Decoration och Linda Lomelinos bakböcker.
 
Finns det något du inte tycker om med julen? 
Jag blir ledsen för de som känner att julen är en stress (det är fel, julen ska vara mysig), de som kanske inte klarar sig och mår dåligt för att de inte kan fira "som alla andra" samt de som tvingas fira ensamma mot sin vilja. Eller för de barn som förknippar julen med "Tiden för extra fulla och drogade föräldrar är här".
 
Har du ett nyårslöfte 2015? 
Nej, men jag har en stor önskan som jag tyvärr inte vill yttra mig om ännu ♥
 
En favoritjulfilm? 
Det finns inte så många julfilmer jag gillar. De två första Harry Potter-filmerna är ultimata att se på julen.
 
Öppnar ni julklapparna på morgonen eller på kvällen? 
Kvällen. Förut då klapparna var fler kunde vi öppna en på morgonen. Förra året bytte Kim och jag varsin julklapp på morgonen också, men resten sparar jag gärna till kvällen.
 
Pepparkakor eller lussebullar?
Lussebullar. Älskar saffran.
 
Köttbullar eller prinskorv?
Prinskorv. Jag älskar mammas köttbullar men de brukar vara så torra på julafton. Tyvärr.
 
Ge eller få julklappar? 
Ge, om man hittar något som känns rätt. Hatar att tvinga fram presenter. Då blir det bara ett jobbigt måste.
 
När vill du att första snön ska falla? 
Mellan Lucia och den 20:e.
 
När tycker du att det är dags att julpynta? 
Första advent. Granen åkte fram dagen därpå i år.
 
Kan du komma på något negativt med julen? 
Konsumtionshetsen och stressen (som förmdoligen alldeles för många råkar ut för, snälla, chilla).
 
Vad är viktigast på julen? 
Mysbelysning, kramar och gott godis.

Bloggvärlden är falsk

 
Jag tycker att det är jättefint och roligt att ha en blogg, men det finns en sak jag verkligen hatar med bloggandet. De falska kommentarerna. Aaaarrrrggggghhhh! Exempel: Då jag lagt upp en låt jag gillar eller kanske till och med en vlogg och folk kommenterar "Bra låt", "Skön video" etc FAST DET ÄR SÅ HIMLA UPPENBART ATT DE INTE LYSSNAT ELLER KOLLAT. Patetiskt. Hur ska jag då kunna veta då folk faktiskt menar det de skriver? Det gör att jag inte längre tar åt mig av något alls (i stil med bra/fin/smart/gulligt/whatever). Tyvärr.

And while we're at it. Då man skrivit om något viktigt eller ett känsligt ämne och får kommentarer om att bilden är fin. HAHAHA. Nej. Det bästa (värsta) är att jag sett folk som klagat över detta och sedan gjort exakt samma sak själva. Dat double standard alltså. ROTFL.
Jag tycker det är okej att kommentera bara bilden. Vissa kommenterar texten, och vissa bilderna, helt okej för mig. Men aldrig i ovannämnda sammanhang. Det är bara taskigt.

Och sedan är det rätt drygt att få kommentarer som enbart gör reklam för sin egen blogg, ala "Hej, kika in hos mig". Om en inte har något att kommentera, DON'T FUCKING DO IT. Det är bara meningslöst att ljuga ihop en komplimang bara för att få göra ett avtryck. Sedan beror det ju förstås på vilket sorts inlägg en får en sådan kommentar på, men oftast känns det bara som ett stort in your face. "Din blogg är mindre värd än min. Skrev du något eget? För jag ser bara 'bla bla bla', hahahahahaha".
Jag går alltid in på alla bloggar som kommenterar här. Alltid. Så ingen behöver be om det. Hittar jag något som fångar mitt intresse kommenterar jag, och jag läser alltid inläggen jag kommenterar, även om jag slutligen bara säger något om bilden. Det känns mot min standard annars. Vill bara att ni ska veta det.

Egentligen kanske jag borde sluta "kommentera tillbaka" för att slippa den här falskheten på i alla fall min egen blogg, men det är enormt svårt att låta bli.
Förväntar mig inte att det någonsin kommer bli en förändring. Men nu vet ni i alla fall att jag genomskådar alla lögner. I ain't stupid. Muhahaha. K. Bye.
 

Bildkälla hav

Ta bort glitternagellack

 
Jul och nyår = glittertider. Wohooo. Att få bort glitternagellack från naglarna, inte lika wohooo. Nagellacksindustrin löste det genom att skapa en så kallad peel-off-base, något jag aldrig ens övervägt att testa eftersom jag redan hittat en annan lösning. Så här gör man:

1. Klipp bomullspads och aluminiumfolie i bitar. Bomullsbiten ska kunna täcka en nagel och foliebiten skaräcka runt hela fingertoppen.
2. "Dränk" en bomullspad-bit med nagellacksborttagning och lägg på nageln.
3. Slå in fingertoppen med en foliebit.
4. Låt sitta i 5-20 minuter, beroende på hur mycket glitter det är. Vissa glitterlack är mer envisa än andra och behöver mer tid.
5. Sedan är det bara att ta bort glittret som vilket nagellack som helst.

Tips! Gör bara en hand åt gången. Det underlättar en aning.

Vem som helst hade kunnat Googla fram detta för fem år sedan, men jag hoppas att jag hjälpte någon i alla fall.

I'll drop dead

Drop dead already
1. Hoodie, 2. T-shirt, 3. T-shirt, 4. T-shirt, 5. T-shirt, 6. Sweatshirt, 7. Sweatshirt, 8. Tank, 9. Stickers
 
Med tanke på att jag bara äger ett plagg från Drop Dead så kanske man inte kan tro att jag faktiskt älskar märket helt jättemycket. Men det gör jag. Min favorit är We cum in peace-tishan *o* Alltså kom till mig alla jättefina kläder!

Tunnbrödbagare och Amaranthe

Igår var jag hos min faster och hjälpte till med tunnbrödbaket. Skar och borstade över hundra kakor, det känns i axeln nu. Bästa tunnbrödet i världen är det i alla fall. Mina favoriter är de som blir lite mjuka. Mums.

Idag har jag varit på födelsedagsfika i Kims pappas ära samt gjort varm-choklad-tryfflar (sånna man värmer i mjölk så det blir varm choklad). Ikväll ska vi åka och se Amaranthe (kan rekomendera låten ovan). Egentligen skulle Twiggy komma hit i helgen men så kom det förhinder, och då tänkte Kim och jag skita i Amaranthe helt, men idag ändrade vi oss igen. Örnsköldsvik är verkligen ingen rockstad, det krävs typ att Melodifestivalen kommer hit för att invånarna ens ska överväga att gå på ett musikevenemang, och nu när det äntligen kommer något vettigt band hit vill vi stötta det. Har nämligen hört att det knappt sålts några biljetter alls. Tråkvik.

Filmer jag kan se om och om igen

En favoritfilm, är det ett mästerverk av kvalitét? Kan vara, men för mig är det just ett mästerverk av kvalitét medan en favoritfilm en film jag kan se om och om igen utan att tröttna. En genuint bra film helt enkelt. Tänkte dela med mig av mina. Skriver in iMDB-betyget eftersom det brukar vara rätt accurate.
 
Bild: 1, 2

21 Jump Street (2012) | 7,2
Med Jonah Hill, Channing Tatum, Dave Franco, Ice Cube m.fl.
Ett par underpresterande poliser skickas tillbaka till ett lokalt high school för att smälta in och få ner en syntetisk drog, Holy Fucking Shit, och dess leverantör. Hilarious! Och ja, Johnny Depp gör en cameo.

Alpha Dog (2006) | 6,9
Med Bruce Willis, Emile Hirsch, Justin Timberlake, Anton Yelchin, Olivia Wilde, Amanda Seyfried m.fl.
› Det är år 1999 i KalifornienJake Mazursky är skyldig knarklangaren Johnny Truelove pengar. Då Johnny och ett par kompisar får syn på Jakes 15-årige bror, Zach, kidnappar de honom på impuls. Baserad på en verklig händelse.
So much bittersweet love på denna film. Så hemsk, men så bra. I vintras såg jag den två kvällar i rad. Tröttnar. Aldrig. Blir lika gripen varje gång.
 
Bild: 1, 2
 
Burlesque (2010) | 6,3
Med Cher, Christina Aguilera, Cam Gigandet, Kristen Bell m.fl.
› En småstadsflicka beger sig till Los Angeles och finner sin plats på en burleskklubb som drivs av en före detta dansare. Sexeyyy! Älskar alla fina underkläder och dans. Vill också.

Crazy, Stupid, Love. (2011) | 7,5
Med Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, Kevin Bacon m.fl.
› En medelålders mans liv förändras dramatiskt när hans fru ber om en skilsmässa. Han försöker återupptäcka sin manlighet med hjälp av en nyfunnen vän, Jacob, och lär honom att ragga på tjejer på barer. Parallellt handlar den även om sonens crush på barnvakten, barnvakten som har ögon för någon helt annan och Hannah som tror hon har den perfekta pojkvännen. Mysig och rolig film.
 
Bild: 1, 2

The Fast And The Furious-franchise (2001-idag) | 5,7 - 7,3
Med Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Sung Kang, Tyrese Gibson, Chris 'Ludacris' Bridges, Gal Gadot, Dwayne Johnson m.fl.
En serie actionfilmer, med rån och illegal street racing i centrum. Action är verkligen inte min favoritgenre och jag gillar inte bilar mer än på en ytlig nivå, men dessa filmer kan jag ha maraton med utan att bli less.

LOL (2012) | 4,1
Med Douglas Booth, Miley Cyrus, Ashley Greene, Demi Moore, Adam G. Sevani mfl.
› Då ett nytt skolår börjar, blir Lola's hjärta krossat av sin pojkvän, men snart blir hon överraskad av sin bästa vän, den lovande musikern Kyle, som avslöjar sina känslor för henne. Så himla mysig och lättsam tonårsfilm, som verkligen är värd mer än 4,1 i betyg.
 
Bild: 1, 2

She's The Man (2006) | 6,4
Med Amanda Bynes, Channing Tatum, Robert Hoffman m.fl.
› När hennes bror beslutar att skolka för att åka till London ett par veckor, beger sig Viola till hans internatskola för att satsa på fotbollen. Hon förklär sig till honom, och faller sedan för en av hennes fotbollslagkamrater. Men vad hon inte insett är att hon inte är den enda med romantiska bekymmer, och hon / han hamnar i mitten av en serie ihoptrasslade kärleksaffärer. Väldigt fånig film, men också väldigt kul.

Silver Linings Playbook (2012) | 7,9
Med Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Julia Stiles m.fl.
› Efter en tid på ett psyket, flyttar före detta läraren Pat Solitano in hos sina föräldrar och försöker försonas med sin ex-fru. Saker och ting blir mer utmanande när Pat möter Tiffany, en mystisk flicka med egna problem. Älskar denna dramakomedi så himla mycket. Favorit. PS. Jag aldrig sluta önska mig Tiffany's danssal.
 
Bild: 1, 2
 
Step Up 2: The Streets (2008) | 6,2
Med Briana Evigan, Robert Hoffman, Adam G. Sevani, Cassie Ventura m.fl.
› Romantiska gnistor uppstår mellan två danselever från olika bakgrunder vid Maryland School of the Arts. Och så är det självklart en massa ball street dance. Det här är min favorit ur Step Up-serien. Blir helt glad och dansant efter att ha sett den.

This Is 40 (2012) | 6,2
Med Paul Rudd, Leslie Mann, Jason Segel, Megan Fox, Chris O'Dowd, Lena Dunham m.fl.
› Pete och Debbie är båda på väg att fylla 40, deras ungar hatar varandra, båda deras företag misslyckas, de är på väg att förlora sitt hus, och deras förhållande hotar att falla sönder. Låter ju lagom kul kanske, men jag blev väldigt positivt överraskad första gången jag såg den.

Hoppas ni fick något filmtips till helgen nu.

Sängläge

 
Quoten i bilden såg jag på Miley Cyrus' Instagram för någon dag sedan. Tyckte den stämde bra.
 
Idag har varit allt annat än en god natts sömn. Sov oroligt under morgonen, sedan vaknade jag upp med flimmer för ögonen, ni vet som när man har tittat in i en blixt. Migrän. Äckelmigrän. 
Inte nog med att det känns som att man har ett band av spikar intryckt i huvudet, utan man mår illa också. Och då man lider av emetofobi är illamående och kräks = ångest. Spydde fem gånger. #fuckyes #yayme #fettstolt Jag grinade bara 3 av 5 gånger.
 
Well, shit happens sometimes. Tur att jag har en fin familj som finns här för mig when shit getz real (läs: min kropp fuckar ur lite). Kim tog hand om mig tills han började jobba, därefter kom mamma och var här resten av dagen. Kärlek. ♥

Adventsfika


Igår var det dags för det årliga adventsfikat. Vi drack glögg med hallonlakrits-smak (übergott, tips) och fikade en massa. Mamma hade bakat saffranskaka och hallon-mazarinrutor och jag bidrog med en mjuk pepparkaka med lingonfrosting (recept finns i senaste Buffé, ni vet Icas tidning). Så gott.

Idag är jag mest bara förkyld. Buhu.